• her zaman örneklerine rastlanabilecek fantastik postlar/başlıklardır.

    "3 yıllık kickboxçu ile kavga edicegim"

    http://forum.donanimhaber.com/m_71109965/tm.htm

    "direksiyon sınavında cruise-control kullanabilir miyim? "

    http://forum.donanimhaber.com/m_71105612/tm.htm

    " hayatımı sadece para üzerine kurdum ve hayatımın kısa özeti. "

    http://forum.donanimhaber.com/m_71106762/tm.htm

    "otobuste tacize uğradim(gerçek!) "

    http://forum.donanimhaber.com/m_71106473/tm.htm
  • "arkadaşlar şu fotoğrafta bana bıyık yaparmısınız."

    (bkz: http://forum.donanimhaber.com/m_72343536/tm.htm)
  • hepsi birbirinden gerizekalı konu başlıkları toplamda 8-10 tür altında kategorize edilebilir. mesela hemen aklımdakileri sayayım:

    1) ürün incelemem [ss'li]

    ürün incelemesi nvidia geforce, ati radeon değildir. onlar donanım ile ilgili bölümlerde nispeten daha ciddi bir şekilde tartışılır. buradaki konulara 2-3 örnek vermek gerekirse:

    big king xxl incelemem ss'li - güler misin ağlar mısın, fotoğrafları çekip upload ettiğin zamana bile yazık be dostum. yazılar ise ekstra yardırıcı.
    yeni ekmek aldım (ss) - hadi bunu açan adam geyik yapıyor bunu anladık, altındaki mesajlar daha da geyik. insan okurken kahkahalarını tutamıyor.
    enerji içecekleri rehberi/ incelemesi( royce gold ve redbull red incelemesi geldi) - öyle büyük bir ciddiyet var ki sanki mars'a gitti orayı inceliyor.

    2) beyler tipim nasıl [ss'li]

    açıklama yapmaya, link vermeye tenezzül dahi etmiyorum.

    3) öğlen bim'e gidicem ne alayım?

    genelde bütçe de verilir, "3 tl var 5 tl var" gibi. 90% ihtimalle ilk 3 mesajdan birisi "hisse alırsın kardeş", 95% ihtimalle de ilk 5 mesajdan birisi "bu paraya bim'i satın alırsın :d" şeklindedir.

    4) okuldaki kızla yaşadıklarım (dertliyim beyler girin içeri)

    genelde oğlan ile kız arasında muhakkak 1 sene fark olur. mesela oğlan lise 1'se kız lise 2'dedir. kız lise 2'yse oğlan lise 3'tür. ekseriyetle bu tarzdaki bütün başlıklardaki sinopsis şudur: bu ikisi o gün okulda nöbetçi olmuştur ve olaylar gelişir.

    5) soslu et döner (ss'li - girmeyin acıkırsınız xd)

    soslu et döner yerine her türlü fast food -özellikle türk işi olanlar- gelebilir. kumru olur, dürüm+ayran olur, beyti sarma fark etmez. bu konular genelde gece açılır, her gece 12'den sonra sözlükte dönen garip geyik'in donanımhaber evrenindeki karşılığıdır.

    örnek: izmir kumru sandviç (bol ss li) (girme acikirsin)

    6) beyler adam öldürmenin cezası kaç gündür?

    birşeylere delicesine sinirlenen tiplerin bir kısmı o sinirle, kendilerince tecelli edecekleri texas usülü adaletin türk ceza kanunu'ndaki karşılığını sorgular.

    7) beyler yarın kavga edicem, yardım edin (kaşım gözüm patladı)

    bu adamlar sanki van damme'mış, sanki bruce lee'ymiş gibi, ertesi günü 1'e 10 olmak üzere (tek olan başlığı açan elemandır) sözleştikleri kavganın ön detaylarını gülücükler smileyler (mesela :d olur, şeytani gülüş smili olur) eşliğinde anlatırlar. olay nasıl gelişti, rakip güçlü mü, rakibin hangi akrabaları orada olacak, mekan neresi olacak -genelde okul önü- gibi bilgiler paragraf paragraf gülücükler eşliğinde anlatılır. ertesi gün konu başlığı güncellenir (kaşım gözüm patladı) olur, (dayak yedim ama ben de bıçak çektim beyler) olur, olur da olur.

    8) troll veya fake accounttan yazılan birbirinden saçma 1-2 paragrafık hikayeler

    türevleri bolca olmakla beraber örnek temalar şu şekildedir: "dedem bana tükürdü", "evin altındaki dükkan sahibiyle kavga ettim", "okulda öğretmeni dövdüm", "bim'de mağaza müdürüyle kavga ettik (arkadaş tekme attı)". özellikle "dede" temalı konular akıllara "edwird?" sorusunu getirir. neyse ki forum ahalisi buna karşı ipso facto şekilde bir bağışıklık kazanmıştır ve başlığın altındaki ilk 2 mesajdan birisi büyük harflerle "okumayin" şeklinde olup diğer onlarca üyenin 1-2 dakikalık zaman kaybını önleme amacını gütmektedir. buna rağmen forum "aah malesef okudum çok geç" mesajlarıyla dolup taşar.

