• soru: yapay zekaya neden ihtiyaç duyuluyor?
    cevap: kendi zekamızı kullanamadığımız için..
  • bir soru.

    cevabi basit. vinc neden lazim? kendin kaldirsana agirliklari.

    araba-tasit neden lazim? yuruyerek git iste. olmaz mi?
  • edit : özelden gelen mesajlar ve yapılan yorumlarda verilen örnekler:
    * vinç neden lazım, insanın kaldıramayacağı ağırlığı kaldırmak için
    * araba neden lazım bir yere daha hızlı ve rahat gidebilmek için
    * hata payını aza indirgemek için vs vs

    bu soru ve cevaplar benimde aklıma ilk gelenler ama yapay zeka denilen sistem bu saydıklarımıza denk bir sistem değil. yapay zeka pürüzsüz bir şekilde işler bir hale geldikten sonra insana ihtiyaç hangi noktada kalacak? insan bu ihtiyacın hangi bölgesinde konumlanacak? ben bunu merak ediyorum. çünkü yapay zeka kendini geliştirebilen, öğrenebilen bir sistem. kendisi öğrenmeye başladıktan sana bana hangi noktada ihtiyaç kalacak bunu merak ediyorum.

    ———————————————

    bu soru gerçekten kafamı çok kurcalıyor. yapay zeka tam olarak geliştirildiğinde ve pürüzsüz bir şekilde işler hale geldiğinde ne olacak? artık biz insanlar hiçbir şey yapmayacak mıyız? programladığımız robotlar ve yazılımlar mı dünyanın geleceğine şekil verecek? ve bu olduğunda biz insanlar olarak hayatın hangi noktasında konumlanacağız?

    teknolojik olarak büyük bir devrim ve ivmelenme olacağı kesin ama tam olarak sonucunda ne elde edilecek? ya da ne elde edilmesi bekleniyor? tamamiyle kendi kendine öğrenebilen ve kendini yeniden programlayabilen sistemler devreye girdiğinde nasıl bir dünya kurgusu ortaya çıkacak? tüm bu gelişimler satranç oyununun bir hamlesi ise bundan sonraki hamle tam olarak ne? bu sistemleri geliştirenlerin yanında bu sistemlerin dışındaki insanlara tam olarak nasıl bir fayda oluşturacak?

    her teknolojik ve yazılımsal gelişimden yeni iş alanları doğuyor belki ama yazılımlar gelişirken geliştirenlerin dışında kalan insanlar daha bir aptallaşmaya mahkum ediliyor.

    kafamda deli gibi bu sorular dönüyor. ne oldum demiyorum ama ne olacağımda diyemiyorum. konumlanamıyoruz konumlandırılıyoruz gibi. ve tünelin ucu her geçen gün daha bir boka çıkıyor.

    önceleri ihtiyaçlar yazılımlara ve teknolojilere şekil veriyordu. şimdi teknoloji ihtiyaçlara şekil veriyor. bunun son halkası yapay zeka sanırım. be gerçekten yapay zeka tam olarak neye çözüm oluşturup bizi hayatın neresine konumlandıracak. bunu çok ama çok merak ediyorum.
  • yine biri büyük resmi görmüş.ekşi sözlük değil bir nasa,bir tübitak maşallah.
  • 2 yukarıdaki arkadaş büyük resmi görmedim. bırak büyük resmi küçük resmi bile göremedim. göremediğim için kafamda bu sorular cereyan ediyor.
  • yapay olmayanını bulmak oldukça güçleştiği için duyulan ihtiyaçtır.
  • yapay olmayanlardan bir hayır gelmediği için.
  • yapay zekayı (bkz: i'm not robot) dizisinde ki gibi istiyorum.duygusal tepkiler verebilsin ,insanlarla iletisim icinde olabilsin.böylece ihanet etmiyecek birisi olur hayatımızda...
  • insanoğlu tanrıcılık oynamayı seviyor, belki bizlerde tanrıcılık oynayan bir zekanın yapay zekasal oyuncaklarıyız.
  • aslında sanayi devriminden sonra neden makinalara ihtiyacımız arttıysa aynı nedenden kaynaklanıyor. insanlar sürekli olarak kendini tekrarlayan işleri yapmakta her zaman aynı verimlilikte ve istekte olamıyor. bu tarz işleri makinalara bırakmak ihtiyacı en büyük etmen.
hesabın var mı? giriş yap