• şehir içi belediye otobüslerine kredi kartıyla temassız ödeme ile binebiliyoruz. marketten 2 liraya çikolata alırsanız yine temassız ödeme yapmanız mümkün. hatta tüm bunları nfc destekli telefonunuzla da yapmanız mümkün. aynı yöntemlerle petrol istasyonlarından akaryakıt da alabiliyorsunuz demiş miydim?

    ama...

    örneğin tüvtürk'te binek aracınızı muayene ettirecekseniz yanınıza 279 lira 66 kuruş nakit alıp gitmeniz gerekiyor. kredi kartı, eft, online ödeme yok...kuruşları nasıl ödersiniz, kuruşlar üste size nasıl verilir, aradaki fark ne olur bilemem.yüzbinlerce araç...

    tüvtürk'ün ilkelliği mi desek, bile isteye yaptığı bir uygulama mı desek bilemedim, ama şunu biliyorum keş para ile çalışıyorlar: yıl 2020 oldu neredeyse.

    umudum yok ama ekşi'de sorumlu davranacak 3-5 kişi vardır diye yazıyorum. tepkimizi ortaya koyalım.

    tüvtürk'ü denetleyen, takip eden ulaştırma bakanlığıdır. onun sorumluluğunda yani. beklentilerinizi kuruma iletmenizi tavsiye ederim.
  • üstelik 2018 yılında vergi borcu silinen şirketler arasındadır kendileri.
    https://eksiup.com/p/9f2961004suk
  • iki farklı tofaş'ın ortadan kaynaklanmasıyla elde edilmiş yürüyen tabutların caddelerinde fink attığı ülkemizde, muayene adı altında devletten aldığı ihale sayesinde haraç topl... neyse amk başımızı belaya sokmayalım şimdi.

    (bkz: herkes hak ettiği gibi yaşıyor)
  • zamparaların ve suçluların ödeme aracı yalnızca nakittir*
  • tüvtürk'ün vergisinin tamamen silindiğini gördüm. bu başlıkta.
    neden ya?
    arabama bi uzaktan bakıp dert çıkarıcaklar diye yüzlerce lira verip anasının amına gidiyorum bakıyolar şusu yok busu yok bi daha gidiyosun randevusu bilmemnesi bitmeyen çile. bi de bundan bile para kazanamıyorlar mı? ne istiyosunuz amına koyim kar edebilmeniz için bi masada duran bi veznedara gidip paraları verelim sonra yolumuza devam mı edelim karşılığında bişi almadan?
  • katılıyorum. bu nedenle para çekmek için söylene söylene bir sürü yolu geri döndüm. ilkellik mi başka bir şey mi artık..
  • internet üzerinden randevu alırken ödeme olabilir ama veznede olmasın bir zahmet.kişi başı bekleme süresini çok uzatır.
  • "kartla olsa kayıt altına alınıyor vergi falan çıkıyor" diyeceğim ama vergi borcunuz da siliniyormuş amk, daha neyin derdindesiniz.
  • #98035597 entry'de devlet ücretin bir kısmını nakit istediği için bu uygulama demiş. bu nakit bankadan havale edilemiyor mu? veya kredi kartı ile yapılan ödemeler bankadan nakit olarak çekilemiyor mu?
    eğer kılıf olarak bunu uydurdularsa yeşillendirsinler bahane uydurma konusunda yardımcı olayım.
  • bir de bunu bildirim mailinde en aşağılarda 8 punto ile belirtmesi de s..re şayan bir hareket.
hesabın var mı? giriş yap