• türkiye'nin tamamını ya da bir kısmını gezmeye yönelik yapılan seyahattir. turla, otomobille, karavanla, motosikletle, bisikletle ya da otostopla yapılabilir. hayattayken ertelenmeden yapılması gereken işlerden biridir.

    2014 baharında otomobille yaklaşık 4000km'lik kısmi bir tur yapmayı düşünüyorum. hedef istanbul-çanakkale-kıyı şeridinden mersin'e kadar- nevşehir-akşehir-eskişehir-iznik-sakarya-istanbul. görülmesi gereken yerler, konaklanabilecek düzgün otel-pansiyonlar, izlenebilecek rotalar konusunda yardımlarınızı bekliyorum efenim.
  • 18 günlük yarım türkiye turunun sonuna gelmiş bulunmaktayım.bu esnada gittiğim şehirlerde bir çok eski dostumu görme fırsatı da yakaladım. göremediklerim için özel bir program yapabilmeyi ümit ediyorum. bir de tekrarlanmış olan şöyle bir sosyolojik çıkarımım var; kalınan otelin şaşası ne kadar azalırsa,ilgi,alaka ve samimiyet o kadar artmakta. turizmin alay kısmında çalışmış ve akademi kısmında da çalışmakta olan biri olarak turizme müdahil olacaklara naçizane bir tavsiyem var; tatillerinizde küçük işletmeleri tercih edin,edin ki bu işletmeler ayakta kalabilsin. bir de yolda gördüğüm şöyle bir tabela var ki her şeyi özetlemekte ;" sen açsan,ben de açım.sen doyarsan,ben de doyarım..."
  • meb 'na bağlı kurumlarda çalışanlar için hizmetiçi seminerlere katılarak yapılabilecek eylem.

    tamam eğitimdi çalıştaydı işlerle yoğun olacaksınız ama gezi yapıldığında, herhangi bir seyahat acentasının sizi gezdireceği yerleri gezmiş olacaksınız.

    21 marttan beri çeşitli illeri dolaştığım için sanki bu turu gibi hissediyorum.(hatay- ankara- kayseri- antalya- ankara-istanbul)

    not: evet ankara'yı 2 defa yazdığımı biliyorum. hatta bu hafta sonu tekrar gidilecek 3 olacak.ankara'ya beni çeken birşey var ama hadi hayırlısı.
  • bodrum, akyaka, fethiye, kaş, antalya, anamur, mut, tarsus, adana, iskenderun, antakya, gaziantep, halfeti, urfa, harran, mardin, midyat, hakkari, yüksekova, van, tatvan, diyarbakır, adıyaman, malatya, tunceli, kars, şavşat, artvin, yusufeli, hemşin, trabzon, şebinkarahisar, ordu, fatsa, tokat, amasya, sinop, kastamonu, safranbolu, amasra, zonguldak, bolu dağı, abant, mudurnu, taraklı, bursa, mudanya, istanbul, kırklareli, edirne, çanakkale, balıkesir, manisa, izmir, foça, urla, seferihisar, tire, selçuk, şirince, aydın, söke, didim, milas, bodrum.

    suğra: kapadokya, ülkenin tam ortası olduğu için rotayı uzatıp bozuyor. yoksa gözardı ettiğim ya da beğenmediğimden değil. kars'tan ankara'ya kadar iç kısım gezilmese de olur, bir dizi garnizon şehri. eskişehir, afyon ve denizli de hem rotayı bozup uzattıkları, hem de onlarca defa geçtiğimden ve iyi bildiğimden dolayı plan dışı bırakıldılar.

    kübra: doya doya gezmek için 3 ay ancak yeterli olur gibi. rota gözönüne alındığında, mart-haziran arası en uygun interval gibi görünüyor. benzin, otel, yemek ve günlük masraflar için de 20.000 lira civarında finasman ihtiyacı olacaktır.

    netice: bu müthiş maceraya ayıracak 3 ay ve 20.000 lira bulununca kalkışılacak eylem.
  • sırasıyla ege, akdeniz ve güneydoğu anadolu olarak yapmak istediğim tur şekli. seyahat yasağı kalktıktan sonra bir de konaklayacağım lokasyonlarını belirleyebilirsem olur bu iş diye düşünüyorum.
    (bkz: hayırlısı)
  • bölgelerdeki başlıca önemli yerleri görmek için bile minimum 45 gün gerekir. tek seferde tamamlamak yerine doğu - batı etabı olarak gezmenizi tavsiye ederim.

    doğu etabını kışın yapmak pek akıl karı değil. kar yolları kapattığı için bir çok noktaya gidemeyebilirsiniz. havanın erken kararması ayrıca bir dezavantaj. ideal zaman ağustos, eylül diyebiliriz. burada bir iki şehri göz önüne almayıp, tüm bölgenin ortalamasını düşünmeniz sizin yararınıza. rize'de yağmur yağarken siirt'te sıcaktan kavrulabilirsiniz. batı için eğer kısıtlı bütçeniz varsa şubat, mart iyidir. böyle bir sorununuz yoksa canınız ne zaman isterse gidilebilir.

    ayrıca gitmeden mutlaka günlük plan yapın. yola çıktık, bir şekilde yolumuzu buluruz şeklinde bir maceraya girmeyin.
  • güzel bir plan çerçevesinde 3 ay içerisinde bitirmeyi planladığım tur. tabiki ne yazıkki bu plan içinde en doğudaki yerler yok. daha önce yapan, rota önerisi paylaşmak isteyen olursa yeşillendirebilir.
  • %60 ile katildigim ve olmeden once tamamlayacagim tur.
  • eşimle birlikte planladığımız turdur. şu araç sürme işinde biraz daha ustalaşıp gelecek sene karadeniz, doğu ve akdenizden tekrar egeye dönerek gerçekleştirmeyi planladığım turdur.
  • dünya turundan önce yapılmaması gereken turdur. türkiye'yi her şartta, her durumda gezebilirsiniz ama sürekli değer kaybeden tl ile dünya'yı gezmek her geçen gün daha zor hale geliyor. mantıklı hareket etmek lazım. "önce türkiye'yi gezdin mi ki dünya'yı gezmek istiyorsun" gibi mantıksız düşünceler içine girmeyiniz.
hesabın var mı? giriş yap