• avrupada restoranlarda artan yemeklerin israf olmaması için kullanılan uygulama. türkiyede olsa patlar.
  • yeni keşfettiğim, görür görmez şerefsizim aklıma geldiydi dediğim ve ilk fırsatta kullanacağım uygulama.

    siz deyin bilinçli ve çevreye duyarlı tüketim, ben diyeyim faqirliq.
  • son gün tarihli ürünleri yada akşam olunca çöpe gidicek ekmek yada pizza gib bir çok gıdayı uygun fiyat ile satın alabileceğiniz uygulama.

    süpermarket versiyonları magic box gibidir. 5 euro öder içinden 15 euro’luk yiyecek çıkar.

    edit : benzeri için(bkz: savery)
  • isviçre'de 39 franklık açık büfe çin yemeğini 8 franka gömmemi sağlayan app. restorandakiler özellikle uyarıyor büyük kap getir diye. gidiyorum 5 öğünlük yemek alıyorum.

    not: isviçre frankı dolara eşit olup isviçre'de en dandik tavuk döner 9 franktır.
  • ispanya'da restoranların dışında fırın, manav, bakkal, küçük süper market zincirlerinin de aktif olarak kullandığı uygulama.

    gün sonunda kalan ürünleri çok uygun fiyatla alabildiğiniz bu uygulama sayesinde hem bilinçli tüketici olabilir hem de alışverişinizi tasarruflu yapmanızı sağlayıp gelirinizi daha farklı yerlere kullanma imkanına sahip olursunuz.

    örneğin;
    gün içinde sebze ve meyvelerden oluşan alışveriş bir sepeti ürünü 13€'ya alabilirken bu uygulama sayesinde gün sonunda 4€'ya alma imkanına sahipsiniz. yine aynı şekilde fırından alınan ekmek vb. ürünler için de geçerli aynı indirim dengesi.
  • restoran, kafe ve marketlerin gün sonuna kalan bozulacak mallarını normal fiyattan çok daha ucuza sattığı uygulama.

    bazı mekanlar mystery box yapıyorlar ve bunu sabit fiyattan satıyorlar. “bok da çıkabilir güvenemiyorum” demeyin zaten ucuz oluyor.

    yurtdışında yaşıyorsanız tam öğrenci işi.

    not: brüksel
  • size taahhüt ettiğinden çok daha yüksek değerde magic bag alabileceğiniz uygulama.

    şöyle açayım, 12€ tutarındaki ürünü 4€'ya magic bag olarak satıyorlar, yani market size ne verirse. buradan magic bag siparişi verip markete toplamaya gidiyoruz. bize verdikleri ürünlerin toplam tutarı 20-25€'dan aşağı olmuyor. tabi burada marketin inisiyatifi ve elinde olan ürün miktarı da önemlidir.
    ben şahsen skt* takıntısı olan birisi değilim ve (özellikle de türkiye dışında) skt'lere fazla fazla güvenlik payı eklendiğini düşünüyorum. bu sebeple bu uygulama bana hem maliyet açısından, hem de gıda israf etmeme açısından çok mantıklı geliyor.
    ayrıca paketin açılış telaşesi de güzel. eve gelip açıyorsunuz, "ooo yine yaşadık, doldurmuşlar paketi" diyorsunuz, kimisini donduruyorsunuz, kimisini pişirip saklıyorsunuz, kimisi için "bu 3-4 gün daha dolapta durur" diyorsunuz ve bedava sirke baldan tatlıdır psikolojisiyle mutlu oluyorsunuz :)
  • kendisi yüzünden ( ya da sayesinde) normal alışveriş yapmayı neredeyse bıraktığım uygulama.
    genellikle 6-7 chf ödeyip rahatlıkla 30-40 chf'lik, bazen 70-80 chf'lik ürünler alabiliyorum. iyi yerlere seçmelisiniz bunun için. zira bazı yerler beklentiyi karşılamıyor.
    fırın ürünleri için bilhassa çok iyi. bir iki favori yerim var, cafe - pastane tarzı yerler. tatlı - tuzlu karışık kocaman bir box yapıyorlar. daha önce görmediğiniz ekmek türlerini tatmak da işin ekstrası.
    kalan ürünlerin satılması amaçlı bir uygulama denmiş ama normal raf ürünleri de aldığımı belirtmek isterim.
    çiçek buketlerinden tutun, doğal ecza ürünlerine kadar herşeyi bulabilirsiniz.
    tek kötü yanı türkiye'de olmaması...
  • epeydir kullandığım ucuza gıda edinme uygulaması.

    2 gün önce 10.90chf'ye 8er tane karışık suşili 4 kutu aldım.

    bugün bi işletmeden 5.90 chf'ye 350g vegan kıyma, 2 patlıcan, 3 domates, 4 kutu frenk soğanı, 2 kutu mantar, 2 portakal ve 2 elma aldım.

    avrupada yaşıyosanız bi deneyin en azından. baya taşaklı restoranlar falan bile var.
  • özellikle evinizde büyük bi deepfreeze var ise ekmeklerinizi bu uygulamadan alın. ekmeğin şu sıralar çok değerli olduğunu ve ukrayna tarlalarından rusya'nın çekilmemesi ile daha da pahalanacağını düşünürsek çok mantıklı.
hesabın var mı? giriş yap