• acemilik egitiminde bir üsteğmen asker arkadaşıma oğlum diye hitap etti. çocuk da dedi ki yalnızca babam bana oğlum diyebilir komutanım. sonra komutan bizi kenara cekti dedi ki şu mala söyleyin kısa dönem dövmedim ilk olur.
  • takımımdaki askerlere en çok kullandığım hitap şekli "oğlum" du. ne diyecek lan bu komutanlar başka? şaka gibi karar.
  • (bkz: yaz kızım)
  • balıkesir bakım okulu, er eğitim taburunda askerliğimi yaparken (ortalama 3000 acemi asker ve %80i hapisten geliyor) acemi askerlerden birisi gözümün önünde "sen bana oğlum diyemezsin" diye bağırarak kendini doğramıştı. takım çavuşu hadi oğlum sıranıza geçin demişti.
    yerinde bi karar olmuş.
  • kardeşim dediğinde nasıl bir sonuç çıkaracağını merak ettiğim durumdur.
  • asırlardır efsanelere konu olan tsk, son dönemdeki gelişmelerle artık kainatın en müthiş ordusu haline gelmiştir. önce duadan tanrı kelimesinin kaldırılıp allah kelimesinin konması, sonra bu karar. sevinçten ne yapacağımı bilemiyorum sözlük. yaşasın şanlı ordumuz!

    o çuvalları geçirmeyecektiniz olum.
  • absürt gibi görünse de, doğru olandır. oğlum, yeğenim, kardeşim gibi yakınlık-akrabalık bildiren hitaplarda, karşınızdakinden biraz da olsa iyi niyet, sevecenlik, hoş görü falan arıyorsunuz, bekliyorsunuz. bir de türk insanının her şeyi gayrı resmi, kayıt dışı iş yapma alışkanlığının bir sonucudur bu. bu şekilde hitaba başlayan esnaf, genelde fiş kesmez, müdür-amir öğrencinin-çalışanının pek çok olumlu-olumsuz şeyini sümen altı eder, işine gelince ortaya döker.
  • nasıl ordu askeriye bir disiplin yuvası ise komutanların da askeri kalıpların dışına çıkan hitap ve konuşma şeklinde bulunmaması gerekir. yerinde bir karar, disiplin düzen diye kafa ütüleyen rütbeli personel de bundan sonrası konuştuklarına dikkat etsin. onlar asker sen de komutanlarısın, askeriyede ast üst ilişkisinin kalıpları belli, nasıl ki asker bu kalıpların dışına çıkarsa disiplinsizlik saygısızlık oluyor, rütbeli personel de çıkmayacak.
  • komutanlar artık oğlum yerine ; aslanım, koçum, yiğidim gibi gaz verici sıfatlar yada canım, cicim , şekerim gibi sevgi cümleleri kursunlar tam olsun.

    anlı şanlı tsk'nın düştüğü dertlere bak.
  • "tsk'da emir komuta zinciri kaldırılmalı"

    yazmadan önce 10 kere okudum, bir nüans mı var anlayamadım. bildiğin son zamanlarda duyduğum en salakça laf olabilir. ama yine de emin olamadım amk bir şeyleri mi kaçırıyorum?

    edit: yarım akıllı kaçmış.

    tsk'nın yeniden yapılanması için madde madde öneriler sunan bir aklıevvelin ilk maddesiydi.

    sebebini özel mesajla soran bir arkadaşa; "çünkü askerlere eziyet ediyorlar taam mı?" diye cevap vermiş.

    ilginç kafalar vesselam.
hesabın var mı? giriş yap