• 10 yılı aşkındır çok başarılı yayın yapan türkiyenin ilk ve en başarılı teletext yayını.
  • anında haber, ekonomi, spor haberlerini ve trt yayınlarını öğrenmek amacıyla kullanılabilecek trt hizmeti.
  • flas haber, maç sonuçları ve anında imkb işlemlerini göstererek hayat kurtaran hizmet.
  • artık her yanımızla internete bulanmış olmamızdan mıdır nedir, telegün antik kaçıyor ve dahası, siz telegün'e bakarken çevrenizdeki insanlar da sıkılıp kaçışıveriyor."*

    sıradaki parça, bilgiyi, zamanın gerisindeki yöntemlerle almaya devam edenler için geliyor:

    (bkz: telegüne karşı yapayalnız)
  • her sabah 180 sayfasından hava durumuna bakılıp, kumandada yer alan reveal tuşuyla oyun bile oynanan sistem..
  • http://www.trt.com.tr/ adresinden takip edilebilir kendisi. girdiler teletext versiyonu ile e$ zamanlidir.
  • tek eksiği trt yayınlarından yönlendirme almaması olan trt teletext yayını. örneğin trt spor spikerleri bir spor sitesi olarak cazibesi olmayan trt.net.tr'ye yönlendirme yaparlar ama "son spor haberleri için trt telegün 150. sayfaya bakabilirsiniz" ya da "lig sonuçlarını ve puan cetvellerini anında telegün 201 ila 205. sayfalar arasında görebilirsiniz" demezler bir türlü. bu yüzden bir dolu başarılı uygulaması es geçilir. kimbilir belki de trt spikerleri bile bihaberdir telegün'den.
  • trt'nin gayet başarılı olduğu teletext mevzusundaki portalı.

    spor haberleri 150 numaralı sayfada ve neredeyse internete düştüğü hızda buraya da düşüyor. 101'de haberler, 180'de hava durumu, 200'de futbol ve basketbol ligleri mevcut. euroleague ve nba sonuçlarını da ekleseler sabah bilgisayarı ya da cepten interneti kullanmadan tv'den halledebileceğiz gerekli kontrolleri.

    400'lerde turizm sayfasında illerimiz diye bir sayfa var mesela, geçenlerde açıp baktım sinop'u tanıtıyor. neredeyse gezelim görelim sinop bölümü gibi. orda ne yenilir, ne içilir, nereleri görmek lazım falan gibi gayet düzenli işleyen bir gezi sayfası yapmışlar.

    üstelik telegünde istanbul, ankara ve izmir havalimanlarının yurtiçi uçak seferleri de bulunuyor. döviz ve imkb sayfaları da en sık kullanılanlar olduğu için değinmeye gerek yok. trt'de yayınlanacak dizi ve filmlerin tamamı da sayfalarda var. mesela yedi numara'nın 6:15'te yayınlandığını öğrendim. gerçi o saatte uyanamam ama yine de öğrendim işte..

    yıllardır süregelen trt yapısının her yerde olduğu gibi burada da işlendiğini unutmayalım tabi. mesela a milli basketbol takımımızın litvanya'ya gidiş haberi şu şekilde:

    "12 dev adam umuda uçtu"

    olm 80lerde değiliz, basketbolda gayet iyi durumda sayılırız lan. umuda uçmak nedir yahu? yine de seviyorum telegün'ü. sakın yayından falan kaldırayım demesinler. ayrıca yeni tip lcd tvlerde ekranı ortadan ikiye bölüp bi tarafta tv yayını diğer tarafta teletext kullanılabiliyor. bunu zamanında biz de düşünmüştük ama tüplü televizyoncular akıl edememişti. en azından bizim eve uğrayan tüplü televizyoncular..
  • internet yokken bu vardı.
    ezberden 101 haberler, 185 iç anadolu bölgesi için hava durumu, 201-2 futbol, 231 basketbol skor bilgisi akar gelirdi...
  • öyle samimi gelirki bana internet bunun süslü püslü hali diye düşünürüm.
    1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında betamax video kasetlere yaptığım carrossel isimli çocuk dizisini bir gün videodan izlerken tv kumandasında yanlışlıkla teletext düğmesine bastım ve bir baktım o günkü telegün karşıma çıktı. sayfalarda ilerleyemesem de 100 numaralı anasayfası karşımdaydı. sanıyorum çok ilginç bir olay değildir, muhtemelen eskiden tüm video kaset kayıtlarında otomatik olarak teletextin 100 numaralı sayfası kaydediliyordur ancak orada telegünü görünce çok değişik duygular hissettim.
hesabın var mı? giriş yap