• “virüs gizleniyor mu” sorusunun cevabını ima eder nitelikte açıklama.

    “yapılan test yetersiz” demek istemiş de diyememiş gibi sanki.

    bir taraf sağlık bakanlığı, diğer taraf tabipler birliği. işte bu da skandal.
  • kaç gündür dillerde bu testin yanlış olup olmadığı, ttb sorunca cevaplarlar diye umuyorum artık.

    son günlerde zatürre vakalarında artış var mı, mesela? eğer varsa bu istatistiksel öneme sahip mi? sayılarla konuşsa keşke bakanlık. çıkıp bizde corona yok demekle olmuyor.
  • birisi en sonunda güzel bir soru sorabilmiş soru gibi soru turk tabipler birliğinden
    bütün komuslarinizda. var iken ,türkiyeden amerikaya giden bir yolcuda corona cikiyor ve kadın orda yaşamını yitiriyor ve türkiyede corona virüs yok.yersen tabi
  • ttb başkanı fetocu ilan edilir
  • e adamlar haklı. 2000 covid şüphesi ile test yapılıyor 1 tane bile hastalık yok. bütün çevremiz kırılıyor hastalıktan? bu mantıklı mı?
    ulan ülkenin başına gelmeyen yok ama ne hikmetse virüs bulaşmamış.
    açıklamayı kim yapıyor?
    testi yapan kim?
    açıklamayı yapan ile testi yapan aynı kurum. ya bi kere insanların size güveni yok ki arkadaş.

    edit ahan da akşamına çıktı vaka
    gel de şimdi güven bunlara yaaa
  • önemlidir ve cevap verilmesi gerekir.

    ülkede yeni koronavirüse rastlanmamış olması elbette sevineceğimiz bir durum. açıkçası virüsün hızla yayıldığı ülkelerde alınan tedbirlere bakınca, virüsün ülkeye uğramaması için daha da bir dua eder olduk. ama son durum bize gösteriyor ki bu virüse kapılarımızı kapatmamız imkansızlaştı.

    virüslü vaka tespit edip de önlem alınmaması ihtimali hiç inandırıcı değil. böyle bir şeyin kimseye hayrı dokunmaz. bu durumda geriye kalan tek şüphe yapılan testlerle ilgili oluyor.

    bunu da açıkçası çok kurcalamadık şimdiye kadar. ama ttb bile bu konuya dikkat çekince şimdi kafamda şüphe oluştu. yaptığımız testlerin güvenilirliği yeterince test edildi mi? bunun çok zor bir şey olacağını sanmıyorum, zaten yapılmış olması da zaruri. neticede virüsü tespit edemeyen bir test kitinin ne hayrı olabilir ki?

    virüs bu kadar yayılmışken bizde görülmemesi, artık takdir edilecek bir şey olmaktan çıkıp sorgulanan bir şey haline geldi maalesef. çünkü haritaya baktığınızda virüsün tespit edilmediği ülkeler, pek de güven veren ülkeler değil ve insanlar iran gibi, italya gibi türkiye’nin de bir anda listelerin üst sıralarına tırmanmasından korkuyor haklı olarak.
  • şüpheleri yersiz değil
  • bunu anlamak çok kolay dostum, ttb hemen bir feda eylemi düzenleyerek birkaç üyesini yasadışı yollardan irana göndersin, giden eylemciler demir yalayarak ülkeye geri gelsin ve karantina talep etsin. böylece hepimiz sonucu öğrenmiş oluruz.
  • testin sözde kodunu yazıyorum:

    function corona_test(){ return false; }

    aahahahaha hiç de şaşırmam.
  • bundan sonrasi aptala anlatir gibi anlatmak olur.

    ulan her seyi saklayanlar virus mu var diyecek.

    adam (bkz: beyin bedava) diye bosuna mi aciklama yapti??

    bu arada kuzey kore'de de virus yokmuş. hulogggggg...
hesabın var mı? giriş yap