• kömür kokusu içinde pazar günü leğende yıkanan y kuşağının biz iyi gezer içerdik, eğlenmeye çıkardık diye bıkbık ötme durumudur. ulan tanımasak inanacağız adamın çok yer içerdik dediği 2 kırmızı tuborg alıp yanına patates söylemekti dışarı çıkınca.

    bunlar öyle bir anlatır ki londra'da rave çılgınlığında yaşadılar zannedersin. bak sen şu cuma gecesi banvit beyaz show izleyenlere çılgınca yaşamışlar da biz yaşayamıyormuşuz. ulan biz z kuşağı sizin hayatınız boyunca gittğiniz mekanlara yaptığınız seksleri tek gecede yapıyoruz, amcam sürekli bizim sınıf tam hababam sınıfıydı diye ne demekse bunlar da aynı terane biz neler yaşadık da neler yaşadık.
  • ekşi sözlük ilk kuşak yazarları sözlükte genel olarak hakim. bunlar genel olarak beyaz yakalı ailelerden geliyordu. o zamanlar gerçekten o kesim güzel kazanıp mal mülk ediniyordu. onun haricinde ülke yine aynıydı. bir fabrika işçisi yine çok zorlanıyordu.
    ek olarak şimdiki halk çok çok daha seküler. adamlar hayatı boyunca şişli kadıköy beşiktaş üçlüsünden dışarı adım atmamış türkiye din bataklığına girdi diyor. halbuki dindar aile çocukları ateist deist olmaya başladı. bunda erdoğan'ın payı büyük milleti soğuttu dinden güzel de oldu aslında.
  • üniversite yıllarında dolar 1.2, 1.3 falanken dünyayı gezmiş olmanın harika bir gençlik yaşamamızda hiç bir etkisi olamaz tabi. ekonomik ve sosyolojik olarak şimdiki gençlerden şanslı olmamızı milyon farklı kriterle açıklayabiliriz de kasmaya gerek yok.

    bir de "biz seks yapıyoruz" muhabbeti var. y kuşağı gençliğinde de kimse donunda prangayla gezmiyordu. sadece bu kuşak kadar herkesin gözü önünde reklam yapmıyorduk. kalitesizlik paçalardan akmıyordu :swh`

    ülkenin şimdiki haline biz sizlerden daha fazla üzülüyoruz da şöyle sanrılı manrılı boş boş başlıklar açmayın bolm. anladık boş özgüveniniz var.

    özet:
    y kuşağı: rock'n coke'lar, efes one love fest'ler, bilumum efsanevi rock gruplarının türkiye'ye gelmesi
    z kuşağı: keko rap

    "xd"
  • biz hayatı yaşadık, siz hayatı yaşayanların videolarını izlediniz
    bizim dönemimizde cep telefonu ve internet olsaydı biz de sizin gibi olurduk. bu kadar basit.
    ayrıca son zamlardan sonra çoğunuz 2 kırmızı tuborg alıp yanına patates söyleyemeyecek
  • sadece sanrı değil siz de iyi biliyorsunuz. mızıkçılık yapmayın.
  • bir z kuşağı tespit sıçmığı daha. babalar gibi yaşadım 40 yılımı.
  • dunyaya gelmis gecmis en kotu jenerasyon ne deseler cevap direkt "z" olur
  • vhs kasette porno izlemenin tadını hiçbir zaman alamayacağınız için sanrı değil, gerçektir.
  • valla koçum ben lisedeyken 20 tl ile mekanda 3 bira içer, çıkışta kokoreçimi yer, sonra eve dönerdim. hafta sonu da harçlığım ile fanta gençlik festivalinde sean paul dinler, ertesi hafta ise tiesto konserine giderdim. şimdiki gençler harçlığı ile cips bile alamıyor. şimdi söyle kim daha iyi yaşamış?
  • z kuşağı her şeye sahip olabilecek fakat asla bir barda 2.5 liraya bira içemeyecek.
    ruhumuz fakir bir yerde...
hesabın var mı? giriş yap