aynı isimde "varis" başlığı da var
  • toplardamar genislemesi..bu damarlar mavi hatlar seklinde deri altindan belirgin olarak gorulur..uzun sure ayakta kalmaktanolur genellikle..tedavi icin her gun sabah aksam yarim saat ayaklari kalp hizasindan yukarda dinlendirmek ve ozel varis corabi giymek gerekir..
  • uzun sure ayakta durmak ve/veya dolasim bozuklugu neticesinde, kalbin kani geri pompalayamamasi ve damar ceperlerinde pihtilasarak deri uzerinden karayollari haritasi gibi gozuken olgu. nadiren de olsa, erkeklerde de gorulur, ama japon kadinlarinda neden gorulmez, merak konusudur.
  • "doktor bey bacaklarimda valiz var" cümlesinin orijinal nesnesi... (swh)
  • yaşlı adam varislerini çevresine toplardamar...
  • toplar damarlardaki kapakların görevini yapmaması nedeniyle damarlardaki kanın göllenmesi sonucu olan durum. en sık bilinen bacak varisleri dışında, testislerde (bkz: varikosel), anüste (bkz: hemoroid) ve yemek borusunda (özofagus varisleri) görülebilir.
  • varis çorabi giyilerek tedavi olunamayacak hastalik. bu sekilde ancak ilerlemesini yavaslatabilirsiniz. en etkili çözüm ameliyattir. bu 100 de 100 çözüm degildir, çünkü hastanin genetik yatkinligina, kendisinin tutumuna bagli olarak tekrarlamasi olasidir.

    (bkz: http://www.terleme.com/varis.htm)
    (bkz: http://www.varis-ufuk.com/)
  • varis tedavisi:
    skleroterapi, ince bir iğne yardımıyla kılcal damarın içine ilaç(sklerozan madde) enjekte edilerek damarın kapanması sağlanır.
    lazer tedavisinde ise, kılcal damarın üstüne cilt dışından lazer ışını uygulanır.kadın, erkek ve hatta çocuklarda lazerle tedavi mümkündür. hem koyu tenli ve hem açık tenli kişilere lazer tedavisi yapılabilir.tedavi uygulama süresi 15 ile 30 dakika arasında değişir.
    seans sayısı problemin yaygınlığı, derinliği ve genişliğine göre değişse de genellikle 1, nadiren de 2 seansta yeterli oluyor.uygulama sırasında düşük acı hissedildiği için istenirse bir krem yardımıyla lokal anestezi ya da jel-soğutma uygulanabilir. genel anasteziye gerek duyulmaz.bu tedavinin en güzel tarafı günlük aktivitelerinize hemen dönebilmenizdir.

    sağlikli bir damar sistemi için öneriler;
    # bol su için
    # yürüyüş yapın
    # dinlenirken ayaklarınızı yüksekte tutmaya çalışın
    # çok uzun bir süre hareketsiz bir şekilde oturmayın
    # otururken kan dolaşımını hareketlendirmek için bacak hareketleri yapın
    # bacak bacak üstüne atmayın
    # ağır kaldırmayın
    # uzun süreli araba kullanmayın
    # yüksek topuklu ayakkabıları tercih etmeyin
    # aşırı sıcak suyla banyo yapmayın
    # yiyeceklerinizde fazla tuz kullanmayın
    # çok dar giysiler giymeyin
  • varis olusumunu engellemek için, fazla güneslenmekten, sicak banyolardan, hareketsizlikten, uzun süre ayakta yada oturarak sabit pozisyonda durmaktan ve yanlis beslenmeden kaçinmak gerekir. özellikle tuz tüketimini azaltmak gerekli.

    bol bol su içmek, yüzmek ve yürüyüş yapmak varis oluşumunu engelliyor.
  • akabinde; (bkz: muris), (bkz: müsaleh)
  • varis çorabı ile ilerlemesinin büyük oranda yavaşladığı hastalık. günlük yaşamı etkileyecek ( kısa fiziksel aktiviteler sonrası bile ağrı vs..) kadar sorun olduğunda bir kalp damar uzmanına başvurmalı, yönlendirmesi ile doppler usg incelemesi yapılmalı, uygun görülür ise kalp damar cerrahisinde ameliyat ya da radyoloji bölümünde lazer ile tedavi olunmalıdır.

    en baştan oluşmasını engellemek için de düzenli hızlı tempo yürüyüş yapılmalı. böylece sıkılaşan kasların toplar damarları kasma etkisi artacak, yetmezliğin önüne büyük ölçüde geçecektir..
hesabın var mı? giriş yap