• işe giderken serviste sabah 7:30 haberlerinde uykumun bir kenarında varlığından haberdar olduğum festival. işe vardıktan sonra "heralde rüya gördüm" gibi düşüncelere sahip olmama rağmen nette kısa bir araştımadan sonra haberin rüya değil gerçek bir haber olduğu anlaşılmıştır. fakat bursanın muhafazakar yapısını ve de festivalin adını göz önüne aldığımızda kesinlikle bir !f (bkz: if) beklenmemesi gerektiğini anlarız. şöyle ki: festivalin adı aşağıdaki alıntıdan da anlaşılabileceği gibi bursanın ipek dokuma merkezi olduğu zamanlara atıfta bulunmaktadır. bu nedenle ipekyolu üzerindeki ülkeler katılımcı olarak seçilmiştir. her ne olursa olsun bursanın ilk ve tek film festivali olması dolayısıyla gidilip görülecektir. tüm gösterimler ve etkinlikler tayyare kültür merkezinde olacak gibi gözükmektedir. zaten bir film ekimi atmosferi beklenmemektedir lakin bir-iki farklı sinemadan gösterimler olsa hoş olurdu da dedirtmektedir. bursanın tek bir adam gibi tiyatro salonuna * sahip olduğu ve onunda aralık ayı boyunca tadilatta olduğu düşünülürse bu festivale gitmek farzddır. ayrıca çağan ırmak filmlerini de bünyesine katarak takdirimizi kazanmıştır.

    bursa büyükşehir belediyesinin sitesinden alıntı:
    "bursa büyükşehir belediyesi, ipekböcekçiliği ile ipek üretiminin merkezi olan ve aynı zamanda bursa’nın yıllarca güzergahına ev sahipliği yaptığı ipek yolu’nu bu yıl ilkini düzenlediği uluslararası festivalle canlandıracak. "

    edit: sitesi de budur: http://www.ipekyolufilmfest.com/…ogrami.asp#content
  • "10 kadın 10 bakış" bölümündeki tüm filmleri gündüz saatlerine koyarak bursada çalışan kadın yok mudur dedirtmiştir. *

    diğer bir hayalkırıklığıysa takip filminin de sadece saat 13:00te gösterilecek olmasıdır. *
  • gezici avrupa filmleri festivali nin bu sene uğramamasıyla yarattığı boşluğu kapatıcağını düşündüğüm bursaya ait hayırlı olası festival
  • katılımın beklenilenin çok üstünde olduğu, açılış fotoğraflarının şuradan görülebileceği festival:
    http://www.sadibey.com/…stivalinde-gorkemli-acilis/
    yarın son günüdür.
  • bursa halkının festival ve sinemaseverliğine taze kanıt olarak tam dolu salonlarda gösterilen pek güzel bir film seçkisinin yer aldığı festival olmuştur.

    nacizane favorim ise kadın yönetmen deepa mehta imzalı hindistan kanada ortak yapımı water olmuştur.
  • bu sene 2.si düzenlenecek olan bursa 'ya çok şey katacağına inandığım film festivali.sadece atolye, sinema kurslarıyla değil festivale konuk olacak ünlü(sanatıyla tabi) sanatçılarla da bursa sinema açısından çok önemli bir konuma gelecek.bu sene festival 7-13 aralık tarihlerinde gerçekleşecek.festival ekibinde mehmet açar , ömür gedik, yamaç okur, aykut oray, deniz yavuz gibi isimler var.yarışacak dallar ise kısa filmler, uzun metrajlı filmler, belgeseller olacak.bize de o film benim bu film senin ortamlara akmak kalacak.ayrıntılı bilgi isteyenler için:

    http://www.ipekyolufilmfest.com/
  • (bkz: 16 film 02)
  • geçen sene gerçekten de çok güzel filmler* ve bilgilerinden faydalanmak istediğim ve sohbetine bayıldığım şahsiyetler* gelmişti festivale. umarım bu sene de aynı güzellik korunur. bu sene ilk defa diyalogsuz filmler yarışacakmış. sitesinde verilen bazı bilgiler şöyle:

    ''ulusal altın karagöz kısa film yarışması ve uluslararası altın karagöz kısa film yarışmaları’nın diğer kısa film yarışmalarından ayrılan özelliği, hikâyelerini diyaloglarla anlatmak yerine, sinemanın görsel gücünü kullanarak anlatan ‘diyalogsuz’ filmleri yarıştırıyor olması.''

    ''uluslararası bursa ipek yolu film festivali’nde gösterilecek olan filmler, yarışmalı bölüm; bir ülke sineması; bozkırın ozanı cengiz aytmatov; çocuk filmleri; belgeseller olmak üzere bu yıl 10 başlık altında izleyicilerle buluşacak. filmler tayyare kültür merkezi başta olmak üzere, bursa kent müzesi ve korupark’ta gösterilecek.''
  • gösterilecek filmlerin programı şöyle:

    http://www.ipekyolufilmfest.com/…ype=takvim#28kasim
  • bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen uluslararası bursa ipek yolu film festivali, görkemli bir açılışla başladı. merinos atatürk kongre ve kültür merkezi'nde düzenlenen gece kırmızı halı geçişiyle başladı. korhan abay ile ebru cündübeyoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı geceye kültür ve turizm bakanı ertuğrul günay, kırgızistan kültür ve enformasyon bakanı sultan rayev, meksikalı aktör gael garcia bernal, elveda gülsarı filminin yönetmeni ardak amirkulov, cengiz aytmatov'un kardeşi roza aymatov, hülya koçyiğit, meltem cumbul, müslüm gürses ile türk sinemasının birçok oyuncusu ile çok sayıda davetli katıldı.
hesabın var mı? giriş yap