• trafikte her türlü özel durumda akışı uyarmak amacıyla mutlaka kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

    örneğin;
    seyir esnasında aniden yavaşlanması gereken durumlarda.
    görüşü etkileyen her türlü hava koşulunda; sis, yağmur... vs.
    duraklama sırasında. (sinyal ile birlikte)
    park ederken.

    tabii ki her türk vatandaşı gibi pek çok trafik bilgisinden uzak olduğum için teorisi konusunda aydınlanmayı bekliyorum.
  • size yol veren bir araca teşekkür etmek için.

    japonya'da bu kabul görmüş bir hareketmiş örneğin:
    https://www.youtube.com/watch?v=wfrkfu9z0gq
  • en gıcık olduğum durum, ön tarafta bir sıkışma olduğunda araçların dörtlülerini yakması. kardeşim zaten sen frene basınca arkadaki lambaların yanıyor, gerek yok dörtlülere. kaza yok, aşırı acil bir durum yok niye artislik yapıyon? dörtlüler senin başka türlü farkedilme imkanının az olduğu ve hakikatten sıra dışı durumlarda yakılmalıdır. mesela bir durum oldu kenara çektin, yak şimdi ki emniyet şeridini kullanan ökğzler seni görsünler de tepene çıkmasınlar.
  • geri geri gelirken.
  • özellikle şehirler arası yollarda yol üzerinde tehlikeli boyutlarda bir çukur, tümsek vb. varsa veya yola kedi, köpek, tavuk, kablumbağa benzeri bir hayvan girmişse arkadan geleni uyarmak için yakılabilir.

    ileride durduk yere dörtlüleri yakan bir araç görürseniz nedenini anlamasanız bile yavaşlayın ve kontrollü bir şekilde geçin.
  • işte burada görülen aptallar sayesinde türkiye ilerleyemiyor. hangi durumda yakacağını öğrenmek istiyorsan aç kitabı oku. götünden bilgi uydurup yazma.

    sinirim geçmedi: bu beyinsizler sonra türkiye'den siktir olup gitmek yazar. kaldı ki gidebilenleri de var. bu sefer de avrupa'yı bok ediyorlar.
  • sinyaller kullanılamayacağı için, araç hareket halindeyken hiçbir şekilde kullanılmaması gerekir.
  • istanbul trafiginin kendine has kurallari vardir. bunlar kitaplarda yer almaz alsa da kimse acip okumaz. teamul olmus yazili olmayan kurallardir. ornegin kimse kavsakta gec ustunlugunu bilmez. herkes burnunu kavsaga sokar sonra hasminin pardon diger kavsaga giren arac surucusunun gozlerine bakar. tepki gelmezse gaza basar ve gecis ustunlugunu alir. bunun gibi dortlu yakma meselesi de kuralsizca kullanilir.
    trafigin adim adim ilerledigi bir yol veya otbanda olsun dortluleri yaktigin anda durma hakkin vardir. bu sadece istanbula ozgu bir kuraldir.
  • şehirlerarası yollarda arkadaki araç uzunları yaktığında öndeki araç iki kez yanıp sönecek şekilde dörtlüleri yakar ve arkadaki araç uzunları söndürür . arkadaki araç bu mesajı bazen anlıyor bazen anlamıyor. çoğunlukla anlıyor
  • trafikte herhangi bir aptallık yapacağımız zaman hatta o aptallığı yaptıktan sonra yakmalıyız. neden? çünkü zaten aptal olduğumuz için dörtlülerin ne işe yaradığını bilmiyoruz.
hesabın var mı? giriş yap