• 2018-2019 sezonunda hem lig hemde avrupa'da oynanan futbola baktığımızda elle tutulabilecek bir performans görmediğimiz gibi takımlarımızın futbol açısından son dönemlerin en kötü dip yapışını da izliyoruz. galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş, akhisar, başakşehir farketmiyor. mükemmeli, iyinin iyisini bıraktım kötünün iyisi bile yok. kötünün daha az kötüsü var. bu sezona özel ülkenin yaşadığı ekonomik kriz ve uefa kriterlerinin takımlarımızı çok etkilemiş olduğunu gördüm. geçtiğimiz sezon ki zaaflarını kapatamadıkları gibi yaptıkları yanlış ve vasat transferlerle zaaflarını daha da artırmış durumdalar. kulüplerimizin hepsi kaliteli futbolcularını elden çıkarmak istedi, bazılarını sattılar, bazılarını satamadılar. misal galatasaray tarihinde ilk kez forvetsiz kaldı, buna karşın kötünün daha az kötüsü gene galatasaray. fenerbahçe'yle küme düşme potasında olduğu için herkes dalga geçiyor fakat fenerbahçe azıcık kımıldasa üst üste 3 galibiyet alsa şampiyonluk potasına girer, o durumda türkiye ligi. bunun dışında; yıldırım demirören faktörü çok önemli bir etken. her yaptığı işi eline yüzüne bulaştırdığı gibi federasyon başkanı olduğu dönemde de türk futbolu her açıdan dip yapmış durumda. ne yazık ki bu şahısa fenerbahçe ve beşiktaş ellerini, kollarını kaptırmış durumda şike soruşturmaları yüzünden. şikayet edemiyorlar, baskı kuramıyorlar, her koşulda destek çıkıyorlar. o yüzden de yıldırım demirören federasyon başkanlığında galatasaray nefreti figürü olarak kalıyor sadece. ve ne yazık ki beşiktaş ve fenerbahçe taraftarı da sırf bu yüzden kalsın diyorlar bu kişi için.
  • demiroren lobisi
  • (bkz: siyaset)
    (bkz: şike)
    (bkz: bahis)
    (bkz: yayıncı kuruluş)

    (bkz: adalet)
  • siyaset iş adamları ve feneri kollama çabaları adamlar şikeden düşürülmedi o gün başladı çöküş
  • en birinci sebep ulke ekonomisidir...

    vaktinde roberto carlos 4.2 milyon euro maas alirken bunun tl karsiligi yaklasik 7.5 milyondu...

    kaldi ki r.carlos turkiye'ye gelirken de avrupa'da en buyuk oyuncular maksimum 9-10 milyon euro kazaniyordu...

    gunumuzdeyse avrupa'da buyuk yildizlar 20-25 milyon euro kazaniyor... senin vaktinde roberto carlos'u doyurdugun 7.5 milyon tl ileyse bugun artik 800 bin euroluk maasi olan bir futbolcu doyuyor...
  • fenerbahce'nin lige ara vermesidir. fenerbahce ligde olmayinca diger takimlar cekicesek, kendini gösterecek rakip bulamadi ve futbol geriye gitti.
  • (bkz: eğitim)
    eğitim ve öğretimde reform olmadıkça sadece futbolda değil her şeyde geride kalacağız ve kalıyoruz da.

    (bkz: siyaset)
    futbolu yönetenlerde liyakat olmadıkça, işin içine şahsi menfaatler girince asla olmaz.

    özetle; yukarıda bir yazarın da bahsettiği gibi ülkenin şu an ki çöküş süreciyle aynı doğrultudadır.
  • federasyon
    euro
    tahkim ve mhk
    ödenen uçuk kontratlar.

    ama asıl sebep akrostijde gizli.

    edit: sıralama
  • (bkz: cem dizdar)
hesabın var mı? giriş yap