• pj harvey'nin white chalk isimli eylul sonu raflari opecek olan albumunun ilk single'i. studyo kaydindan vokal efekti olarak oldukca farkli reverblu bir canli versiyon icin buyrun: http://www.youtube.com/watch?v=6rknobppeg8
  • (bkz: pj harvey)

    the ceiling is moving
    moving in time
    like a conveyor belt
    above my eyes
    when under ether
    the mind comes alive
    but conscious of nothing
    but the will to survive

    i lay on the bed
    waist down undressed
    look up at the ceiling
    feeling happiness
    human kindness

    the woman beside me
    is holding my hand
    i point at the ceiling
    she smiles so kind
    something’s inside me
    unborn and unblessed
    disappears in the ether
    this world to the next
    disappears in the ether
    one world to the next
    human kindness

    (bkz: alınteri değil copy paste)
  • 1.234.678 kez dinlese bile aynı etkiyi yaratan pj harvey bestesi.
  • bu hafta (bkz: the following)'in bize verdiği tek güzel şey.
  • bi sarki nasil bu kadar guzel olabilir aklim almiyor.

    insan gercekten hayret ediyor :(
  • şu ana kadar ya kimsenin dikkatini çekmemiş, ya da çekmiş de yazılmamış; bir kürtaj (ya da düşük) tecrübesini anlatan şarkıdır.
  • pj'ciğimin "human kindness" dediği yeri nefesimi tutarak dinliyorum hep. bana da bir uyuşma hali geliyor bu şarkıyı dinlerken inceden... sabırsızlıkla "human kindness" diyeceği yeri bekliyorum adeta. bir de, orayı niyeyse "you're my kindness" diye söylüyormuş gibi duymayı seviyorum, oysa öyle söylemediğii de biliyorum. sayıklar gibi oldum. işte şarkı beni de uyuşturuyor, ona verin.
  • peaky blinders'ın ikinci sezon ikinci bölümünde çalınan güzellik. müziğine bayıldım ama açıkçası sözleri pek umurumda olmadı; yine de thomas'ın geçirdiği sarsıntı ve "düşüşe" uygun bir fon olduğunu söylemeliyim.

    lakin böyle güzel müziklerle karşılaşınca hep düşünüyorum: keşke bir uygulama olsa ve şarkılardan sözleri silip şu nefis müzikleri yalın bir şekilde dinleyebilsek ne iyi olurdu...
  • şarkı aslında t. s. eliot'ın four quartets şiirlerinden east coker - ııı kısmından esinlenilerek yazılmış: "or when, under ether, the mind is conscious but conscious of nothing." pj şarkıyı özellikle kürtaj ya da düşükle alakalı yazmadığını, şarkının kendi dünyasında yaşadığını ve dinleyenin duymak istediğini duyduğunu söylemiş sorulunca. ben de dediği gibi duymak istediğimi duydum aslında, o yüzden benim için manevi anlamda kurtarıcıdır. artık bu şarkıyı dinlerken ağlamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap