• sonsuza kadar borç ödetecek olan bir çakallıktır.
    akp'ye hâla güvenmekte... ne bileyim
  • boşverin sosyal konut projesini, bu herifler bana bedava ev verse onu bile almam.
  • bankalar kredi veremeyince bu işi parlatıp asrın projesi diye millete satmaya çalışıyorlar.

    arkadaş hani faizler düşüktü? kim alıyor bu düşük faizli kredileri? bankalar %300-400 nasıl kar açıklıyor. dalga mı geçiyorsunuz.

    * her yıl 2 defa memur zammı ile orantılı bir artış!
    * 20 yıl boyunca aynı lokasyonda oturacaksınız!

    20 yıl boyunca kira garantili konut projesi! bu kouşullar değişmez ise kılıçdarın dediği gibi banker yakup projesi.
  • bu flood'da bahsedilen ödeme planına göre 240 ay sonunda borç nasıl kapanıyor, o kısmı çözemedim. dediğine göre borcun sürekli artması gerekiyor fakat 240 ay sabit. 240 ayın sonunda "ya sizin bi 50 milyon tl borç kalmış, ödemeye dewamke" mi diyecekler yani :) yoksa ödeme miktarına evin toplam miktarına yapılan zamdan daha fazla zam yaparak mı açığı kapatmaya çalışacaklar, ki zamlar arasında astronomik fark olmalı ki bu borç kapanabilsin. flood'da öyle bir şeyden de bahsetmiyor.

    özetle bir bilgi eksikliği var ancak çözemedim tam.

    edit: anladığım şeyi yazıyorum. flood'da anlatılan şekilde bir "kalan miktara zam" durumu olmaması gerek. aylık taksit ve 240 ay var. aylık taksite memur zammı kadar zam geliyor, 240 ay bitene kadar da ödüyorsun. sonucunda eve ödediğin para 5 milyon da olabilir, 50 milyon da, enflasyon ne gösterirse. ama aynı doğrultuda enflasyonla beraber maaş zammı da alınıyor sonuçta, eğer memur kadar maaş alırsanız 20 yıl sonunda, şu an bütçenizin ne kadarını ödüyorsanız yine aynısını ödemiş olursunuz. tek mantıklı açıklamam bu şu an.

    edit 2: tamam olay çözüldü. flood'ın kafa karıştırıcı ve bilinçli/bilinçsiz manipülatif olduğunu düşünüyorum. ilk editteki hesap doğru, flood da aynı şeyi anlatıyor aslında ama aktarışı borç bitmiyormuş gibi. aslında hesap aynı. aylık taksit artıyor, 240 ay ödeyeceğin için doğal olarak ödeyeceğin borç da yükseliyor. that's it.
  • bende yazıldım ancak çıkmayacağını çıksa bile patlayacağını düşünüyorum.
  • buyrun 3 yıl önce falan cekilisi yapılan daireden örnek. ben girdim bana çıkmadı. bakın ilan detayına. daha ödemeler başlamamış.
    https://www.sahibinden.com/…-plus1-1047649956/detay

    özelden saydiranlar yüzünden düzenleme yapıyorum. ben tokide kiraciyim. geçen yıl girdiğim için şu an 5 bin ödüyorum. mal sahipleri 4500 falan ödüyor. keşke bana burdan çıksaydı ev o kadar isterdim ki. hatta şu an param olsa devralmayi da çok isterim çünkü asla değeri düşmüyor. site çünkü. ne kiptaş ne toki'nin değeri düşmüyor arkadaşlar neyi anlamak istemiyorsunuz. otoparkı var çocuk oyun alanı var kapıcısı var. ister ibb nin yaptığı kiptaş konutlarından alın ister toki'den. düzenli geliriniz varsa pişman olmazsınız. kiptasin ödemeleri bir tık daha yüksektir. toki'nin projeye göre değişir. su an yaptıkları çok avantajlı. ben tokide kiraciyim buranın piyasasını iyi biliyorum ama annemler tam anlamıyla dağ başı denilen bir yerde minicik toki evleri aldılar. herkes çok rahat ödedi. tek maaşlı olanlar bile. binde bir ödeyemeyen çıkar. onun disinda karlıdır, isteyen girsin istemeyen girmesin bana özelden yazmayın mesaj alimini kapatmak istemiyorum. ben bilgimi paylasmadan duramam. olayı siyasi bir gözle görmeyin. bu kadar siyasi bakıyorsanız olaya ekrem imamoğlunun yaptigi kiptasa girin. kiptaş evleri de güzeldir. kalitesi daha iyidir. çocuklarını sosyal alanı olan yerlerde büyütmek isteyen için iyi bir imkan. daha da fazla yapılır umarım. kaç yıldır giriyorum bana çıkmadı hiç. hem kiptasi hem tokiyi takip ediyorum çünkü çocuklarımi sitede büyütmek istiyorum. normal şartlarda başka türlü herhangi bir siteden ev almam pek mümkün değil.

