• çoğunluğu internet üzerinden online olan sistemlerdir. ne yazık ki okullarımızın bilgi işlem birimleri yarak gibi olduğu için her kayıt dönemi bilimum üniversite öğrencisi kayıt olamamaktadır. özel üniversitesi ayrı devlet üniversitesi ayrı. bir tane adam gibi derslerini seçip yeni döneme kaydolan arkadaşım yok başka okullarda da. bu kadar mı zor lan bu sistem!? devlet tutsun bu işlerden anlayan bi adam tüm okullarınkini kendi yapsın madem. yeter ya, sikerim yapcağınız işi!
  • ege universitesinde gunlerce çile çektirse de sonunda çalışan online sistem mevcuttur. aynı şehrin bir özel üniversitesi olan yaşar universitesi içinse sene hala 1990'dır, ders kayıtları el ile saatlerce uğraşarak yapılır. bilkent'e kimsenin soyleyecek bir laf bulacagini sanmıyorum
  • bilgi universitesinde yari dijital olarak isleyen sistemdir...
    eger bolim ici ders seciliyorsa sorun yoktur, danismana ders programini onaylatmakla is bitmektedir. lakin bulundgunuz bolum disindan ders seciyorsaniz onay gerekmektedir bu da ya direkt hoca ile konusmak ayda asistaninin bin tane isi arasinda sizinle ilgilenip onayi vermesi gerekmektedir ki bu da 1 saatlik ders secme suresini asabiliyor zaman zaman...
  • (bkz: #25299722)
  • (bkz: #25468857)
  • bilgi'de eğer alttan alacağınız dersler varsa, müfredatta değişiklik yapılıyorsa, bölüm dışından bir seçmeli seçiyorsanız ve tüm bunları son günlere bıraktıysanız deymeyin keyfinize. 6 hafta boyunca dilekçelerle uğraştırır, uğraştırmıştır. sonunda da dilekçeler ret edilir ve kendilerince pek de yasal ve kuralına uygun olmayan formüller geliştirirler. kayıt olduğunuz ders yerine kayıt olmadığınız bir derse gidip, sınavına girip kayıt olduğunuz dersten geçersiniz.
  • (bkz: usis)

    bu yıla kadar öğrencilerin ön seçimi ve danışmanların da gerekirse derslerin seçilebilmesi imkanının olduğu bir seçim sistemi vardı y.t.ü'de.ancak bu yıl tamamiyle otomasyona dönmüş durumda ve 10 binlerce kişinin gece 00.00'dan sonra sisteme yüklenmesiyle birçok kimseyi mağdur eden,istenilen dersleri seçtirmeyen lanet bir sistemdir usis.
  • bok gibi olan sistemlerdir. her sene aynı terane. hayır madem verdiğin online kayıt tarihinde bu işi yapamayacaksın niye 1 gün 1 gün erteliyosun? belli beceremeyeceksiniz işte, okulun açılmasına 2 gün kalana kadar. başta pazartesi dedin, çarşamba yaptın, perşembe yaptın, en son cuma yaptın. cumartesiye kalır kesin bizim kayıt. yok ya valla şu sene bitsin bi daha önünden bile geçmem, ömür törpüsüsün dokuz eylül üniversitesi..
  • marmara üniversitesinde bys adı ile yer alan bu sistem, memleketin tüm üniversiteleri gibi kayıt günü geldiğinde sabah 9 itibarıyla kilitlenir.
  • ege üniversitesi'nin ders kayıt sistemi her sene öğrencilerine çile çektirir. sistemler çöker, harçları yatıramassın, site açılmaz, yoğun olmayan saatleri beklersin bilgisayarın başında vs vs. bir de kayıt tarihleri sürekli ötelenir ve en sonunda olursun kaydını. gelenekselleşmiştir. bir daha giremeyeceğim sistemdir.
    not: mezunum.
hesabın var mı? giriş yap