• cihangir defterdar yokuşunda bulunan güzel kahvaltı servisini görece uygun fiyata sunan mekan. amerika'da yaşayan bir arkadaşımız sayesinde haberimiz oldu, gittik yedik beğendik.

    bizim gibi bilmeden gidenler kapısında uzun bir kuyruk görünce şaşırmasınlar. mekan cihangirliler ve istanbula gelip otantik kahvaltı etmek isteyen turistler tarafından çoktan keşfedilmiş. o nedenle özellikle haftasonları kapasitesinin çok üstünde bir kalabalığa hizmet veriyor.

    biz azmettik bekledik ama beklediğimize değdi, 2 kişilik serpme kahvaltı ve 1 porsiyon menemen ile 3 kişi ziyafet çektik, huzura erdik. merak edenler için istanbuleats ten bir değerlendirme...
  • dört kişi gittiğimiz ve sadece serpme kahvaltı istediğimiz buna karşılık kalıp kalıp peyniri en az iki kilo domatesi ve daha bir sürü kahvaltılığı önümüze yığan süper mekan. fiyatları da kurdukları sofraya nazaran çok makul. gitmeden önce iki gün boyunca bir şey yemezseniz daha randıman alınabilir...
  • van'da olmayanlarının bir numarası olmasa gerek.
  • öncelikle herkesin ilk merakı olan şeyi başta yazalım.
    serpme kahvaltı: 22tl (çay sınırsız).

    van/köy vs. kahvaltısı saçmalığı için düşüncem belli.
    (bkz: köy kahvaltısı/@teritori)

    benim tek amacım güzel bir kahvaltı yapmaktı ve sağa sola soruşturmalarımda ortak payda hep bu mekan oldu. amacım "ay van kahvaltısı yapalım değil", "güzel bir kahvaltı yapalım" idi ve burası çok çok fazlasıyla bunu başardı.

    porsiyonları benim gibi aygır kadar yiyen adama bile fazla geldi. garsonların ilgisi, kahvaltılıkların lezzetleri filan her şey çok iyi. kahvaltıda insanın en çok istediği şey olan hızlı çay servisi ise kusursuz. elinde tepsisi olan arkadaşlar sürekli geziyor ve çayınız biter bitmez yeniliyor.

    özetle ben çok çok beğendim ama erken gitmeye özen gösterin. biz saat 10'da oradaydık hemen otruduk ama bizden sonra gelenler en az 15 dk ayakta masa beklediler.

    22 tl için gayet güzel bir kahvaltı. gidin.

    edit: cihangir.
  • fiyatlarını zamlamış işletmedir. ayrıca, çalışanları siz kahvaltınızı bitirdikten 2 dakika sonra masayı temizlemiş hesabı önünüze getirmiş oluyor. hesabı ödedikten sonra da "dışarı da müşteriler bekliyor" diyerek bir bakıma sizi kovuyorlar. sizin orada 10 dakika daha oturup çay içme, kahve içme hakkınızı ortadan kaldırıyorlar. bugün ilk defa gittim, bir daha da gitmem.
  • yan tarafı da bünyesine katarak mekanını baya bir genişletmiş işletme. muhtemelen artık sıra beklemek zorunda kalınmaz.
  • nisantasi'ndaki subesinin yakin zamanda, bulundugu binanin insasi nedeniyle, kapanma ihtimali bulunan kahvaltici.
  • (bkz: bak hele bak)
  • nişantaşı'ndakine giderseniz aklınızda olsun, yanınıza su alın mutlaka. zira su getirmiyorlar. hastaydım ve boğazım kuruyordu sürekli. su istedim birkaç kez, 10 dakikadan önce getirmediler. seri çaylıyorlar insanı ama su getirmiyorlar bir türlü.
  • yöresel hiç ama hiçbir olayı olmadığından adıyla çelişen, bir sürü gereksiz tatlı çeşidi ve az miktarda kahvaltılık getirerek (omlet, menemen dahil değil) iki kişilik serpme kahvaltı diye 50 liraya iteleyen, en kötüsü de kahvaltısı biteni hemen postalamaya çalışan bir yer. netteki yorumlara bakarak gitmeyin aman diyeyim.
hesabın var mı? giriş yap