• forbes dergisinin iddiasıdır. türkiye hükümeti abd'li bir teknoloji firmasından sosyal medyada fişleme, şifre kırma vs. için hizmet aldığı ortaya çıkmış. öyle ki söz konusu teknoloji firmasında çalışan bazı işçiler etik dışı bir işe alet olduklarını düşünerek istifa etmişler.

    haber şurada: http://www.forbes.com/…llance-erdogan/#51a33d5275ce

    bu haberin üzerine gidecek türkiyeli gazeteci bulunur mu, bilmiyorum. hükümet bir açıklama yapar mı ondan da emin değilim. ne yapacağımızı bilmiyorum.
  • (bkz: forbes) da yayınlanmış çok kapsamlı bir yazıda iddia edilen şey ve doğruysa ortalık ağır karışır .

    iddia o ki türkiyedeki kominikasyon şirketlerinden biri bir amerikalı şirketten her iki uçtan şifrelenmemiş trafiği derinlemesine analiz ederek kullanıcı adı - şifre bilgilerini süzebilen bir teknoloji satın almış.

    ''the cliff’s notes version is that we’re selling a solution for extracting usernames and passwords from unencrypted traffic .”

    peki bu neden önemli :

    ıt could be argued the export of such a service would not cause much harm; most social media , email and security-critical sites are run over https , where connections between a computer or smartphone and a website are encrypted . but according to google data , of the most-visited 100 non-google sites on the web, 60 do not runhttps by default . most news sites – from forbes, to the new york times, the bbc and turkey’s two most-read publications hurriyet daily news and the daily sabah – do not use https. at the same time, passwordre-use is prevalent . ın a lastpass survey of 2,000 adults conducted this year, 61 per cent said they either use the same or similar passwords across websites. thanks to those security weaknesses, hackers, be they government or criminal, can harvest passwords from unencrypted traffic and attempt to re-use them, or slightly different ones, on any site, and have a high chance of gaining access. weaver also said that by capturing usernames, the procera technology could be used to deanonymyze web surfing and more easily track what millions are doing.

    hemen tüm yaygın sosyal medya platformları ve mail , bankacılık benzeri siteler default olarak bir uçtan diğer uca şifrelenmiş* trafik kullanmakla beraber google verilerine göre en çok ziyaret edilen 100 siteden 60 ı https yi standart olarak kullanmamakta.

    sıkıntı şu : şifre dediğimiz şey standart internet kullanıcıları için benzer ve tekrarlanıcı dır. nitekim 2000 erişkin kişi üzerine yapılan bir çalışmada yüzde 61inin internet sitelerine girmek için kullandıkları şifre lerin aynı veya benzer olduğu ortaya çıkarılmış.

    sonuç :

    şifrelenmemiş bağlantılarda kullanılan kullanıcı adı ve şifre leri elde edebilecek bir teknoloji birilerine kullanıcıların şifrelenmiş sitelerdeki şifrelerine veya internetteki diğer hesaplarına giriş , ele geçirme , içeriğe izinsiz erişimve kişilerin internet trafiğini daha yakın izleme yolunu açabilir.

    yine iddiaya göre tastamam bu endişe ile şirketin bazı çalışanları istifa etmiş.

    ps: çok uzun bir makaleden çok üstünkörü bir çeviri oldu . önemli bir haber olduğunu düşündüğümden biraz çevirdim. hata , eksik varsa affola.
  • "türk mü yoksa türkiye vatandaşı mı?" gibi çok daha önemli problemler üzerine eğilmemiz gerektiğinden ülkemiz insanı tarafından pek önemsenmeyecek iddia.

    edit: imla
  • (bkz: cia peşimde)
  • türkiyeli saçmalığı gaz kesmeden devam ediyor

    sen bu ezikliğe devam et, fişlerler de dişlerler de.

    tanım: ufuk üzerinde herhangi bir etkisi olmayan bilgiler
  • mevzubahis ulus devlet, türk, türk diyeceksiniz ulan'dan oteye gitmeyen sıgırlar sayesinde ıcerigin ve baslıktaki haberin bir degeri kalmamıştır. türk diyin oglum haaaa kürtler mi onlar karda yürürken kart kurtkjhasdjhasdjkas
  • doğrudur. bu procera 2014ten beridir faaliyet gösteriyor zaten türkiye'de. hatta bilişim derneklerinin bu konuyla ilgili açıklaması olmuştu.

    http://bianet.org/…urk-telekom-anayasal-suc-isliyor

    https://d8news.com/…capacity-to-track-citizens-1426
  • eksisozlugun de farkli olmadigini dusunuyorum.

    bizi elevermek istediklerinden dolayi degil de, ozellikle ohal zamani ozgurluk gibi kavramlarin buharlastigindan oturu diye dusunuyorum.
    oyle ki, devlet yetkililerinin eksisozluge direkt erisimi oldugunu dusunuyorum.

    arada bir ssg'nin ve kanzuk'un "siz ne yaparsaniz yapin 'zaten' sizi bulurlar" entry'lerinin de "kizim sana soyluyorum gelinim sen anla" sebepli oldugunu ve bizi uyarmak amacli oldugunu dusunuyorum.

    hadi iyimser olallim: velev ki durum boyle degil, 1 saat sonra devlet gorevlilerinin gelip hadi bize veritabanini ac bakalim demeyeceklerinin bir garantisi yok.
    boyle bir durum olursa da aramizdan 1 kisinin bile sasirmasi abes olacaktir.

    adamlar sifreli iletisimi cozmeye calisiyor, merkezi turkiye'de ve kabak gibi ortada olan, turkiye'nin en cok girilen turk sitesine, benzeri baskilari yapmamis olmalari acikcasi mucize olur.

    ben hazir baslik acilmisken suser kardeslerimi uyarayim dedim.
hesabın var mı? giriş yap