• daha adını ilk duyduğumuzda baştan bir kopmuşluk hissi veren, hem adında hem soyadında "l" harfi geçmesinin de etkisiyle bu adamda birşeylerin farklı olduğuna inancına vardığım sert bakışlı, karizmatik silent hill karakteri.

    adını ilk olarak silent hill 2de bir apartman çöplüğünde bulunan bir gazete küpüründe buluruz. kendisi en son 2si 7-8 yaşlarında bir çift masum kardeşi öldürmüş, sonra yakalanıp hapishaneye konulmuş ve orada boğazına soktuğu kaşıkla kan kaybıyla intihar etmiştir.
    nedir peki bu adamın olayı niye cinayet işler?

    walter ashfieldda bir apartmanın 302 nolu odasında istenmeyen bir hamilelik sonucu dünyaya gelir. annesi ve babası bu duruma dayanamayıp zavallı bebeği odada bırakıp kayıplara karışırlar. ve zavallı bebek apartman supervisor'ü* frank sunderland*tarafından bulunur ve hastaneye bırakılır. sonra walter kimsesiz çocukları toplayan ve silent hilldeki tüm felaketlere yol açan tarikatın eline düşer. wishhouse denen evie sözde umutlarla beslenir. incilden zorla bölümler ezberletilir kendilerine. onların ayinlerine katılır ve tam anlamıyla beyni yıkanır. bir taraftan da devamlı annesini babasını sorgular.
    günlerden bir gün wishhouse görevlilerinden biri tamam sana annenin nerede doğduğunu göstericem der ve onu ashfield'da doğduğu apartmana götürür. ondan sonra walter'ın tüm amacı annesine ulaşmak olmuştur. wishhousedan kaçarak metro yoluyla ashfield'a doğduğu apartmana gelir. doğduğu odayı annesi sanar. tüm amacı o odanın kapısını açtırmaktır. defalarca tekmeler yumruklar, ama kapıyı kimse açmaz.. sonra düşüncelerinin en şeytanisi gelir aklına: 21 sacraments

    incil'de geçen şeylere göre 21 sacraments çok istediğin birşeyi gerçekleştirebilmek, hatta bazen ölüleri diriltmek amacıyla da kullanılabilir. dini inançları bütün walter bu amaçla yola çıkar.. yani istediği annesini bir kere olsun görebilmek adına 21 tane kişiyi öldürmektir.. 21 sacrament listesine onun annesine ulaşma amacına engel olmaya çalışan insanları bir bir koyar ve 21 sacramentsin prosedürünü uygular.. önce 10 tane kalp çıkarılacaktır.. böylece bir ölü cesedinden tamamen tekrar doğacaktır.. sonra 11 tane daha ölü ve 21 sacraments başarıyla sonuçlanacaktır. bu hedef uğruna öldürdüğü her kişinin hayaleti walter'ın hayal dünyasında gezecektir. ve walter'ın hikayesini ortaya çıkarmaya tek çalışan ve ona engel olmaya çalışan tek kişi henry townshend olacaktır. peki başarılı olacak mıdır?

    (bkz: silent hill 4 the room)
  • silent hill 4 the room'da kopeklerden sonra en cok korkutan karakter. ne biçim bi insansın sen be. yıkıl karşımdan
  • oyun sırasında silahıyla kah ormanda kah water prison'da peşimizden ateş edip terör estiren katil. peki "aha çıktı yine şerefsiz, kaç lan kaç!" diyerek mekandan topuklamak yerine, walter silahın namlusunu size doğrulttuğu zaman olduğunuz yerde hareketsiz kalmayı denediniz mi?
  • walter annesiz büyüyen ve annesini bıkmadan usanmadan arayan, hatta bunun için cinayetler işleyen bir silent hill karakteridir.
    ayrıca dünyaya bir daha eşi benzeri gelmeyecek olan brad pitt'e benzemektedir.
    efsane şarkı room of angel daki yıkıcı ve yürek parçalayıcı sözler ta kendisine aittir.
  • hayatımda en çok korktuğum oyun karakteridir. ne amnesialar, ne outlastlar gördüm. ne fatal frameler ne sirenler oynadım daha hala daha beni bu kadar sıçırtan bir karakter olmadı. silent hill 4'ün 10. senesi anısına paylaşalım;

    http://www.youtube.com/watch?v=asetngprdh8
  • şeytanın sol kaşı, geldi yine putperest vs diye seslenirdim kendisine korktuğum şeylere isim takma huyum varmış. kapının deliğinden bakerken apartmanda w.s. reyissi ilk gördüğümde "aman tanrım didim!!!" meğer tarikatın ele başısıymış saygı duydum imkanım olsa "sen yoluna ben yoluma " der hiç bulaşmazdım ama eilen söz konusu. yani bu tarikatçı putperest oyundaki sevdiceğinizi "alıkoyuyor"
hesabın var mı? giriş yap