• akpli birine göre mualifsen vatan hainisin akılları yok fikirleri yok en ufak eleştiriye hop vatan haini diyolar çokta kasmamak lazım
  • yaw arkadaş farklı gezegenlerde mi yaşıyoruz? birkaç hafta önce trump ile birkaç dakika görüşebildi diye gururlanıp, sevinç çığlıkları atan ekonomi bakanına sahip bu iktidar mı abd karşıtı?

    akp'li değilmişsin, ee beynini kullansana o zaman?
  • yoktur,vatan hainliği sabitken muhalefet iktidar değiştikçe değişir, 2023'de birincil muhalefet vatan haini olacak mesela
  • ulan adam akp ye oy verin akp li olun demiyor ki,

    adam diyor ki doğru birşey yaptıkları zaman aha bu doğrudur deyin hepsi bu.

    yemin ediyorum ömür törpüsüsünüz.
  • evirip bükmek. türkçemize hayırlı uğurlu olsun.
  • en hafif tabirle asagilik bir basliktir bu!

    bunu savunan tip zaten muhaliflik=vatan hainliginin farkli tonu olarak goruyordur. cevap verip aciklama yapmak bile gereksiz.
  • bence iyi niyetli insanlar arasındaki problem şu;(kötü niyetli olanlar bu değerlendirmenin dışında tabii ki) şimdi adam bir proje geliştiriyor. ve tüm benliğiyle inanıyor. belki aylarca kendi içinde projeyi tartışıyor ve kendisi de ikna oluyor. sonra projeyi kamuya ilan ediyor. tabii hemen projenin aksak tarafları muhalifler tarafından yaygara koparırcasına, hiç de yapıcı eleştirel olmayan bir dille konuşulmaya başlanıyor. karşı tarafa puan kazandırır korkusuyla doğru tarafları değil sadece hatalı tarafları konuşuluyor. proje aşağılanıyor, “dağ fare doğurdu, yapa yapa bunu mu yaptınız” minvalinde aşağılayıcı eleştirilerin önü alınamıyor. yani aylarca uğraştığın, belli bir şekle soktuğun proje resmen çöp muamelesi görüyor. bu doğal olarak projeyi geliştiren tarafı sinirlendiriyor. üstelik projesine o kadar inanmış ki buna karşı çıkanlara “vay efendim sen ülkenin faydasına olan şeye muhalefet ediyorsun, demek ki sen hainsin” şeklinde son derece sığ bir karşılık veriyor. halbuki muhalifler projeyi tamamen nesnel bir şekilde değerlendirse, hakkı teslim etse, eleştirilerini projeyi daha iyi bir hale getirmek amaçlı, yapıcı bir şekilde yapsa, yada projenin tamamen karşısında ise bunu seviyeli, adaba, uzmanlığına yakışan bir şekilde lümpenleşmeden yapsa diğer taraf da insani bir şekilde öfkesine yenilip bu sıfatı yakıştırmak yerine belki o da “evet haklı olabilirsiniz, gerekirse bir komisyon kuralım bunu için” diye daha medeni bir dönüş yapabilir. tabii ki nesnel olmak, ikna olmaya açık olmak, hakkı teslim edecek yüreğe sahip olmak gerekir. ilk düğmesi yanlış iliklenmiş bir gömleği çekiştire çekiştire düzeltmeye benziyor bizim iş. bir şekilde düzeltiyoruz da hem vakit kaybediyoruz hem yüz göz oluyoruz hem de gömleğin sağını solunu yırtıyoruz biraz. gerek var mı? yok gibi ama aksiyonu, didişmeyi seven bir milletiz aynı zamanda. ne öyle hemen iki saat konuşup zırt diye anlaşacaklar, kimse birbirine laf sokmayacak, atar-gider yapmayacak. sıkılabiliriz.
  • kanımca 15 temmuz hain darbe girişimi esnasında net şekilde belli olan durumdur. darbeye fiili veya fikri karşı olmayan kim varsa düpedüz vatan hainidir. bu muhaliflikle falan örtülemez.
  • bu çizginin kalınlığı ülkeden ülkeye göre farklılık gösterir. kişi başı geliri 10000 usd'nin üstünde ve gini katsayısı görece düşük olan ülkelerde bu çizgi oldukça kalınken, tam tersi olan ülkelerde incedir. ince olmasının sebebi bu ülkelerdeki muktedirlerin zor iş olan ülkenin ekomomik durumunu düzeltmek yerine kolaya kaçıp ülkeyi belli kimliklere bölerek çoğunluğu gütmesidir. böylece insanların asıl sorunu görmesinin önüne geçmiş olur.
  • vatan ile hükümeti ayırabilmekten geçer. hükümeti sevmeden de gayet vatanını sevebilirsin.
hesabın var mı? giriş yap