• gerçek bir hayal kirikligidir.

    ne yazık ki isim sebebiyle ihtiyaç duyduğum 'asistan' pozisyonu için verdiğim emeğin karşılığını alamadım.

    son 6 aydır asistan aramaktayım ve bulamıyorum. bunun sebebini diğer calisanlarimin rekabet korkusu ile adayları urkuttuklerini düşünüyordum. sonuçta ben ilgilenmiyordum. ancak 1 ay evvel herkesten habersiz kendim ilanlar vererek personel aramaya başladım. hatta başvuran adayları da kendim arayarak kendim randevu verdim, onları whatsapp'tan bizzat kendim bilgilendirin ve bütün süreci sadece ben yonettim. nihayetinde ilanlara başvuran, telefon görüşmesinde sektöre görmeye istekli, aradığım kriterlerde 18 personel ile pazartesi (dün) günü için randevulastik. hem onları teşvik etsin, hem de belki imkanları yoktur diye de mülakata gelmeleri halinde 100 lira harcırah ödemeyi de her adaya belirttim . sırf bu mülakatları kendim yapabilmek için gece yarısı 850 km araç kullanarak istanbul'a geldim. tahmin edin kaç kişi geldi mulakata..
    cevap: 1. gelen arkadaşta sanırım kendi projesine sponsor arayan bir öğrenci.. akıl alır gibi değil.

    günde 7 saat masa başı iş ve 11.000 lira maaş sunuyoruz, yol yemek, sigorta.. hatta ihtiyaç halinde kalacak odayı bile veriyoruz. tek kriterimiz disiplinli olması, excell bilmesi ve biraz ingilizce ve kadıköy e yakın olması..

    ınsan kaynakları departmanlarini gereksiz bulurdum hep ancak bu z kuşağı ile ciddi bir kalifiye personel sıkıntısı geliyor. ınsan kaynakları departmanlarinin önemi çok daha artacak, ayrıca göçmen personele yönelimler kaçınılmaz olacak. şimdi bakalım bir de yabancılara yönelik ilan atayım, sigortasız, herşey içinde 500 dolar maaş olarak...eminim çok daha kalifiye ve sıkıntısız personel bulacağım..

    edit: kalacak yer veriyoruz yazmışım leyla olmaya gerek yok. kadıköy gibi bir yerde adamın kalacak yerini yolunu yemeğini veriyoruz daha ne verelim? 100 bin lira maaşla mi başlatalım?
  • 11.000 tl maaş alan biri nasıl kadıköy veya çevresinde oturabilsin? galiba patron olunca böyle oluyor, çalışan kesimin maddi sıkıntılarını göremiyor, anlayamıyor, fark edemiyor oluyorsunuz. ayrıca neden kadıköy? günümüzde artık ulaşım kolay, avrupa kıtasından bile gelmek max 1.5-2 saat.
    neyse daha da yazardım da başlık bariz bir şekilde troll başlık olduğunu belli ediyor :)
  • (bkz: #145095784)

    (bkz: #144844757)

    baslik sahibi'ne ait baska bir entry. kafasi karisik insanlara herkeslerin gelmemis olmasi.
  • neden sürekli birileri çalışacak adam yok diye z kuşağını karalıyo anlamıyorum z kuşağı demek bizim yigenlerimiz küçük kardeşlerimiz belki bir süre sonra evlatlarımız diye düşünen bir ben miyim? sen yanında asistan olmaya değecek biri gibi görünmüyosundur güven vermiyorsundur veya koşullar-beklenti dengesinde çalışması makul değilsindir. yoksa x hastanede sekreter alacağız ilanına yüzler başvururken sana neden kimse yanaşmıyor...
  • 200.000 tl verirsen ingilizce c2 excel iyi ile aday olduğum iş ilanı postu

    edit: türkiyenin en iyi lisesi, ingiltere işletme 2:1 derecesi
  • "100 lira harcırah"

    şunun güzelliğine bakın insan teklif etmeye utanır.
  • asgeri ucretin 8.500 tl oldugu yerde kalifiye elemana 11.500 tl verirsen kimse gelmez tabi arada 100 dolar fark var yok bu ne sacmalik ver adam akilli 20k bak nasil geliyorlar.
  • eşi de 10000 tl alsa iyi para! gül'ün dikeni gibi geçirip giderler...
  • çok büyük fedakarlıklar yapan patronumuz, ekşi'de göçmen personel feryadı yapıyor... bir sonraki başlığı şu olacak:

    "nankör göçmen personele her şey dahil 500 dolar verdim, bir de haftalık izin istiyor !"
  • 11.000:)) bir de matah birşeymiş gibi yazmış.. bu paraya asistanlık yapılmaz .. dalga geçiyoruz aptal filan diyoruz ama bu z kuşağı en azından kendini kullandırtmıyor
hesabın var mı? giriş yap