• türkiye’den değil, daha çok, bir şahıs ve bir kitleden nefret etmesi durumudur.
  • içindeki insanlar olmasa türkiye aslında güzel bir ülke.
  • gençken insanların bilgileri olmadan fikirleri olduğu için çevre tarafından kolay manipüle ediliyorlar. o yüzden "gençken sosyalist olmayan kalpsiz, yaşlıyken kapitalist olmayan beyinsiz" derler.
  • bunlardan 100 tanesini gece gunduz dillerinden dusurmedikleri avrupa'ya ya da amerika'ya gondersek abartısız soyluyorum 70 tanesi topuklarina vura vura geri doner.
    burada anne evindeki odalarında kira vermeden fatura odemeden sosyal medyada karı kız pesinde gecen hayat ile hafta sonları dahil agır islerde calısarak ancak oda kiralayarak yasanan bir yurtdısını gorunce , yetis ya turkiye demeleri cok muhtemel. sadece ekonomi acısından baktım bir de isin yalnızlık ve arkadassızlık boyutu var.
    edit: bu entry tabela üniversitelerinden mezun z kuşağının erkek temsilcileri için yazılmıştır. türk kızının yurtdışına gidip başarılı olup kalma oranı yüzde 90’ının üzerindedir.
  • siz hâlâ gençlerin türkiye'den nefret ettiğini ve bu yüzden gitmek istediğini düşünüyorsanız gerçekten konuyu anlamamışsınız. türkiye'den nefret eden yok dostlar. ama nefret edilen şeyi burada yazarsak ya sansüre uğrar ya da hakkımızda soruşturma açılır. hapise kadar yolu var. işte gençler bundan nefret ediyor. gençler insanların herkesi kendileri gibi yaşamaya zorlamalarından nefret ediyor. sırf ülkedeki çoğunluk istiyor diye başa gelen birinin herşeyi tekelinde toplaması ve oy vermeyen azınlıktan nefret etmesinden nerfret ediyor. üç kuruş kazancından 5 kuruş vergi kesilmesi ve o vergilerle 1 kuruşluk karaktersiz bir kaç kişinin zengin edilmesinden nefret ediyor. güç sahiplerinin hiçbir koşulda kurallara uymamasından cezasızlıktan denetlenmemesinden iki yüzlülükten nefret ediyor. hakkını aramak için uğraştığında terörist damgası yiyecek olmaktan nefret ediyor. eğitmli olanların asgari ücretle çalışmak zorunda kalmasından nefret ediyor. yarınsızlıktan nefret ediyor. hayalsizlikten nefret ediyor. parasızlıktan nefret ediyor. senden nefret ediyor.

    ama ülkeden nefret etmiyor.
  • abartılı ve yanlış bir tanıdır.

    hiç bir türk gencinin türkiye'den nefret etmez, türkiye'de ki mevcut düzenden ve bu düzenin değiştirilmesi, hiç olmadı iyileştirilmesi için hiç bir şey yapıl(a)mamasından nefret eder diye düşünüyorum. diğer türlü ergence bir tavır olur; "okuldan nefret ediyorum, matematikten nefret ediyorum, karşı cinsden nefret ediyorum" gibi.

    televizyondan, filmlerden batıya öykünmekle olmuyor bu işler, hasbelkader batı avrupaya ya da amerikaya kısa süreli giden yurdum insanı evet kıskanır, neden onlar böyleyken biz böyleyiz der. bu kişi çok uzağa gitmeden, güney ya da doğu komşularımızı göre şükreder, hele pakistanı veya hindistanı göre toprağı öper. hadi gitmediniz, ruhi çenetin pakistan videosunu izleyin, gene iyiymişiz dersin.
  • sebebi büyük oranda turkiyenin onlardan nefret etmesidir
  • papaza kızıp oruç bozmaktır. ülke bozuksa düzeltmek de bizim elimizde.
  • ülkemizdeki kültür, gelenek - görenek, ahlak kuralları gibi olgular bireyselliğin, eleştiri ve mantığın ön planda olduğu günümüz dünyasına alabildiğine uzak ve aşırı ataerkil. bu yüzden insanlar artık her türlü kültüre ve yaşam biçimine anında erişebildiği için kendisini daha rahat hissettiği yaşam tarzlarını arzuluyor ve bu yaşam tarzına inanılmaz bir biçimde karşı koyan bir güruh var ülkemizde. işte o güruhu sevmiyoruz biz. ülkemizle bir alıp veremediğimiz yok.
hesabın var mı? giriş yap