• yolda yürürken, otobüste, ofiste zaman zaman hepimiz yapıyoruz bunu. yanımızdaki insan görecek diye ödümüz patlayarak şarkı değiştiriyoruz mesela. "o" şarkıya gelince, "acaba yanımdaki duyar mı" endişesiyle şarkının sesini birkaç tık kıstığımız oluyor. hatta ekşi'deki çoğu başlığın altında bile "albümünü dinlemem ama şu şarkısını sevdim..", "kendisini dinlemem fakat bu şarkısı güzel" gibi yorumlara denk geldiğimden durumun içler acısı olduğunu fark edip kendimce el atmak istedim. merak etme kardeşim, sen (ya da ben) o şarkıyı dinledin diye coolluğundan bir şey kaybetmiyorsun. ne var yani biraz da pop dinlesen, arabesk dinlesen, hep jazz, blues, rock dinlemesen. yapma ama!

    ilk adımı ben atıp bu sabah gizlice dinlediğim şarkıyı paylaşıyorum. bütün bir sabah, yol boyunca hem de.. ebru gündeş'in şarkıdaki yükselişlerinde uykumdan uyanıp panikle sesini kıstım biraz ama olsun, her şeye rağmen güzeldi.

    ebru gündeş - karayağızım

    şaka maka fena şarkı, dağıtır insanı anında.
  • ferdi tayfur (bkz: sana ne)

    edit: yazdığım görülmesin diye uğraşırken yazmayı da becerebilmek lazım *
  • zara / dilenci. zarayla ya da orhan gencabayın şarkısıyla bir alakası yok ama çizgimin çok dışında. yine de ara ara da olsa dinlemeyi seviyorum çaktırmadan.
  • air- cherry blossom girl

    beni alır götürür bu şarkı. çok eskidir. anlamını bilmeden dinlerim hep.
    youtube elimin altına girince orda dinlemeye başlayıp klibinden dolayı gizli dinlediğimdir.
    ayrıca kime dinlettiysem 'kapat lan şunu' tepkisini almış olmam gizli gizli dinlememin ikinci sebebidir.
  • bu ülkede ciddi ciddi kızlar erkeklere fuuliş kasanova dedi. ıf yu luk et adır çiks ay vil şov yu vat it miins dedi. aleyna tilki mi gizli dinlenecek, rapten mi utanacaklar. eşik aşıldı. müzik dinlemenin özgürlüğüne ulaşıldı.
  • illa utanılacak şarkılar değillerdir.

    (bkz: still loving you)
  • spotify'ın gizli oturum özelliğinin dili olsa da konuşsa...

    edit: siz yine de bu özelliğe çok güvenmeyin, gizli oturum sadece arkadaşlara gizliyor, bir gün "yakında çalınan sanatçılar" sekmesine baktığınızda deep purple altında ferdi tayfur görebilirsiniz.

    nereden mi biliyorum? bir arkadaşımın başına gelmiş. *
hesabın var mı? giriş yap