• denzel washington'un virtual reality ortamindan gercek dunyaya kacan psikopat seri katili yakalamak uzere bi nedenle hapishaneye tikilip geri cagirilan polisi canlandirdigi fantastik aksiyon (bkz: a fun ride)

    1995 yılında cikmis filmde katil rolunu o zamanlar unlu olmakla alakasi olmayan russell crowe oynuyordu...
  • daha matrix falan filan ortada yokken lawnmover man ile beraber sanal gerçeklik ortamına el atmış güzel bir film.
  • zamanında izlesem ne derdim bilmiyorum ama, 2010 yılında izlemesi epey keyifli bir film virtuosity. 90'lar filmi olduğunu gözünden kaşından belli etmeye doyamıyor. ("iki nokta ve bir parantez, insanlar maillerinin sonuna gülme işareti olarak bunları koyuyor" diye bir replik var düşün artık).

    hastası olduğum demolition man filminin 2 yıl sonra çekilmiş bir uyarlaması gibi duruyor yer yer. yine yıllar içinde paslanmış bir eski polis * ve yine sadece kendisinin alt edebileceği psikopat bir katil * . film karakterlere altyapı vermekle çok fazla uğraşmıyor ama arada sırada şoke edici sahneler yakalamıyor değiller.

    filmde silik sayılabilecek performanslarından biriyle denzel washington'ı başrolde izlerken, şimdilerde kasılmaktan oyunculuğa fırsat bulamayan russell crowe, sanal dünyadan gerçek dünyaya inmiş tutarsız karakter sid 7.6'da kariyerinin en absürd ve eğlenceli işlerinden birini çıkartıyor. bugün bu adamı böyle bi rolde izlememiz imkansız.

    filmin ilginç bir sürprizi daha var. bugünlerde the big bang theory dizisi sayesinde binlerce genci kendisine aşık eden kaley cuoco hanımı 10 yaşındaki bicirik haliyle görebiliyoruz virtuosity filminde. denzel washington'a eşlik eden uzman kadının kızını oynuyor kendisi. baya baya yardımcı rol.
  • russell crowe filmlerinin taban noktası. şahsi beğeni sıralamasında en dipteki örnek hükmünde. canlandırdığı karakterin sinir bozucu derecedeki kahkahalarının absürtlüğünden olacak o da.
  • demolition man filminin vb çakması olmuş, tarihin derinliklerinde kalan, russell ve denzel abileri buluşturan kötü bilim kurgu polisiye filmi.
  • gerceklik ve simulasyon ile ilgili benzeri filmler icin
    (bkz: #73026827)
  • zamanına göre iyi bir yapımmış diye düşündüğüm bir film, pek ilgi görememiş diye de tahmin ediyorum.. 1995 yapımı ve yönetmenliğini brett leonard 'ın yaptığı virtuosity'nin başrolünde (bkz: denzel washington) var... ayrıca russel crowe'in de bir kaç kilobyte'lık ( öyle demeyin 1995'de bir kaç byte bile ne kadar değerliydi ;)) rolü var bu filmde... her neyse, kısaca konuya değinelim;
    yapay zeka ve sanal gerçeklik teknolojileri ilerlemiştir, ayrıca böyle matrix vari bir şekilde insan beyniyle etkileşime de girilebilmektedir ( tekrar hatırlatırım ki matrix öncesi bir yapım ki gerçi matrix filmi 1994 de yaratılmaya başlandı ayrıca bu türün [ cyber punk ] örnekleri çok daha öncelere dayanır, sadece matrix'e özgü değil ) ha bir de nano teknoloji çok ilerlemiştir, dehşetengiz yapılar ve hatta "canlı" lar oluşturulabilmektedir... 50kb'lık yazılım ( :) ) sid 6.7 psikopat bir karakter sergilemektedir ve bir şekilde gerçek dünya ya geçer, peşine de eskiden iyi bir polis olan mahkum parker barnes'ı takarlar... macera başlar... filmi izlerken, aha matrix aha irobot, aha runing man, aha şu aha bu filan diye bir çok tanıdık sahneye rastgeliyorsunuz( şahsen ben geldim, sizi bilmem ), filmin 1995 yapımı olduğunu da hatırladıkça daha bir ilgi çekiyor... filmin sonunu enteresan bağlamışlar... şahsen beğenmek ile beğenmemek arasındaydım ki buna karşılık tekrar söylemeliyim fena yapım değil..
  • başrolde russell crowe ve denzel washington'ın olduğu 90'lı yılların ortalarında moda olmaya başlayan teknoloji filmlerinden. bu defa konu sanal gerçeklik, öğrenmeye açık yapay zeka, nano teknoloji ve 3 boyutlu yazıcı ile insan bedeni yapmak gibi şeyler.
    konu ilginç, biraz da bladerunner'ı anımsatıyor ancak film sahip olduğu harika oyuncu kadrosundan hiç faydalanmıyor. denzel senaryo ve yönetmenlik tarafından tamamen boğulmuş durumda; hiç kişiliği yok. yardımcı oyuncuların hepsi tanıdık ama onları yeterince göremiyoruz. crowe rolünde kendi konfor alanının o kadar dışında ki, bir süre sonra çizgi filmlerde ki kötü adamların tipine bürünüyor. sanırım asıl mesele de bu ve filmin en büyük sorununu malesef. bundan on yıl önce çıkmış ındiana jones ve geleceğe dönüş gibi harika filmleri düşününce görsel efekt kalitesinin bu denli kötü olması filmden daha da soğutuyor.
hesabın var mı? giriş yap