• kilis'te gerçekleşen diyalog.kaynak bu tayfanın dümdüz ırkçı olduklarını zaten daha önce söylemiştik. fazla cümle kurmaya gerek yok.

    "- nerelisin sen?
    +suriyeliyim. türkmenim.
    - ha sen türkmensin. bizdensin. sende sorun yok. yasalara göre de sorun yok. suriyeliler dönsün, türkmen kardeşlerimizden isteyenler burada kalabilir."

    meanwhile suriye'deki türkmen gruplar haber. türkmen kardeşlerinizi çok seviyorsanız alıp evinizde besleyebilirsiniz?
  • %0.5'un izin vermesinin önemi yoktur.
  • seküler değilse benim için hoş gelmediler, sokakta kadınlara dik dik bakacak başka bir mülteci daha istemiyorum.

    edit: geçende taliban militanlarının zenginlerin evine girme videosunu izledim afganistan'da ve sonra fark ettim ki dediklerinin bir kısmını anlıyorum, çünkü orada taliban'a üye olan orta asya türk'leri varmış. zaten afganistan toplumunun bir kısmı da hazar türk'üymüş. yine suriye'de ışid safında savaşan türkmen'ler de vardı. yani her türkçe konuşan orta asyalı, ortadoğu'luya türk diyemeyiz. eğer o kişiler asimile olup radikal örgütlere katılıyorsa benim için anadilinin önemi yok, çünkü ülkeme gelse özgür bir türk kadını olan beni hedef alacaklar. bu edit'i de anlamayanlar için yazdım.ha türk değilse rus ukraynalı göçmen hiçbir şekilde istemem. burası da göçmenistan değil. sadece gelirse türk'ler gelmeli, onların da seküler olanı gelmeli.
  • türk olan gelsin, burası vatanıdır. tıpkı en son, 90' larda bulgaristan'dan gelenler gibi.
  • milliyetçiliği tamamen yanlış anlamış bir parti liderinin sözleri var burada. kafası bu kadar çalışıyor demek ki.

    osmanlı döneminden kalan ve mustafa kemal döneminde de kullanılan en stratejik nüfus anlayışımız, orta asya'dan akrabalık kurabileceğimiz her milletin yakın ülkelerde yerleşik kalmasını ve çoğalmasını temin etmektir. hatay ve kıbrıs örneklerinde gördük bunun sonuçlarını.

    diğer yandan, aklı başında her milliyetçi, bulgaristan'daki türklerin şartlarını iyileştirmek için diyalog kurmak yerine onların bursa civarına yerleşmesine cevaz veren turgut özal'ı eleştirmiştir; eleştirmelidir.

    doğrusu; suriyelilerin de gitmesi, afganların da gitmesi, pakilerin de... lakin, kuzey suriye veya kuzey ırak'taki türkmenlerin tr'ye alınması da ne akıl işidir ne de milliyetçilik; onlar bambaşka sebeplerle gitmeli, orada kalmalıdır.
  • geçin bu etnik köken zırvalarını. orta asya'ya gidin bakayım nasıl bir bağlantı kurabiliyorsunuz oradaki yaşamla. ümit özdağ'ın bomboş adamın teki olduğunu bu videodan anlıyoruz böylece.

    türkiye'de doğmayan her kim ise türk değildir ve yasa dışı kalıyorsa gitmelidir, nokta.

    edit: bir tanesi de ''türk'ten zarar gelmez'' demiş. bu hapishanelerde hiç türk yok o zaman?.. kafaya bak işte.

    samuel johnson'ın bir sözüyle entry'yi sonlandırıyorum; patriotism is the last refuge of a scoundrel.

    edit 2: bağlantı kurmaktan kastım dil değil allahın düşük zekalıları. kültür ve geleneklerden bahsediyorum. orta asya'dan verimli bir fikir, adet, gelenek çıktığı görülmemiştir bugüne kadar. sonu -istan'la biten ülkelerde her zaman bir arıza vardır. suriye, ırak neyse gelişmişlik seviyesi olarak orta asya da odur.
  • yasalara göre de milletin vicdanına göre de uygun, kabul edilebilir ve doğru olanı söylemiştir. türk soyundan gelen her kimse kalabilir kültürünü de yaşayabilir.
  • köktendinci olmadığı sürece sıkıntı yok.
  • türkmen kardeşimiz hoşgelmiş, bu topraklar ne kadar bizim vatanımızsa bir o kadar da misak-ı milli sınırları dışında kalan türkmen kardeşlerimizindir.yaşa ümit özdağ !
  • ümit hoca sonuna kadar haklıdır yine her zaman olduğu gibi.
    türk bir yere gittiği zaman orada taşkınlık çıkarmaz. çalışmak için iş bulur ekmek derdine düşer. gittiği yerde suç oranlarını arttırmaz.

    edit: ayrıca bunu tekrar buraya koyayım belki görür kendisi ya da partisinden birileri
    (bkz: #140478493)
hesabın var mı? giriş yap