• seneler sonra hatırlandığında insanın kendisine kızmasına neden olacak olan bir gençlik hezeyanıdır. oysa anneyi üzmemek adına o yolluğu alsan da, istemiyorsan yemesen. ne olur? sırman mı sıyrılır? koyarsın çantaya, gittiğin yerde yersin.

    ama gençlik işte. anne, baba ne bilir ki! geri kafalıdır onlar. çağa ayak uyduramamış yaşlı insanlardır. ara sıra onlara medeniyet dersi vermek lazımdır. ne de olsa sen okumuş adamsın!

    yanlış işte. okumuş ama adam olamamış adamsın sen. en sevdiğin böreği yemen için saatlerce uğraşmış annenin emeğini hiçe sayan, üstüne ona kızan bir garipsin sen. sen evden gidiyorsun diye zaten kederli olan annenin kederine keder katan bir acayipsin.

    iyisi mi sen al o yolluğu da sonradan kahrolma. hem biliyorsun ki en lezzetli börek zaten o börek.
  • her seferinde o yolluğu yerken gelen pişmanlık hissi ve akabinde anneye edilen teşekkür telefonu ile sonlanan durum
  • gereksiz bir eylemdir. anne çocuğunun hangi zıkkımları yemekten hoşlandığını bildiği için ona göre ayarlamıştır yolluğu.
    zira mola yerinde inip millet aç köpekler gibi tuzundan ağız kurutan bütün yol boyu su içmeye zorlayan, içildiğinde de insana sidik tutmaca oynatan fahiş fiyatlı tostlara koşturup bir de onu alabilmek için kuyruğa girdiğinde annenin çaktırmadan veya kafaya çakarak çantaya sokuşturduğu yolluğun değeri iyice anlaşılır.
    kuyruktaki insanlara kıs kıs gülünerek çantadan yemek çıkarılıp mideye indirilir. millet daha yemeğini yeni almışken tuvalete gidilir sıra beklemeden işenir. aynı topluluk işeme kuyruğuna girmişken sallana sallana mola yerindeki dergi ve gazetelere bakılır uygun görülürse çikulata alınır.
    yine sallana sallana otobüse dönülür donunu toplayarak otobüse koşturan insanlar izlenip eğlenilir. bu kadar avantajı olan bir yolluğu almamak bir de bunun için anneye kızmak 9 hatalı hareketten biridir..
  • hayvanlıktır.
  • ayıp denen bi şeydir.
    galaksiler arası ya da ege-akdeniz kıyıları arası bir otostop macerası ise çıkılan yol hele, kızan yerleriniz taş olur taş; o sabah sabah yapıverdiği ve zorla çantanızın kenarına torbasıyla astığı gözlemeleri yer iken, ilk atladığınız kamyonetin arka kasasında.
  • pişman olduğunu ancak acıktığında ve o yolluğa* muhtaç olduğunda anlayacaktır..
  • büyük hatadır.sonrasında açlıktan geberir insan.
  • kişinin, annesinin o yolluğu hazırlamak için kendini yormasını istemediğinden dolayı da içinde bulunduğu ruh hali olabilir.
  • çok zevkli olan kızmadır. böyle hevesle gelir yanınıza : "oğluma kurabiye yaptım yolda atıştırırsın" diye, siz de büyük bir hazla terslersiniz. böyle ağlamaklı olur geri doner.

    bonus: aynı kızmayı üşümeyin diye üzerinize bişey verince de yapabilirsiniz!
  • evde yarım bıraktığın muzu geri dönünce çantanın içinde bulunca yaşanan duygudur. ayrıca o esnada anne yanında olmadığı için dilediğin kadar bağırıp çağırabilir, gönlünce rahatlayabilirsin.
hesabın var mı? giriş yap