• https://twitter.com/…ram/status/1154259608942391296

    --- spoiler ---

    “önemli olan kadının kapalı olması değil onurlu durmasıdır” dedi.
    --- spoiler ---

    edit: asre mahlaslı arkadaş videonun uzun versiyonunu gönderdi ilgilenen olursa diye not düşmüş. yemen elleri.
  • başına bir iş gelmese bari.
    tanım: sabah sabah gözlerimi yaşartan dik duruşlu kız çocuğu.
  • videodaki genç ve hatta çocuk yaştaki erkeklerin ifadelerinin benzerlerini, bu platformda kafasına yatmayan konularda veya kendi gibi düşünmeyen insanlar hakkında kuran insanlar sürüyle. bunlara şaşırmak abesle iştigal artık zira günümüz gerçeği: yobazlık aldı başını gidiyor ve yobaz her yerde yobaz. ister din, ister cinsel tercihler, ister siyaset, ister karsi cins hakkında olsun. en bariz örneklerine (ara: türk kızı*) ile ulaşabilirsiniz misal.
  • o kadar cahil, o kadar eğitimsiz ve o kadar yobazlar ki her an her şeyi yapabilecek potansiyelleri var bu erkek çocuklarının. necmiye için ise üzüldüm. başka bir coğrafyada doğsa çok güzel eğitim alıp insanlığa faydalı bir birey olabilirdi. umarım başına bir şey gelmez.
  • nasıl gündem olmadığına şaşırdığım kız çocuğu.
    cesur yürek.
    inşallah güzel bir geleceği olur.

    "ehlhelelele ekmek yapacak kadın eğueğueğ güzel yapmazsa ne olur eğueğueğue kendini rezil eder egğueğueugğ"

    biri de çıkıp kafasını götüne sokmuyo atmığın.
  • atatürkün değerini bilmiyoruz cidden bilmiyoruz
  • keşke o dünyadan kurtulabilse dediğim kızdır. necmiye 1 kişi bunlar 10-15kişi. ve hiç eğitilebilecek-empati yapabilecek-başka hayatlara saygı duyabilecek gibi durmuyorlar ve en ufak bir gazda necmiyeyi linç etme potansiyelleri var zira dilleri öyle söylüyor(kaç defa asardım dediklerini sayamadım bile)
  • bir dini ona inanan insanların yaptıkları davranışlara göre değerlendirip "gerçek islam bu" demek kolay, ama kitabını okuyup sonra bu yorumu yapmak daha zor değil mi?

    bu davranışı sergileyenlerin kitabını okumadan duyduklarına ya da etrafında gördüklerine inanıp dinlerini öyle yaşamaları ne kadar saçmaysa sizin de duyduklarınıza ya da gördüklerinize göre "gerçek islam bu" yorumunu yapmanız o kadar saçmadır.

    ne olurdu sanki okumayıp da başkalarından duyduklarımızı doğru kabul etme tembelliği kültürümüz haline gelmeseydi.

    edit: tanım: içimizdeki umudu hala canlı tutmamızı sağlayan adı necmiye olan bir kız çocuğu.
  • " cehalet mutluktur" diyen boşuna dememiş videodan anlaşılan o. bizim dinci tayfasının yaratmaya çalıştıkları gençlik yemen de varmış. hazır suriyeliler gelmişken bunlar gibi milyonlarca arabı da ülkeye getirelim. o zaman kurtuluruz.
  • necmiye'nin temsil ettiği görüşün, her iki cahil ordusuyla da savaşmak zorunda kaldığını gösteren hadise. öncelikle bu kadar az ilgi gösterilmesi enteresan. bunu söylemek gerek.

    necmiye, niçin iki farklı güruhla savaşmak zorunda? 1) video boyunca kendisini öldürmek, tartaklamak için adeta fırsat kollayan sürüyle, 2) "gerçek islam bu" martavalları atan sürünün her zaman savaşmak zorunda kalacak bu kız. çocuklar o kadar düşmanca, nefretle, hatta kendilerini doğuran anaya bile o kadar şedid bir nefretle yetiştirilmişler ki, çok klasik bir müşrik nefreti apaçık görülüyor.

    bir müşrik; ancak kendi dediğinin doğruluğuna inanır. kandırılamaz. seküler dünya görüşünün kıyısından bile geçemez. batıla inanır. dövüp sövmek her zaman ilk eylemidir. saldırgandır. derdini ifade edemez. derdi de çoğu zaman "sana din dayatmak" olacaktır. bir müşriği bu özelliklerle kolayca ayırt edersiniz. fakat size en önemli alamet-i farikalarını söyleyeyim mi? kendilerini allah sanırlar! bütün kepaze mezhepler, bütün fıkıh zırvalığı, "din adamı" anlayışı, birey olarak ceza kesebilme hürriyeti, hep kendilerini allah zannettikleri içindir. bunu da açıkça söyleyemedikleri için "fıkıhta böyle, hocalar böyle söyler" der dururlar. hocaları da artçı allah'lardır zaten bunlar için. böyle söyleyince millet bana bozuluyor ama basbaya da böyledir. yanılmaz, ne derse doğru, ne verirse alınması gereken adamlar olarak görürler ve bu düpedüz allah'lık iddiasıdır!

    allah'ın hür yarattığı, eylemlerinde sonsuz kere hür olduğu bir bireyi "yok kapanacaksın, yok tesettüre gireceksin, yok oraya bakmayacaksın, buraya gitmeyeceksin, şuradan çıkmayacaksın" şeklinde yönetmeye çalışmak, allah'lık iddiasıdır!

    kız tek başına bunlarla kolayca başa çıkar çünkü düşünüyor. fakat kol gücü bunlardan yana olduğundan, ki o kamera orada olmasa o kızı parçalarlardı herhalde, ömür boyu bu kız, bu kuduz köpeklerin gazabının korkusuyla yaşayacak. kendine müslüman diyen, kendisine insan diyen herkes, inançsız yahut inançlı, herkes bu ve bunun gibi kızlara sahip çıkmak zorundadır.

    bir de artık şu "gerçek islam" demekten başka bir bok bilmeyen salaklar var. gerçekten sıktılar artık. bu argümanla ortaya çıkan herkes açıkça cahildir. hiçbir şey sormamış, sorgulamamış, bidon gibi adamdır. güğümdür. çünkü zaten başka argümanı olsa inu konuşacak ama kafasına vursan "tın" sesi gelecek adamlar boş muhabbet yapmasın, gerçekten baydı. islam'da devlet, sekülerlik, kadın erkek konuları, tesettür, bu ve buna benzer yüzlerce konu hakkında iki satır okumamış heriflere burada şov yaptırmam. git pizzanı dişle, katman katman olmuş göbeğini kaşı, oyununu oyna, yat zıbar saat doldur. senin neyine lan bu konuları konuşmak?
hesabın var mı? giriş yap