• 1800'lerin ortalarında almanya'dan abd'ye göç eden rudolph wurlitzer tarafından kurulan, zamanında ürettiği muhteşem kilise orgları ve özellikle müzik kutuları ile ünlü firma. ayrıca richard wright, ray charles, stevie wonder, ray manzarek gibi babalar tarafından tercih edilen son derece kaliteli tonlara sahip elektrikli orglar ve piyanolar da üretmişlerdir.

    amerikalı baldwin gibi yine gibson tarafından satın alınmıştır.
  • donny hathaway'in en fazla kullandığı elektronik piyano. fender rhodes gibi zamana karşı koyamamasının sebebi fender rhodes'un derin ve eşsiz mellow'lukta tonuna sahip olmamasıdır. yine de rhodes'dan daha belirgin, daha prezant bir ses sahiptir, bu yüzden rhodes gibi groove'ları desteklemenin yanında uzun sololar atmak için de kullanılır.
  • (bkz: jukebox)
  • elektro piyano dünyasının en kritik sorularından birine konu olabilir. rhodes mu? wurlitzer mi? pianet mi? ve hatta dx7 mi? diye sorabilirsiniz. bu tartışmada kazanan her zaman rhodes ve wurlitzer olacaktır.
  • ayni zamanda vending machine de yapar bunlar.
  • abd'de bir donem pek meshur olan bir jukebox ureticisidir. the wurlitzer prize isimli unlu country sarkisi da ismin bu firmanin yaptigi makinelerden alir.
  • metro istasyonlarında; içinde ülker ürünü bulunan, para atıp ürün numarasını girince istediğiniz ürünü aşağıdaki deliğe düşüren bisküvi çikolata otomatlarını üreten firma.
  • keyscape isimli güzide vst* ile şahane tonlarını ve varyantlarını deneyimleyebildiğim zamanın duvarlarını yıkmış enstrüman.

    çoğu daw* ile birlikte gelen seslerin başarısız ses örneklerinden oluşması ve müzisyenlerin spesifik sesler arayışı günümüzde birçok yazılım ile üstesinden gelinebilen meselelerdir. mezvubahis tuşlu çalgılar ise kontakt, arturia lab gibi yazımlar müzisyenlerin yardımına koşan şahane yazılımlar olarak dikkat çekmektedir.

    ancak synth sesler yerine daha çok analog piyano sesleri arayan bir müzisyenseniz keyscape sizin için biçilmiş bir kaftandır. çok başarılı ve özenli bir şekilde örneklenmiş piyano, rhodes, wurlitzer gibi ikonik enstrümanları olağanüstü bir gerçekçilikle deneyimleyebiliyorsunuz. uygulamanın nasıl yapıldığına dair belgesel tadındaki videoyu da izlediğinizde keyscape içindeki efsane piyanoların nasıl restore edildiğini ve kaydedildiklerini görebilirsiniz. herbie hancock, greg phillinganes, shaun martin gibi virtüözlerin tanıtımında rol alıyor oluşu da göz önününde bulundurulması gereken önemli bir kriterdir diye sözü bitiriyor keyifli çalmalar diliyorum.

    https://ibb.co/tz89hpn

    https://ibb.co/g0mntsl

    https://ibb.co/d7vhzy9
  • the lushlife project'in insanı alıp daha önce hiç gitmediği yerlere götüren muhteşem ötesi şarkısı
hesabın var mı? giriş yap