• ing. uzatilmis garanti.
    genelde bilgisayar ve elektronik esya satan superstore tarzi firmalarin uretici firmanin 1 yillik garanti suresine ek olarak satan firmanin kendi garantisidir. ozellikleri:

    -uretici garantisi onlardan kaynaklanan sorunlar haricinde hicbir software hatasini tamir etmeye yanasmazken , alacaginiz ek garantide bunu ucretsiz tamir ediyorlar.
    -ozellikle ekranlarin ortalama bin dolara tamir edildigi dusunulurse mantikli bir secim.
    -eger bilgisayarinizi verdikleri sure icinde tamir edemezler ise, ki bu genelde 60 is gunu olarak geciyor, size ayni bilgisyaarin sifirini yada ayni ayarda baska bir bilgisayari ucretsiz veriyorlar.
    -bedava degildir, yaklasik 3 yil icin 250 dolar civarindadir. ama servislere kendiniz goturdugunuzde size verecekleri fiyatlari dusununce(ozelliklede laptop gibi zor tamiri mumkun olan aletlerde) eger cebinizde yeterli para var ise mutlaka almaniz gereken bir secim oluyor.

    genelde future shop, best buy gibi firmalar bu konuda kendi teknik servislerini olusturmuslardir.
  • vag grubu araçları için emniyet kemeri kadar zaruri bir güvenlik opsiyonu.

    mutlaka yaptırın, hele de dsgli bir araç almışsanız.
  • sürekli telefonla arayıp, “selam, bizden almış olduğunuz kaskonun son kullanma tarihi geçmek üzere, uzatmak ister misiniz?” diye soran telefon pazarlamacılarının size satmaya çalıştığı sigorta hizmetine “uzatılmış garanti” adı verilir. bu sektörde birçok yolsuzluk yapılmakta olduğu için, bu paylaşım sizi uyandırma amacıyla hazırlanmıştır. edit: imla

    uzatılmış garanti, vasıta üreten firmaların dışındaki özel şirketler tarafından hukuki olarak yapılamayacağı için, “extended warranty” adı altında satılmaya çalışılan bütün sigorta hizmetleri illegaldir. her ne kadar transparan bir şekilde size söylenmesede, o sigorta servisinin esas adı “servis kontratı”dır. fakat, servis kontratı olarak pazarlamaya kalkılsa, müşteriler ilgi duymayacağı için, sizi aradıklarında, sanki vasıta üreten firma (honda, toyota, vb.) tarafından arıyorlarmış gibi yapıp “uzatılmış garanti” ister misiniz diyerek, insanları manipüle etmekten başka bir şey yapmıyorlar.

    satılan hizmetin tek kötü tarafı isminin yanlış lanse edilmesiyle kalmıyor tabii. diyelim ki, bunları bilmeyerek bu hizmeti satın aldınız ve yedi ay sonra, şanzımanda bir arıza çıktı. şirketi arayıp, böyle böyle oldu diye anlatıyorsunuz ve şirket sizin masrafınızı karşılamıyor. çünkü aracın birçok bölgesi bozulması halinde tamir etme sözleşmesine dahil olmuyor. yani, telefonda bir ton açıklama yapıp, sizin aracı tamir ettiremeyeceklerini anlatıyorlar. tabii, bunlar bir görüş değil, kanıtlanmış bilgilerdir. “planet money” isimli podcast'tan “extended warranty” başlığı adı altındaki paylaşımı dinleyebilirsiniz.
  • son derece akılcı bir uygulamadır. beyaz eşyada normal garanti süresi 3 yıl iken, cihaza göre değişen makûl bedellerle bu süreyi 7 yıla çıkartırsınız. üstelik bu süre boyunca makinelerin yıllık rutin bakımlarını da ücretsiz olarak yaptırtabilirsiniz; 7 yıl boyunca. dolayısıyla, 3 yıllık garantiye bel bağlamamak, bu uzatılmış garantiyi satın almak son derece akılcıdır. şimdi üretici firma düşünsün.*
  • bazı parçalar her nedense o uzatılmış garanti bittiği ay bozuluyor. özellikle yapıyorlar. " enayi bulaşık makinesi almış, düğmesine her gün bassa 2 yılda 720 kere basmalı, düğme ömrü 750 kere basmalık ayarlansın. uzatmalı garanti yaptırsa rezistans ömrünü de 7 yıllık 5400 saat ısıtmaya ayarlayalım. düğme ucuz kazanmasak da rezistanstan bir makine parası kaparız."
  • 1. yaşını henüz dolduran aracım için yaptığım eylem.

    şöyle ki,

    söz konusu aracın resmi garantisi 2 yıl 100bin km iken, 5 yıl 150bin olarak şase numarasına tanımlandı. söz konusu işlem için ödediğim tutar 3.800tl / kredi kartına 10 taksit.

    neme lazım, iyi bakmak lazım.

    söz konusu imkan için tayyip ağaya teşekkürü borç bilirim.

    yayaya şaşaşa tayyip ağa çok yaşa.
  • bosch marka çamaşır makinesi almıştım. 2010 yılında. sonra cihazın dijital ekranında bir şeyler oldu çamaşır konulan bölümün ağzındaki lastik de sorun çıkarınca servisi çağırdım yıl 2016 sonuydu ve uzatılmış garantinin bitmesine 3-4 ay varmış. makineyi 1500 liraya almıştım 150 tl verip garanti uzatma yapmıştım. kontrol paneli yenisiyle değişti lastiği de değiştirdiler sağolsunlar. tamamen ücretsiz değişim yapıldı. fiyatını sorduğumda her iki parçanın toplam bedeline 2500 tl dediler. uzatılmış garantiyi mutlaka yaptırın. aynı markanın buzdolabını alınca hemen yaptırdım ne olur ne olmaz.
  • otomobil alırken böbreğinizi satmanız gerekse dahi yaptırılmasını önerdiğim garanti. cebinizden fazla para çıkar ama kafanız rahat olur.
  • dogus oto gecen sene 17,000 tl icin 1 yil garanti uzatirken simdi 68,000 tl yapmis.

    ekonomi kotu ama dolandiricilik da ucmus durumda.
hesabın var mı? giriş yap