    9) aynı username'e ait, hepsi aynı temayı işleyen ve birbiriyle 8-10 saat aralarla açılmış konular

    bu konular genelde zor koşullar altında olan (veya trolleyenler) tarafından açılır. gerçekse hakikaten üzücü olmakla beraber aynı gün içerisinde 25 tane benzer temalı konunun açılması adama illallah dedirtir. her bir konudaki "sen şu x konusunda y diyen eleman değil misin?" diyen antagonist mesajları takip ederek konular arasında cross-check yapılabilir, veya konulardan herhangi biri takip edilerek diğer konulardaki can alıcı noktalardan da rss feed gibi an be an haberdar olunabilir.

    10) sizce bu ayakkabı alınır mı?

    ekürisi "beyler şu t-shirtler nasıl?" olmakla beraber kardeş konu başlıkları da "kotun üstüne hangisi giyilir?", "bu ayakkabı kot pantolon altına giyilir mi?" şeklindedir. donanımhaber modasının nabzı bu konularda atmakla beraber genelde ürünü gerçekten çok sevenler ile nefret edenler arasında adeta metalciler vs hip hopçular minvalinde tartışmalar gelişir.

    11) kimisi hakikaten ciddi, kimisi de yukarıdaki ana kategorilere dahil edilemeyecek salaklıkta onlarca çeşit konu.

    forum gerçekten renklidir.

    --

    konu dışı öylesine cıvımıştır ki forum yönetimi bu adamların düşürdüğü seviyeyi artırmak için 1-2 sene önce "konu dışı özel" bölümünü açmış, durum bir nebze toparlanabilmiştir. lakin herşeye rağmen konu dışına kafa dağıtmak için girilip birbirinden saçma başlıklar okunarak hem yarılınabilir hem de 5-10 dakikalık boş vakitler hoş bir şekilde öldürülebilir.
  • bazen, donanımhaber ekibinden gelen tavsiyeleri çok önemseyenlerin süjesi olabildikleri gönderilerdir.

    örnek: http://i.imgur.com/yrk6otl.png
  • http://forum.donanimhaber.com/m_62480495/tm.htm

    hahhahahaha bittiğim andır. gerizekalılığın sınırlarını zorlamış :)))
  • konu: almanyada benzin 1 euro ve lpg diye bir şey yokmuş

    tabii ki de konudan hemen kopulup avrupa yaşam standartlarına geliniyor. yunanistan'da 3 gün yaşayan(!) eleman da, kit kat ve internet cafe bilgisiyle mevzuya ağırlığını koyuyor.

    "bana sorarsanız hesaplı olan biri geçinebilir...
    size yunanistan gezimle örnek vereyim.hemen hemen geçim şartları almanya yunan aynıdır.
    1-200euroya ev bulabiliyormuşsunuz.yani 500 tl ye kiralık ev var.ucuz olan yerler tabiki!!!
    2-hayat şartları genel ortalamada bizden %30 pahalı. biz mc donalds'ta 11 liraya bigmac yerden onlar 16 liraya yiyorlar.ucuz yerlerde internet cafe'nin saati bizde 1.5 lira onlarda 1 euro yani 2.3 lira. kit kat çikolata biraz pahalı bizde 75 kuruşken onlarda 70 cent 1.6 tl ama supermarketlerde biraz daha ucuzdur.otellerde bizde 70 liraya 2-3 yıldızlı onlarda da otel fiyatları 70-80 lira civarlarında. 15tl liraya döner ayran yerken avrupa birliğinde bizde de 10tl liradan aşağı yok.

    3000 euro maaş alan biri işini iyi bilirse 600 eurosunu yer gerisini biriktirir.kendim 3 gün yaşadım orada. "
  • uzadıkça uzayan ama içeriğinde efsane gif ler barındıran post:
    model'den soğudum millet
  • başlık: arkadaşlar öpüşmek bağırsak parazitine neden olabiliyor mu ya?

    cevap: razıyım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_100321516/tm.htm
  • başlık: hamile bel bandi 1 tl + kargo

    eşim yok hamile değilim 20 tane aldım çok sıcaktı dayanamadım sağol kardeş

    hamile olmayan arkadaş hepsini almış galiba. stokta yok görünüyor. en kısa sürede hamile kalması dileğiyle.
  • truehawk: arkadaşlar albay olma şartları nedir ? liseyi nerde okumamız lazım vs. bilgileri buraya yazarsanız herkes için iyi olur.

    germanic: general olabilirsin,albaylıkla uğraşma bence.

    tsk sitesinde general alım ilanı asılmış,koşullara bir bak istersen.

    http://forum.donanimhaber.com/m_54478681/tm.htm

    sabah sabah iyi güldüm.
hesabın var mı? giriş yap