• kitabı 1968 yılında yılında the saturday evening post'ta parça parça yayınlandı.charles portis yazdı.
    2010 yapımını izlerken tam da cumartesi sabah 11de trt'de yayınlanacak film diyordum ki zaten 1969da filme çekilmiş...kim bilir belki izlemişizdir...çocukken falan...
  • coenler hikaye anlatma geleneğini sürdürmüş, başarılı da bir kadrosu var (bkz: matt damon) (bkz: jeff bridges) ama diğer filmlerin yanında sönük kalmış. coenlerin benzer tarzdaki filmlerinden örneklersek bir raising arizona ya da o brother where art thou değil.

    --- spoiler ---

    iyi bir avukata ihtiyacınız varsa size yardımcı olabilirim. şehirde tanıdıklarım var.

    --- spoiler ---
  • son zamanlarda çekilen diğer coen filmlerinin aksine biraz başı sonu belli, normal bir film gibi olmuş.

    uyarlama olmasına rağmen coen kardeşler mizah anlayışını filme yansıtmayı ihmal etmemiş zira bazı yerlerde özellikle jeff bridges feci yarıyor.

    yanlız belirtmek isterim on dalda oskar adaylığı biraz fazla gibi geldi.
  • bir tane de sıradan bir işleri olsun diye coen biraderlerin el attığı bir western hikayesi. güzeldi. sanırım 10 oscar adaylığı biraz fazla ancak ben bu kadarını söylerim...sırf coenler filmi izleyeceğim diye yarattıkları heyecan, sevinç bile yeter bana. filmden beklediğim tadı pek alamasam da.
  • çok büyük beklentilerle izlenilmemesi gereken bir film olmuş. jeff bridges mükemmel bir atlayış sergilemiş, matt damon 100 metreyi 9.08 ile koşmuş.

    --- spoiler ---

    arkadaş bir western filminde de şu atları vurmayın lan. vurmayın be! içim gidiyor oturduğum yerde. yılmaz güney filmleri bir, western filmleri iki!

    --- spoiler ---
  • "iyi, kötü ve çirkin... hepsi benim diyorum içimden."
    heralde rooster cogburn, sergio leone'nin filmini izlemiş olsaydı böyle derdi.
  • bendeniz gibi western in spaghettilisinden hoslaniyorsaniz bu filmden uzak durmalisiniz . sikintidan patlamak bir yana , trt nin dayattigi o igrenc pazar gunlerini hatirlatmasi da ayri bir iskence oldu . arkasinda yuz yili cok asmis bir sinema tarihi birakan gunumuz seyircisinin 2011 yilinda bu tarz bir "kovboy filmi ! ? " ni sevebilmesi mumkun degil .
    jeff bridges oynamis , matt damon olmamis .
    hem coen kardesler filmografisinin hem de 2011 oscar adaylarinin acik ara en zayif halkasi .
  • şaheser!

    herkes itin götüne sokunca biraz abarttım bende.
  • filmin tek beğenmediğim tarafı kızın büyüklüğünü canlandıran tiptir. o güzelim kızdan daha taş bir büyüklük çıkardı normalde.
  • --- spoiler ---

    filmin tek güzel sahnesi mattie'nin parasını almak için adamla yaptığı pazarlık sahnesiydi. adamın bir düşük çeneli demediği kaldı.

    --- spoiler ---

    onun dışında türü sevenlere aynı sıradan şeyleri izletip başka bir şey katmayacak bir film. o kadar ödüle coen kardeşler ismiyle aday olduğunu anlamak zor değil. sıradan.
hesabın var mı? giriş yap