• (bkz: vatikan)
  • kişiden kişiye kutsallık seviyesi değişir. işçiye daha kutsaldır mesela.
  • din gibi yalan dolan içermesindendir.
    cep telefonunda (bkz: verginin vergisi) ödeyen ülke vatandaşı... bkz. gizli değil ki bazı sözlük cahilleri anlasın, tıklasın.

    özet: telefon faturalarında hesap yapılırken önce ötv filan hesaplanıp sonra çıkan tutar ile kdv hesaplanıyor....
  • ibrahimi dinlerde kitaplarda geçtiği için bu dinlere göre kutsaldır.

    hatta bugün hemen hemen hepimizin kullandığı sezar'ın hakkı sezar'a deyimi isa tarafından devlete verilecek vergi için kullanılmıştır.
  • page not found
  • belçika'da vergi kalemleri çok çeşitlidir ve takibi sıkı yapılır. ailenizin gelirine göre de, aynı üniversitede aynı bölüm için 100 euro harç ödeyen de vardır 700 euro da. bilmem anlatabildim mi?
  • vergi kutsal olsa dini bütün abilerimiz paşa paşa öderlerdi.elinde olsa kimse ödemez.abicim vergiyi devlet sopayla toplar sonra o parayla eli sopalı beli tabancalı ada'm kiralar ve bunlar aracılığıyla gene toplar. bir çeşit kısır döngü verin kurtulun.
  • sadece yoksulların veriyor olması.

    sadece vergi değil, yoksulların elindeki herşeyi veriyor olması kutsaldır: canını (şehit), emeğini, parasını, vs...
  • başlığı açan ironi yapmıyorsa zevkle ağzını gözünü dağıtacağım hadise.

    dünyanın en adaletsiz vergi sistemidir katma değer vergisi (kdv). trilyonluk koç ailesi de içtiği çaya, aldığı peynire aynı kdv'yi öder, sigortasız 3 kuruşa mevsimlik işçilik yapan ayşe hatun da.

    gelir vergisi en az yüzde 15'ten başlar. her maaşlının maaşından peşin kesilir.

    koç'lar, doğan'lar, erdoğan'lar, ethem sancak'lar bir çok yardımı, bağışı vergiden düşürür, anlaşmalarla vergi borçları silinir.

    gariban hasan'ın asgari ücret düzeyindeki maaşından gelir vergisi sike sike kesilir, indirim de yapılmaz.

    işverenden devlet %18 kdv alır, her kestiği fatura için. bu faturalarda en az %15 de gelir vergisi alır. yani kafadan her faturada en az yuzde 33 peşinen devlete ödenir.

    kiradan stopaj alır, bu da kiranın her ay yüzde 25'idir. yok damga vergisi, yok ot vergisi, bk vergisi, işletme sahibi zaten standart dolaylı vergi olan ürün kdv'sinin dışında kazandığının yüzde 40-45'ini kafadan devlete öder.

    daha işçiler için ödenen vergilerden falan bahsetmiyoruz.

    ama zengine bu vergiler koymaz, onlar için her zaman af, erteleme, aman canım vergi almasak da olur sen hele bi annemin adına okul felan yaptırıver vardır.

    o yüzden tabi canım he he vergi kutsaldır.

    milletin bi tarafına yol olduğu kadar kutsaldır.
  • kutsal olarak değil de gerekli olarak görülmesi lazımdır.

    adaletli vergi sistemi olan devletler yükselir. hem bu sayede yerel firmalarını global akbabalara karşı korur ve onlara gereken krediyi verir. yani sağlıklı işleyen devletlerde ar-genin asıl kaynağı devlettir.

    tabi sosyal adaletin olmadığı yerlerde millet vergiye düşman olur. bu da gayet normaldir. eğer tersi olsaydı, yani vergi sistemi sağlam bir ülkede yaşasaydık buradaki herkes ölümüne vergiyi savunurdu. neyse,

    bugün dünyanın süper gücü amerikayı bile vergi sitemindeki bozulma batıracak. çünkü devlette söz-etki sahibi olanlar iş adamları olursa devlet şirket gibi yönetilmeye çalışır. şirketler ise kar-zarar üzerine kurulur. yani kültürel derinlik, devletin taşıdığı simgesel değerler ya da stratejik kurumlar gibi takıntıları yoktur. bu da çok yönlü yozlaşma getirir ve en önemlisi zenginden az fakirden çok vergi alınır.

    amerikadaki etkin lobi silah endüstirisi ve adamlar sırf fabrikalar çalışsın diye savaş çıkartıyor. ayrıca zenginleri sürekli vergi kaçırıyor ve az vergi ödüyor. adamalar öyle garip bir sarmala girmiş ki karşılıksız para basarak bile kurtulamıyorlar.

    kısaca, vergi sistemi adil devletler her zaman yükselir.
hesabın var mı? giriş yap