• seneye otuzuncu yılını kutlayacak olan ve tahminimce efsanevi bir festival kadrosu ile tarihteki yerini alacaktır.

    muhtemelen bu yıl gittiğimde seneye de gitmek isteyeceğim.

    bu arada sayılı gün kalmasına rağmen bu yılki biletler hala tükenmedi.
  • dün gece 66666. bileti satılmış. büyük ihtimalle bugün içerisinde sold-out olacak. 30th year anniversary sebebiyle beklentim büyük. headliner'ın ya immortal ya da rammstein olacağını düşünüyorum. yeniden birleşen ve kuzey amerika ve avrupa'yı 4. çeyrekte turlayacak as i lay dying de büyük ihtimalle sahne alacaktır. bu gruplar gelmese de çamuruyla, yağmuruyla eminim efsane bir festival bizi bekleyecek. \m/
  • bileti aldım. seneye kadar heyecanla bekleyeceğiz artık. ilk defa 1 sene öncesinden bilet aldığım bir festivale gidiyorum. vasiyet gibi. ölürsem bileti en yakın dostuma bıraktığımı söyledim. yakıp wacken'da küllerimi saçarsınız dedim.
  • 30. yıl olduğundan sebep biletleri çok hızlı tükeniyor. gitmek isteyenler elini çabuk tutarsa iyi olur.
    geçen senelerde ocak şubat gibi hala bulunuyordu bilet bu sene daha şimdiden %80'i satılmış.
  • biletleri tükendi bile. son yıllarda cazibesini özellikle grup çeşitliliği bakımından hellfest'e kaptırsa dahi 30. yıl muhabbeti ile bu sene biletleri çok erken tükettiler(2018 biletleri soldout olmamıştı bile bırak bir yıl öncesinden tükenmesini). henüz çok az grup açıklandığını belirtelim bir yandan. gidecek arkadaşlara iyi eğlenceler efendim, mevcut kurlarla cebi fena yakacak olsa dahi wacken ortamı eşsizdir her zaman*.
    açıklanan grupları takip için.
  • gideriz gidemeyiz derken, uçak biletini 6 ay önceden kapattığım festival. şartlar elverir de*gidebiliriz umarım.
  • wacken’in otuzuncu yasini, tarihinin en zayif lineup’i ile kutladigi (ve maalesef) benim icin bitmis olan festival.

    kimse bana parkway drive’in kapanis gecesi headliner’i olmasini aciklayamaz...

    edit: gercek kapanisi saxon ve rage yapti, biraz icim rahatladi dogrusu...
  • kendi adıma parkway drive, anthrax, bleed from within ve lionheart'ta acayip eğlendiğim festival olmuştur. fırtına uyarısı sebebiyle nasty'nin iptali çok üzdü. yaklaşık 4 yıldır izlemeyi çok istediğim bir gruptu.

    line up in sönük kaldığı bir gerçek ama son 4 5 yıldır bu durum hep böyleydi. wacken'a gidenler ise hem wacken'in oluşturduğu kültür hem de buradaki insanlarin sıcaklığı sebebiyle bunu çok da takmıyor. şarkılarını bilmediğim birçok grupta her zamanki gibi hayvan gibi eğlendim, kafamı salladım, yeni gruplar keşfettim. yeri geldi wackinger'da folk metal ile dans ettik, yeri geldi history stage partilerinde sabahı yaptık.

    çok insanla tanıştım. crowdsurfing, moshing, violent dancing vb bilumum konser atraksiyonlarini yaptım. ılk defa arabayla gelme keyfini yaşadım. yağmur altında wacken köyüne gidip whiskysteak ve bira eşliğinde sırılsıklam oldum. burası sadece lineupdan ibaret değil, lineupdan bağımsız tekrar ve tekrar geleceğim :)

    not: çamursuz wacken bir başka oluyormuş. 2015teki faciadan (entry bakinizini sonra bırakırım, uzaktan saxon eşliğinde telefondan yazmak biraz zor:)) 2017deki ilk iki gün feci yoran çamurdan sonra dünya varmış dedirtti. ama yine de az da olsa yağmuru tattım, onsuz da olmazdı.

    not2: çok keyifli bir festival grubumuz var, bu konuda da az çok deneyimliyiz. her sene kaçırmadan mutlaka 1 festivale gidiyoruz. eğer bu hazzı bizimle veya bizsiz bir şekilde yaşamak isteyenler olursa gelecek sene planları için benimle iletişime geçebilir. her konuda tecrubelerimi aktarmaktan mutluluk duyarım.

    edit: 2015 bkz'ı (bkz: #54319803)
hesabın var mı? giriş yap