• çoğunlukla kurtların böyle köpeğe evrildiği düşünülür ki aslında hem doğru hem yanlıştır.

    kurtlar kendilerini evcilleştirmiştir. insanların yemek artıklarının (kemik, organlar) av peşinde olmaktan daha kolay olduğunu gören kurtlar insanlara zarar vermeyerek insanoğlunun yanında yaşamaya başlamıştır. daha sonrasında insanlar bunları uygun şekilde yapay seçilime uğratarak farklı cinsleri ortaya çıkarsa da bu aslında evrim sürecinin çok küçük bir parçasıdır.

    doğada hemen hemen bütün avcılar belgeseldekilerin aksine, çok düşük bir başarı yüzdesine sahiptir, aslanlar 15-20 denemeden birinde başarılı olurlar. sırtlan gibi her şeyi yiyen bir hayvan için bile bu yüzde epey düşüktür. ayrıca avlanan hayvanın tüm sürüyü tam anlamıyla doyurması da zordur.

    kurtlar ise iki şey karşılığında her gün bedavadan yemek yeme ayrıcalığı sağlamışlardır; güvenlik ve temizlik. güvenlik malum, diğer yırtıcılardan korumak işlerine gelmiş.

    o dönemin şartlarında insanların elinde deterjan olmadığı için kaldıkları yerin etrafını pek temizleme imkanı bulamıyorlardı ve yedikleri yemeğin artıklarını gömdükleri düşünülüyor. kurtların gelişiyle avın kalanı kurtların oldu ve hastalık yayabilecek mikropların ve kurtların yaşam alanları etrafında oluşması engellendi.
  • (bkz: köpek)
  • uç bir örneği;

    selective breeding

    goygoyu bir yana, yapay seçilime çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılıyor. çevrenizde gördüğünüz çoğu bitki ve hayvan yapay seçilim ürünü.

    tavuk

    mısır

    oluşan yeni hayvan ya da bitkilerin bir takım kronik sıkıntıları da oluyor.

    selective breeding

    artık bu iş, bir besicinin, bir avcının iyi hayvanını çiftleştirmesini çok aştı. laboratuvar ortamında uzmanlarca yapılan bir iş. hatta, çocuk sahibi olurken bu işlerde uzmanlaşmış merkezlerden yardım alan, bu yöntemi kullanan çiftler var.

    bir kaç kere benden de talep edildi. yukarıda yazdığım gibi bir bebek sahibi olacaktık ya da olacaktı ama sonumun starbuck gibi olmasından korktum.
  • siyasal islamcıların ve sjw tayfasının üremesini engellemek de yapay seçilime girer, umarım bir gün gerçekleşir hayalim.
  • insanın yapay seçilimde olduğunu düşünürken, ekonomi ve sağlık sistemine bağlamadan önce tarım toplumu kavramını düşünmek gerekir zannımca...
  • genetik hastalıkları hamilelik safhasında tespit edip hasta fetüsleri alarak yaptığımız uygulama. en uysal kurtları seçerek köpek üretmekte de faydalandığımız bu sistemin özelliği doğal seçilime göre çok hızlı çalışması.
  • istenen özelliklere sahip hayvan ya da bitkilerin seçilerek çiftleştirilmesi.
  • saldırgan sokak köpeği sorununa bir çözüm olabilecektir. ittaparlarla bir anlaşmayı da sağlayabilir. şöyle ki,

    vatandaşlardan saldırgan köpek sürülerinin videosu istenir. bunların içinde sürüyü ateşleyen köpek görülecektir. genellikle bunlar sorunlu olanlardır. birden fazla köpek varsa bunlar da listeye alınır. sadece bu köpekler uyutulur (rehabilitasyon diye bir şey yok arkadaşım; olsa da gerçekçi olalım, belediye uğraşmaz, seçmen maliyetini kabul etmez). sürü kendi haline bırakılır. tekrar bir saldırgan olursa aynı şekilde. böylece insana karşı uysal olanın genlerinin aktarımı sağlanır. sokakları uysal olanın soyu doldurur.

    ve sormadan evet. davranış büyük oranda dna'ya bağlıdır, insan dahil.
  • en güzel örneklerinden birisi heike yengecidir. dışarıdan insan müdahalesi ile birlikte habitat içerisindeki hangi türlerin yok olacağını, hangilerinin ise neslini devam ettireceğini çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor.
  • kopekler bu sayede var oldular. dogada kopek yoktur normalde.
hesabın var mı? giriş yap