• xerox şirketinin diğer bir işi.

    işe alma elemanlarının sizi işe aldıkları proje hakkında hiçbir fikirleri yoktur. size bir güzel överler imkanları. ama çalıştığınız saatlerde servisinizin olamayacağını (en merkezi yerlerden biri) işe başladıktan sonra öğrenirsiniz.

    bir yemekhane vardır ama her yemek yediğinizde kızartma yağı ile duş almış gibi çıkarsınız. havalandırma yoktur. ishal olanları saymıyorum bile. dışarıda yesem deseniz, verdikleri yemek parası etraftaki mekanlarda yemek yemenize yetmez. cebinizden yersiniz.

    maaşlar ayın 8'inde veya 9.unda yatar. ama o da en geç saatte hatta akşam 5'ten sonra. çalışanlar bütün gün hesaplarını kontrol etmekten helak olurlar. kiralarını, kredi kartlarını ödeyemezler. eğer takım lideriniz saatlerinizde hata yaptıysa bir sonraki ayı beklemek zorunda kalırsınız .

    iş sözleşmenizde deneme süreniz 2 ay olarak belirtilir ama öyle bir yazılmıştır ki bu madde, iş kanununu bilmiyorsanız sizin de bu 2 ay içinde ihbarsız, tazminatsız çıkabileceğinizi anlamazsınız. ve 60 iş günü içinde çıkarsanız 250 euro ödersiniz diye bir madde vardır ki bu da üzerine tüy diker.

    sizi 9 gün aralıksız çalıştırabilen bir takım lideriniz ve bunu ilettiğinizde "ama nasıl olur müfettiş gelirse ceza alırız" demekten başka hiçbir şey yapmayan, projeleriyle hiç ilgilenmeyen bir proje müdürüne sahip olabilirsiniz.

    yine bu takım şeysi "her şeyi sorgulama, dediğimi yap" diyerek kendini hala kölelik sisteminde zannedebilir. ayrıca size hakaret edebilir, sinirden burnunuz kanayabilir.

    zaman zaman ağlama krizine girenleri, kendini yerlere atıp sinir krizi geçirenleri görürsünüz koridorlarda.

    yine takım lideriniz sık sık kankalarını toplayıp ofiste alem yapabilir fakat siz bu gürültüde bile telefondaki müşterinize cevap vermek ve yerinizde oturmak zorunda bırakılabilirsiniz.

    velhasılıkelam bu iş camlara, "love your work" yazmakla olmuyor...

    bir arkadaşımın dediği gibi "pazarda limon satarım yine burada kalmam"...
  • "e o zaman neden işi topluca bırakmaz insanlar?" diye sorduğum hadiselerin yaşandığı mekandır.
  • (bkz: somuru duzeni)

    bu buyuklukde firmalarin kazanclarinin duzgun bir insan kaynaklari departmani bulundurmak, elemanlarina iyi bir calisma ortami sunmak icin musait oldugunu artik herkes biliyor. ancak inatla bu rezillikler devam ediyor. turkiye, kotu yoneticiler yuzunden zarar eden, batan firmalarla dolu. bu insanlari ise alanlar, aklinca bir yerden kazanirken, tecrubeli elemanlarin kacmasina neden olarak ne kadar buyuk zarar ettigini, hizmetlerinin kalitesinin gitgide dusmesi ile nasil bir cukura dogru gittiginin farkinda degil.
  • ülke gerçeklerinden birisi daha. dışarıya kurumsal gözüküp, içeride kapitalizmin, sömürünün dibine vurmak. (bkz: sinekten yağ çıkarmak)
  • xerox tarafından 2011 yılında satın alınan unamic isimli firmadır.

    (bkz: unamic)
  • iyi guzel bir proje almis fruit dedikleri proje de yer aldim 11 ay 26 gun. gunu gunune yaziyorum ki senemin dolmasjna 5 gun kala beni isten cikartan ( tazminat almamam icin) ihbar tazminati vermemek icinde kendi kafalarina gore beni madde 29 dan cikisimi vereb sirket bozuntusu..iyi guzel cikardin kardesim de neden madde 29 ulan got issizlik maasida alamiyorum senin yuzunden..takim liderleri ayri bir yavşak proje mudurleru ayri bir yavsak .!!! cocukluk arkadasimi sirkete soktum arkadaş butun takim liderleri mi kizi rahatsiz eder ?? insan kaynaklarindaki yavsak ayri bir yavsak !!! maaslari gec yatirirlar hadi yatirdilar eksik yatirirlar ( ama eksik yatmis takim lideri nasil olur dersin.ilgilenmez..cunku boktan bir sistemleri var o da bilmez) anket dedikleri bir olay var her gorusme yaptigi musteriye mail olarak gider ( anket basina da para alirsin.. kirmizi almaman gerekiyor yesil alman gerekiyor ) yesil gelmez cunku kalite dedikleri bi departman var oradan gecer ki inanmiyorum herkesin anketini onayladiklarini cunku tanidigim biriyle konustum ki denk gelir ayda bir neyse ankete katilmis bana yesil vermis ama gelmedi cok enteresan ..8 saat calisirsinjz fakat sirkette 9 saat kalirsinjz neymis 1 saatin 30 dk mola diger 30 sigara molasiymiş ..yemek yemek icin cikarsiniz 30 dk imkansiz illaki 10 dk asarsin bunuda maasundan keserler aylik biriktirip..cozum odakli calisirsiniz ama illaki takilirsjniz bi yerde bir ust departmana aktarmak istersiniz..cagriyi almazlar ukala ukala seninle konusurlar eger kadinsaniz yandiniz..takim lideri dedikleri bise var bise var diorum kendilerjni bise saniyorlar ..*ayri bi yavşaklar*
    fruit projesini aldiklari firmadan iyi para aliyorlar ama insanlara 3 kurus veriyorlar..vaat ettikleri hic bir bok yok..iceriside ercekten bok kokuyor yuzlerce insan var klimani hic mi tamir ettirmezsin bre mk yamyamlari..aç kalin ama burda calismayin daha cok var anlatacak elini verirsin kolunu kaptirirsin buraya..cok guzel aile ortami gibi gozukur seni kandirirlar...dolandiricilijn baska bir versiyonu..
    koskoca elma firmasi nasil buraya verir onu anlamadim
  • işe alırken herşey süper sanarsın ki harikalar diyarısındasın ancak sonrası iceberg durumu mobing mi dersin usulsüzlükler mi dersin maaşlarmı dersin şirket bildiğin çiftlik fruit vermiş bunlara parayı siz demiş at koşturun.sektörü düşünenlere öneremeyeceğim basitin de basiti biryer açıkçası uzak durun çok iyi kandırıyorlar ama mutlu olan görmedim
hesabın var mı? giriş yap