• tia carrere (bas gitari da o mu calmis bilmiyorum ama sahnede caldigi sahnelerde vokalleri gercekten bu hatun yapmis) ve ed o neill in de oynadigi nedense sozluk ahalisince pek irdelenmemis absurd bir o kadar da komik 1992 yapimi mike myers filmi.
    adamlar filmi yaklasik 40 gunde cekmisler. mike myersin, kendisine saturday night live'dan yadigar, dogaclama oyunculuga basvurmasi bundan olsa gerek. herif yatak odasindaki marilyn monroe taklidini ve bilumum espriyi o an uydurmus.
    milwaukee' nin kurulus hikayesini bir de alice cooper'dan dinlemek de ayri bir ilginclik tabi...
  • mike myers'ın senaryosunu yazdığı rocker gençliği anlatan, alttan alta televizyon piyasasını eleştiren komedi filmi. kahramanlarımız wayne ve garth evlerinin bodrumundan kablolu tv kanallarının birinde program yapan kendi halinde iki arkadaş. programlarını "wayne's world, wayne's world, party time, excellent" çığlıklarıyla açıyorlar. wayne gitar, garth ise bateri hastası. wayne'in tutkusu mağazada satılan fender marka gitar, garth ise hem o mağazadaki bateriye, hem de yemek yedikleri restorandaki garson kıza hasta. hatta onu her gördüğünde vuruluyor. gerçekten vuruluyor ve her defasında yere düşüyor. tia carrere eskilerin taş ve cüretkar hatunlarından olmasına rağmen, eline bası almış, şarkıları kendi seslendirmiş. sadece güzel değil yetenekliyim de diyor. filmin başındaki bohemian rhapsody'li araba sahnesi kült olmuş durumda. ne zaman şarkıyı duysam aklıma arabada kafa sallayan tipler gelir. aralarına aldıkları sarhoş arkadaşlarının onlara katılması ise çok komik olmuş. film genelde absürd komedi tarzında ilerliyor. aralarda kameranın farkında olduklarının altını çizen kahramanlarımız, kamerayla konuşmayı ihmal etmiyorlar. alice cooper konserine gidip, bizzat cooper ile sohbet bile ediyorlar. ondan özlü bilgiler alıyorlar. lara flynn boyle, meat loaf ve al bundy rolüyle gönüllerde taht kuran ed o'neill'ı da ufak birer rolde görmek mümkün.

    --- spoiler ---

    filmin sonundaki alternatif sonlar espirisi de şukela olmuş, o zamandan dvd ekstralarındaki alternatif finaller fikrini ortaya çıkarmışlar. myers'ın sevgilisi telefonda konuşurken yaptığı şebeklikler hepimizi yardı geçirdi.

    --- spoiler ---
  • aynı zamanda 7th heaven dokuzuncu sezon on birinci bölümünün adı.
  • içerisinde amerikan film klişelerine pek çok göndermeler bulunan mike myers filmi.
  • aynı zamanda shark birinci sezon on ikinci bölümünün adı.
  • şu an itibari ile cnbc-e'de izlenebilmektedir.
  • tia carrere'nin, oynadigi zaman 25 yasinda oldugu filmdir.

    ah cassandra ahh..!

    :-)
  • (bkz: extreme close up)
    (bkz: whoaaa)
hesabın var mı? giriş yap