• petrol kullanımını protesto etmek isteyen iki tane ergen tarafından gerçekleştirilen eylem.

    "sanat hayattan daha mı değerli? yemekten? ya da adaletten? hayat pahalılığı fosil yakıtlar nedeniyle artıyor. hayat üşümüş ve aç aileler için her gün ekonomik olarak biraz daha yaşanmaz hale geliyor. bir kap çorbayı bile ısıtmaya güçleri yetmiyor.

    bu sırada ekinler çürüyor, insanlar aşırı kuvvetli muson yağmurlarında ölüyor, her gün iklim değişimi nedeniyle bir yerlerde kuraklık ve yangınlar baş gösteriyor. artık fosil yakıtları kullanmaya devam edemeyiz yoksa her şeyimizi alacak. eğer hemen şimdi hareket etmezsek geriye dönüp baktığımızda kaybettiğimiz şeyler için yas tutmak dışında bir seçeneğimiz kalmayacak." diye de bir açıklama yapmışlar.

    video

    kaynak - guardian
    kaynak - bbc
    kaynak - habetürk
    kaynak - sözcü
    kaynak - bbc türkçe

    gördüğüm kadarıyla türkçe haber henüz yok. cam çerçeveli olduğundan tabloya zarar gelmemiş, tutuklamışlar.

    bu arada ben de düşüncemi yazayım:
    söylemek istedikleri şeyler güzel şeyler ama dile getirme yöntemlerini yanlış buluyorum. bir ülkedeki baskıcı bir rejimi devirmek gibi veya özgürlük kısıtlayıcı bir yasanın meclisten geçmesini engellemek gibi nispeten somut bir şeyler için yapılmayan eylemler, yani eylemlerin çoğu, tamamen manasız bence. hiçbir derde çare olmamakla birlikte parmak basmaya çalıştıkları konuya karşı bir antipati de oluşturduklarını düşünüyorum.

    iklim değişimine çok kafayı takmış vaziyetteysen gider fosil yakıtlara alternatif, verimli ve sürdürülebilir enerji çözümleri üzerine bilimsel araştırma yaparsın. bu meseleyi de herhangi bir eylem yaparak değil ancak bu şekilde çözebilirsin. dünyada iklim değişimini konuşmaya ihtiyaç yok, bu bütün insanlığın farkında olduğu bir problem. kimse "ya birisi van gogh tablosuna çorba dökmüştü ben en iyisi araba kullanmaktan vazgeçeyim" demeyecek bu eylemden sonra, çünkü fosil yakıtların alternatifleri henüz onların yerini almaya yetecek kadar iyi değil. yavaş yavaş o noktaya geliyor ama bunun hızlanması için eylem değil bilimsel çalışma gerekir. ama bilim insanlarını kimse konuşmaz, insanlar şovmenleri severler.

    o yüzden, bu yapılan eylemi yapanların dış görünüşleriyle de birleştirince ortaya büyürken ilgisiz kalmış psikolojisi bozuk iki çocuğun ilgi çekme çabasından ibaret olarak görüyorum ben.
  • tepki olarak bunları mancınığa koyup dev bir çorba kazanına atın. sanat bilmeyen neslin amk.
  • aptal z kuşağı kim diyorlar işte tam bunlar.
  • muhtemelen yakında müzeler ziyarete kapatılacak. kapatılsın zaten, ortalık vandal dolu.
  • umarım iyi bir ceza alırlar ve tedavi edilirler.
  • "bir yerde pembe saç varsa orada hayırlı bir şey olması mümkün değildir."
    vincent van gogh
  • dayağın şart olduğu bazı durumlar var.

    bu da onlardan biri.
  • van gogh: ben ne alaka amk?

    tanım: elma ile armudu birbirine karıştıran beyinsiz ergenlerin dehşete düşüren hareketi.
  • boşuna demiyoruz, sjw denen görüş/ideoloji, pisliktir/çöplüktür/lağımdır diye.

    bu yağlı saçlı ablaların façası ancak 130 sene önce ölmüş bir adamın resmine çorba atmaya yeter. azıcık yürekleri varsa gidip milyar dolarlık şirketlere ve onların sıçmaya bile jetle giden sahiplerine bu şekilde fiziki bir saldırı yapsınlar. yapsınlar da dünyanın kaç bucak olduğunu öğrensinler.

    avrupalılar müzelere saçları yeşil, pembe ve mor olan kişileri sokmama kararı çıkartabilir yakında.
  • tablonun üstünde cam olduğu söyleniyor fakat resmi bir açıklama göremedim. diğer videolarda profesyonel kameraları gördüm o kadar kamerayı oraya nasıl soktunuz biz normal telefonla çekmeye çalıştığımızda olay oluyordu belki kamera politikalarını değiştirmişlerdir.
hesabın var mı? giriş yap