• jeff shaara'nin 1.dünya savasini anlatan romani
  • torchwood dizisinin 2. sezon 3. bölümü olup kanımca en iyi ve en duygusal bölümlerinden biridir. 1918 birinci dünya savaşında yaralanmış askerlerden tommy brockless dünyadaki iki zamanın birbirine geçmesini önlemek için 1918 torchwood çalışanlarına ulaşır(günümüzden) yıllar boyunca dondurularak ve her yıl bir kez uyandırılıp fonksiyonları kontrol edilerek tekrar uykuya daldırılır. bu adamı tutmalarının sebebi, ileride bir yılda bu iki zamanın birbiri içine geçeceği ve bunu önleyip bir anahtar kullanabilecek insanın tommy olması gerçeğidir.

    --------spoiler--------
    plot zaten çok sağlam yazılmış ve yan roller daha öncekilerin aksine çok iyi oynanmış, hele ki tommy'i kim oynadıysa. acayip tatlı bir adam. ama asıl duygusallık, torchwood'un biricik çalışanı çekik gözlü toshiko ile birbirlerine aşık olmaları. hele de toshiko tommy'i dört yıldır tanıyorken, tommy'nin ise sadece dört gündür tanıyor olması ayrı bir epik.
    ------------------------

    bölüm sonuna doğru gözlerim doldu ve pıt pıt iki damla yaş süzüldü. ne yaptın be torchwood, zaten üç gün önce doctor who the end of the world izlemişim. helak ettiniz beni bu haftasonu.
  • 1933 yapımı henry hathaway filmi.
hesabın var mı? giriş yap