• tam olarak benim.

    geçen sene çok emek harcayıp dışarıdan bakılınca fark edilecek düzeyde bir vücut yapmıştım. kol ve göğüs kasları konusunda epey gelişmiş durumdaydım. hiç başka şeyler kullanmadım. sadece herkesin kullandığı whey protein, sporcu destekleri, lisanslı ürünler gibi şeyler kullandım. kola ve göğse çok zaman ayırdığım için hem alt kol hem üst kol bariz gelişti.

    ama bilek güreşinde, eskiden yenemediklerimi gene yenemiyorum. geçen sene de böyleydi. bu sene de böyle. ki yenemediğim adamlar bu sporu yapmadığını bildiğim adamlar. onca bilek ve kol güçlendirici egzersize rağmen bu işin sırrını bilip söyleyene iki kutu mayonez hediye edeceğim. nedir aga bu işin sırrı ?

    düzeltme editi : el yayının en iyisinden de kullanılmıştır senelerce. yok aga olmuyor.
  • cevabı başlıkta olan durum.

    kendin söylemiş, kol ve göğüs gelişti diye. bileğini geliştirmen gerekiyor bunun için ise bir tane sık sık alıp bir ay çalışman gerekiyor. sonrasında rakiplerini bir bir yenersin bilek güreşinde.
  • (bkz: bu iş yürek işi bilek işi değil anladın mı muhallebi çocuğu)
  • spor yaparak kaslarını oluşturan liflerin çapını artıran insandır. bu liflerin çapı kuvvete etki eder ancak tamamen genetik olan lif sayısı çok daha etkilidir.

    sadece bilek güreşi değil kuvvet gerektiren her konuda vücut geliştirmenin etkisi, genetiğe göre çok azdır.
  • cevabı şu videoda gizli olan neden:
    thor vs. devon larratt (bilek güreşi şampiyonu)

    hafthór júlíus björnsson, namıdeğer thor isimli insan azmanı, dünyanın en güçlü adamı şampiyonasının müdavimi bu eleman, kendisinin yarı ağırlığındaki adama bilek güreşinde kolayca yeniliyor. her işin farklı uzmanlık alanı var. devon larratt, thor'un kaldırdığı 180 kiloluk atlas taşlarını kaldıramaz ama thor gibi adamları bilek güreşinde kolaylıkla harcayabilir.
  • bilek güreşi güç ve teknik işidir, biri olmadan diğeri işe yaramaz. üst seviyelerde güçte dayanıklılık* da bu işin içine girer.

    bunların hepsinden önce bilek güreşinin kimi temel dinamikleri bilinmelidir ki sakatlanma ve yanlış idman riski azalsın. bunlardan ilki bilek güreşinde yana doğru kuvvet uygulaması yok denecek kadar azdır, kuvvetin esas yönü size doğru olmalıdır, yani rakibinizi çekmelisiniz. o yüzden çekmek* kelimesi kullanılır müsabıklar arasında müsabaka için. aslında kol, omuz ve core çok önemli olsa da, bilek ve alt kol güç aktarımı hususunda kilit nokta olduğundan sporun ismi bilek güreşidir. yani yapmanız gereken rakibinizden bilek üstünlüğünü ele alıp bunu kaybetmeden, onu kendinize doğru vücudunuzun bütün ağırlığıyla çekmek, rakibi bir miktar açtığınızda ise yine vücut ağırlığınızı kullanarak, yana doğru çekmek; ya da itmek olmalıdır.

    özet geç piç diyenler için şu başlangıç seviyesi stratejisini izlemeniz, bunları bilmeyen pek çok adamı tokatlamanızı sağlar.

    1. dirseği vücudu ortalayacak şekilde, kol ve vücut arasındaki açıyı minimize edecek şekilde konumlandır.
    2. başlar başlamaz bileğini içe doğru bük, ya da bükmeye çalış
    3. bileği bükebildiysen rakibi kendine doğru çek (bükemediysen şu seviyede top roll, defensive hook falan uygulama imkanın yüksek ihtimal olmadığından, adamın alt kolu da senden daha güçlü olduğundan maç bitti 95% senin için, sakatlanmadan bırak)
    4. rakibin alt kolu ve üst kolu arasındaki açı artmaya başlıyorsa kuvvet uygulama şeklin hep kendine doğru olacak şekilde vücudunu yavaş yavaş yana doğru yatır ve rakibin bileğini mindere değdiresiye kadar yat

    idman vesaire için ipucu isteyen falan olursa yazsın, başlangıç seviyesi bir-iki şey aktarırım naçizane.
  • teknik ve biraz da farklı güç istiyor galiba bu iş.
    zamanında 4 yıl vücut geliştirme yapan benchte 80leri kaldıran adamı çok rahat yenmiştim.

    hayatımda spor yapmamış olduğum dönemdi. işin garibi teknikleri hala bilmiyorum teknik bilsem 2 katı artar yapabileceklerim.

    2 yıl öncesine kadar dehşet özgüvenliydim bilek güreşinde.
    bir gün tanıdığım birine karşı dehşet ego yaptım.
    sınıftaydık tek tek tüm erkekleri elden geçirdim hepsini çok rahat yendim karşıma çıta gibi çocuk geldi bir de benle yap dedi.
    dedim hiç gerek yok ipincesin.

    allahıma diyorum 2 saniye dayanamadım.

    bakın üni hazırlıktı o dönem.
    ve o döneme kadar ilkokul, lise tüm sınıflarımda tüm sınıfı elden geçirmiş adamım ben. sıfır taktik ile. millet lisede başka sınıftan adamları çağırıyorlardı ama ben hayatımda böyle birini görmedim.

    kolu sorsan 33 anca vardı ama sikti attı.

    bence bu çocuk taktiğini biliyordu. kısaca bu iş taktik işi. güç bir yerden sonra iptal oluyo. yani eyvallah ön kol çalışarak yani bilek çalışarak gücünüzü arttırabilirsiniz ama tekniğini bilmiyorsanız böyle bahsettiğim kişileri yenemezsiniz bu bir gerçek.
  • bir amele kasıyla yenemeyeceğin adam yoktur.
    geçen seneye kadar hiç kası olmayan biriydim. sınıfta şamar oğlanı gibi gelen geçene yenilirdim. lakin yaz tatilinde çalıştığım işyerinde her gün 50 - 75 kg lık çuvalları taşımaktan dev gibi kaslarım oldu. şimdi o yenemediklerimi resmen kılıçtan geçiriyorum. sınıfta 3. lüğe yükseldim. herkes şaşkın elbette bu duruma. şu an benden üstte olanlar da uzun zamandır spor yaptığını bildiğim arkadaşlar. biraz daha gelişirsem onları da yenebilirim.
hesabın var mı? giriş yap