    biri de demiş allah korkun yok mu. çekilişe girince alma zorunluluğunuz yok..çıksın da öyle düşünürsünüz. zaten çıkınca anlayacaksınız değerini emlakcilar peşinizi bırakmaz.

    diğeri demiş asgari ücretli nasıl ödeyecek. 3 bin tl taksitler. kiralar yerinde duruyor mu. mal sahiplerine bu yaz 500 tl memur maaşı farkı geldi. benim ev sahibim bana 1800 tl zam yaptı. o da zar zor. istediği 2800 tl ydi.

    sonsuza kadar ödemek zorunda değilsiniz. ara ara olan erken ödeme ile yüzde 25 indirim alabilir bankadan kredi çekip borcunuzu kapatip tapunuzu alabilirsiniz. zaten projeler genelde çok degerlendigi için hem kirası zaman için de yüksek oluyor hem evin değeri kat kat yükseliyor.

    örnek vereyim su an toki konutlarinda oturuyorum. evlerin taksiti 4500-7000 arası. ilk ödenen peşinat göre taksitler degisiyor. kiraya su an verseler 12 bin. 3-4 yıl once max 200 bine alınmıştır. su an 3-3.5 milyon evlerin değeri. daha yeni yapilan toki konutlar var yakında. henüz oturum bile başlamadı. sadece devir için 1.4 milyon istiyorlar.

    ben de isterim az kişi girsin çekilişe ve şansım yukselsin. ama böyle yanlış bilgiler verilmesine tahammül edemiyorum. başka insanların rizkina mani olmayın. yine 2 yıl önce bir tanidigin arkadaşına 4+1 ev çıktı. kızın ödeme durumu yoktu. peşinat ödemeden devretti. resmi devir yok ama teminatla devretti. taa o zaman 200 bin almıştı.
  • paranın zaman değeri diye bir konu var. 2022'nin 850 bin tl'si 2023'ün 1 milyon tl'sinden daha değerli olabilir.

    üstüne evin değer artışı var.

    kirada oturan bir kişi kira ödemesinden kurtuluyor.

    bunları hesaba katmadan değerlendirme yapmak eksik olur.
  • arsa mantıklı geliyor kalan şeylere girilmez dediğim olaydır

    edit: mesajlara istinaden inşaat işleriyle meşgulum ek iş olarak. birincisi fiyat uygun yani bir krediyle ödenir ikincisi ilk sene temel atman gerekiyor ikinci sene kaba inşaat yapman gerekiyor. biraz fiyatları fazla fazla yazayım 80m2 tabana 75k temele 100kya kaba inşaat biter(mantoloma dahil). işi bilen varsa daha uygun tabi. neyse bence arsaya girilir şahsen.

    edit2: evle ilgili mesajlara istinaden neden girilmez eskiden ilk çıktığında toki ev hazır girip içine ödemeye başlardın şimdi ortada ev yok taksitleri ödeyemeye başlayacaksın başka bir yerde kirada oturan nasıl ödesin hem onu hem onu memur zammı yansıtma olayına girmiyorum zaten o eskiden de vardı enflasyon bu kadar yüksek değildi ara ödemeyle yırtıyordun.

    edit3: kötüleme fıstık gibi diyenler yav benim anam babam zamanında tokiden ev aldı bak ilk toki olayları çıktığında mis gibiydi ev hazır çıkınca ödemelere başlayınca taşınıyodun ne kadar uzun ödersen sana maaliyeti o kadar fazla oluyodu bizimkiler ara ödemeyi ödedi kısa zamanda bitirdi borcu evler katlandı fiyatları evet doğru şimdi durum böyle mi olum anam babam şu şartlarda nasıl girecekti tokiye ev yok ortada kira veriyosun eee sonra toki taksidi ödüyosun nasıl olacak akıl var mantık var lan yazdığıma yazacağıma pişman oldum
  • bu muhalefet propagandasını bile düşük iq yapıyor.
  • siz daha bu ülkeyi tanıyamamışsınız. bu ülkede borcunu ödemeyene af gelir, devlet arazisine çöküp ev yapana imar affı gelir...
    bu sistemde de er geç sabit takside geçilir ya da komple borç affına gidilir. demedi demeyin, buraya yazdım.
hesabın var mı? giriş yap