• belirli bir kültüre ve eğitim sahip olan gazi, istanbul ve selçuk üniversiteleri, akademisyenler ve öğrencilerin karşı çıkmalarına rağmen malum yasa tasarısına göre bölünecek.

    bu duruma karşı çıkan öğrenciler ve akademisyenler tarafından başlatılan change.org imza kampanyaları:

    istanbul üniversitesi

    gazi üniversitesi

    selçuk üniversitesi

    bu üniversitelerin bünyesinde dahil, bu üniversitelerin verdiği eğitim ve kültürle yetişen biz öğrenciler olarak siz ekşi sözlük yazarlarının desteklerini bekliyoruz. bu tarz imza kampanyalarını ne kadar etkili olduğu hakkında bir fikrim olmasa da normal demokrasilerde kamuoyu gücünün ne kadar güçlü olduğunu biliyorum, lütfen bu başlığı gündemde tutun ve bizim için birer imzayı çok görmeyin.
  • bölünmesi neden rezalet oluyor onu anlamadım
  • bir istanbul üni. mezunu olarak katılmadığım durumdur. üniversitede okuduğumuz dönemde çapa ve cerrahpaşa tıp fakültelerinin üniversitenin bütçesinin büyük bir kısmını kullandığından diğer fakültelerin geri planda bırakıldığı söylenirdi. tıp fakültelerinin ayrılması ile diğer fakültelerin maddi yönden rahatlayacakları kanaatindeyim.
  • anadolu üniversite de listededir.

    ben de buradan mezunum.
    demin haberlerde iibf’de özel güvenlik ile öğrenciler arasında gerginlik çıktığını gösterdiler.

    benim okulumda kavga, bölücülük, ayrım, kayırma yoktu.

    benim okulumda kürt, türk, laz, yabancı yoktu.

    benim okulumda muhafazakar, milliyetçi, sağcı, solcu yoktu.

    benim okulumda alevi, sünni, hıristiyan, yahudi yoktu.

    hepimiz birarada, düzgünce okuyorduk; birbirimizle kavgamız, hır gürümüz yoktu.

    bahar şenliklerinde, en tikky’sinden en doğulusuna kadar herkes aynı müzikle halay çeker, aynı müzikle hoplayıp zıplardı.

    sonra bu kutuplaşma geldi. edebiyat kantinine polisler gaz bombası attı, öğrencileri paketler gibi götürdü, yerlerde sürükledi. sonra bahar şenliği yürüyüşlerinde bir grup kendini bilmez “ülkücü” yürüyenlere saldırdı.

    ve şimdi de bilimsel olarak bölüyorlar, insan olarak böldükleri yetmediği gibi.
  • sadece şunu sormak lazım:
    neden? neden bölüyorsunuz? amaç ne?
    bir tane mantıklı birşey söyleyin bu millete.
  • nicelikle beraber nitelikte artacaksa desteklenmelidir yoksa her ilde 10 tane üniversite olmasının öğrenci milletiyle geçinen küçük şehirlerin ekonomisine katkısı haricinde ülkeye bi faydası yoktur.
  • düşünsenize hayalinizdeki üniversiteyi kazanabilmek için gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz, aylarca ve hatta senelerce ders çalışıp o üniversiteye yerleşiyorsunuz. amacınız ne peki? uluslararası standartlarda marka değeri olan kaliteli bir üniversiteden mezun olabilmek, diplomanızda o üniversitenin adının yazması ve onun size sağlayacağı prestij. hele de adım başı kalitesiz vakıf üniversitelerine denk geldiğimiz böyle bir dönemde yukarıda vurguladığım bu üniversitelerden mezun olmak çok daha kıymetli bir hal almışken... ancak birileri çıkıyor ve sizin yıllarca emek ve para sarfederek gerçekleştirdiğiniz bu hayali bir parlamento oylaması ile sadece beş dakikada tuzla buz edebiliyor. daha da acısı ise alınan bu kararı hayatları boyunca herhangi bir fakültenin kapısının önünden dahi geçmemiş ya da geçmiş olsa bile belki bir yerden bir koltuk kaparım sevdasına kapılmış adamlar da alkışlıyor.

    sahi sizin vicdanınız hiç sızlamıyor mu bu çocuklara reva görülen bu muamele karşısında? yoksa makam, mevki hırsı bu kadar mı kör etti sizi? yapılan haksızlığı anlamanız için illa sizin çocuklarınızın da mı başına gelmesi gerekiyor? inşallah bu yanlış karardan er geç dönülür ve herkes hak ederek kazandığı o üniversitelerde eğitimine devam eder.
  • öğrencilerin mağdur olduğu, halkın sözünün bu ülkede geçmediğini anladığımız bir ayrı olay. bir kaç tane cahil insanın verdiği karar ile üniversiteler bölündü ve bu cahil insanlar, yeni üniversite açtık diyebildi. nasıl utanmazlıktır bu. milletin yüzğne nasıl bakabiliyor bu "adam"lar anlamıyorum bir türlü.

    beş para etmezsiniz efendim, alçak fikirlerinizle kendinizi kral sanıyorsunuz ama siz de o toprağı tadacaksınız. merak etmeyin, yakında...
hesabın var mı? giriş yap