• (bkz: torpil yükleniyor)

    bu ülkede emeğiyle insan okuyamayacak bile az kaldı.
  • herkes mahallesindeki üniversiteye gidecek sanırım.
  • (bkz: şahtı şahbaz oldu)

    myo seviyesinde sınavsız geçiş denendi. yıllarca endustri meslek lisesi mezunlarına sınavsız myo hakkı tanındı. sonra baktılar ki okuma yazma bilmeyen bile bir şekilde myo kapısından giriş yapabiliyor. kapıdan girdi mi, zaten ite kaka bir şekilde mezun oluyor ogrenci azıcık bol vakti varsa, iki senede değil de altı senede de olsa bitiyor.
    şimdi buradaki sınavsız geçişi kaldırdılar, geçen yıl kontenjanları neredeyse boş kaldı pek çok myo'nun.
    bu myo geçişi, sınavsız geçişte pilot uygulama olarak düşünülebilir ve başarılı olamadı bana kalırsa. şahsi kanaatim, türkiye'nin henüz böyle bir geçiş sistemine müsait olmadığıdır.
    alternatif olarak her üniversite kendi sınavını mi yapacak? çok eskiden varmış bu, ama o zaman ülke nüfusu belli, üniversite sınavına girecek kişi sayısı belli, üniversiteye yerleşen kişi sayısı belli. şimdiki gibi milyon küsur kişi girmeye çalışıyormuş ki.
  • akıl dolu bir gol.

    bence gelin siktir edelim top yekün bu eğitim işini. sınavları kaldırmak yetmez , eğitim adına ne varsa kaldıralım , rahatlayalım.
  • taşradaki üniversitelerin kontenjanı dolmadığından ve bölümler kapanma noktasına geldiğinden alınan önlem. boğaziçi, odtü, bilkent, itü vb okullar için sınavın kaldırılması zaten söz konusu olamaz. esas olan, bazı bölümleri senelerdir öğrenci bulmakta zorlanan tabela üniversitelerine, sınavsız yerleştirmedir.

    2017 yerleştirmelerindeki faciadan sonra böyle bir önlem bekliyordum. gecikmeden geldi. bu bahsettiğim üniversitelerde bazı iibf bölümleri bile ya boş kaldı, ya 2-3 öğrenci zor buldu. buralara yapılan yatırımların boşa gitmemesi ve öğretim üyelerinin ders ücretlerinden mahrum kalmaması için alınan zaruri önlemdir bu. yök'ün senelerdir şişirdiği kontenjanların ve sırf para için sebil gibi açılan ikinci öğretim programlarının geldiği nokta da budur.
  • d. bahçeli'nin söylemlerine göre hükümetin gündeminde olan durumdur. ama bence bu ülkede sınavı kaldırmak mümkün değildir.
  • yine ne saçmaladılar acaba dedim ama okumadım. rezil bir eğitim sistemine sahibiz. bir şeyi önce uygulayıp, sonra ismini değiştirip farklı bir şeymiş gibi uygulamaktan bıkmadılar senelerdir. insanlar salak değil.

    ben neyse ki bu durumlardan kurtuldum ama lisede okuyan arkadaşlarımıza gerçekten çok üzülüyorum. soru çalanlar bilmem neler. gerçi bizim dönemlerde fem vardı. sorular veriliyor diye haberler daha yeni yeni çıkmaya başladı. kim bilir kaç kişi hak etmediği yerlerde okudu ve okumaya devam ediyor. siz yine o gruptan kurtuldunuz sayılır da insan belki de şu an başka kişiler yapıyordur bunları diye düşünmeden edemiyor. bilemiyoruz ki. kul hakkı kul hakkı diye bik bik öterler ama yemedikleri halt kalmaz. umarım sistemimiz düzgün işlemeye başlar diyeceğim ama hiç umutlu değilim bundan.
  • son derece mantıklı bir fikir.
  • her şey imam hatiplilerin , hile hurdayla- fetöcülerin başkalarının haklarını yenesi gibi- bir şekilde odtü'ye boğaziçi'ne sızdırılması için. alpaslan bunu söylememek için fazla kıvırmış ama becermiş de. dansöz gibi kıvırmış , kemiksiz...

    eşit: ayrıca, ülke eğitiminin emanet edildiği bu adamların iyi niyetli olduğuna da inanmıyorum. çünkü eskişehir'deki katliamı yapan araştırma görevlisi de bunlarla aynı tedrisattan geçmişti ve sonuç ortada. yani... (anlayana)
hesabın var mı? giriş yap