• anais bordier ve samantha futerman adlı ikiz kız kardeşlerin, doğumlarından 27 küsür yıl sonra birbirlerini bulmaları sonucu otaya çıkan film, belgesel..

    bu kızlar, doğdukları anda birbirlerinden ayrılıp farklı ailelere evlatlık veriliyorlar.
    ve bir gün facebookta gezerken birinin arkadaşı "oha şu kız sana ne kadar benziyor" diye bir video gösteriyor.

    olaylar olaylar..
    gülmeleri ve kahkahaları çok sempatik..

    http://www.youtube.com/watch?v=ib7byqgdjyw
    http://www.youtube.com/watch?v=vgx-tfk_lis
  • can sikintisi ile web'de gezinirken denk geldim. iyi ki de denk gelmisim, izledigim en guzel, en icten belgesellerden birisiydi. 90 dakika boyunca gozlerimden yas, yuzumden gulumseme eksik olmadi.

    tek yumurta ikizi olan iki kiz kardesin hayatin garip dongusu nedeniyle bambaska yasamlar yasamasi, birinin fransiz * digerinin amerikali * olarak yetismesine buna ragmen birbirlerini ilk gordukleri andan itibaren tarifsiz bir bag ile baglanmalarina tanik oluyoruz.

    anais'in tek cocuk olarak buyumesiyle samantha'nin kalabalik bir ailede buyumesinin kisiliklerinde ne kadar da buyuk farklilik yarattigini gorebiliyoruz.
    bunu da en iyi anais'in su sozleri ozetliyor; hayatim boyunca sevgi dolu bir ailede yasamis olmama ragmen hayatimda hep bir seylerin eksik oldugunu hissederdim, bu eksik meger kardesimmis. * *
    tek cocuk olarak buyumek anais'te duygusal bosluklar yaratmis olmasi ve ergenliginin sorunlu gecitigi, samantha'nin ise daha mutlu ve ozguvenli bir cocuk olarak yetistigi anlatiliyor.

    son olarak samantha'nin su sozleri belgeselin ve yasadiklerinin ozeti oluyor bence,

    - people keep asking us, if we could have been raised together, if we would have? and.. i.. say no. i wouldnt change anything because i wouldnt be here. i wouldnt be who i am. and neither would anais. i'm not sure if i believe in fate. and i know its a funny thing to say after everything thats happened to me. i dont like to think that my life is planned out. but its just comforting to know that life unfolds, in a way its supposed to i guess....

    belgesel boyunca onlarin gozlerinden dokulen her yas bende de ayni etkiyi birakti. *pop*

    turkce altyazisi henuz yok sanirim piyasada ama firsatiniz olursa bir sekilde izlemeye calisin. inan harcadiginiz en guzel 90 dk'lardan biri olacaktir.
  • yönetmenliğini ryan miyamoto, ve samantha futerman ikilisinin yaptığı 2015 yılı yapımı belgesel. belgeselimiz biri amerikalı diğeri fransız bir aileye evlatlık verilen ve birbirlerinden haberi olmayan ikiz koreli kız kardeşlerin birbirini tesadüfen internetten bulmasının hikayesi.insanı zaman zaman hüzünlendirmesine rağmen çok başarılı ve sevimli bir çalışma.
  • netflix'te hangi diziye başlasam diye gezinirken hiçbirine başlamak isteği gelmemesi akabinde belgeseller kısmında gezinirken denk geldim. konu ilgimi çekti ve izledim.

    iyi ki de izlemişim. çok sıcak, çok içten, her türlü duyguyu kısa süre içerisinde sizlere yaşatan değişik bir yapım. gerçek hikaye olayı zaten beni benden alıyor da teknolojinin de insanları getirdiği nokta bu işte.

    aynı durum 30 yıl önce yaşanmış olsa (ki elbet yaşanmıştır) ikisi de son nefeslerine kadar birbirinden habersiz yaşayacaktı.

    özet / tanım : 1987 yılında doğan koreli ikiz kız kardeşlerin farklı ülkelerden (amerika / fransa) iki aileye evlatlık verilmesi ve bambaşka şehirlerde (los angeles / londra) birbirinden habersiz 26 yıl yaşadıktan sonra londra'da yaşayan fransız pasaportlu kız (bkz: anais bordier)'in bir arkadaşının youtube'da gezinirken amerikalı olan kızın (bkz: samantha futerman) çektiği saçma sapan bir videoya denk gelerek 'oha kız senin ikizin gibi' demesi kız ile facebook üzerinden iletişime geçmeleri ve bu aşırı benzerliğin üzerine giderek dna testi yaptırmaları sonucu tek yumurta ikizi çıkmaları anlatılıyor. ilk tanışmalar, skype konuşmaları, ilk buluşma, test sonucu bekleme, sonraki yaşam çok sıcak anlarla dolu.

    en çarpıcı olan kısımlardan biri ise tek yumurta ikizi ve aynı dna'lara sahip iki kız olmalarına rağmen tek çocuk olarak büyüyen anais'in analizlerde çok daha içine kapanık ve utangaç; diğer üvey abileri ile büyüyen samantha'nın ise çok daha sosyal, dışa dönük ve aktif olduğunun çıkması. kardeş candır.

    hayat çok garip, kuşlar filan...
hesabın var mı? giriş yap