• iş görüşmesine gidip o konularda kursa gitmem lazım demek de efsaneymiş. hepimiz juniorken dangalaktık,ama bazıları gerçekten fena.
    hiçbirşey bilmeyenin cvsinde herşey oluyor. java,php,android... adam nasolsa hepsi sorulmaz diye hepsini yazıyor..
    karşıdaki adamın onların hepsinin bilinemeyeceğini bileceğini düşünemiyor.
  • yalnız bu adam tam bir yazılımcı ekşici profiline sahip.

    hani deseler ki hem ekşici olacak hem de yazılımcı olacak bir insan çiz böyle birini çizerim net.

    maaş başlıklarında para birimi olarak k kullanan yazılımcılar bunlar işte.
  • yeni mezunların 2-3 yıl deneyimli mid level developer maaşı istemesi bu aralar moda oldu sanırım. evet denildiği gibi 15k öyle aman aman bir para değil. hayat standartlarınızı bir üst seviyeye çıkarmaz. tabi çalışanın şirkete maliyetinin 26-27k olma durumu da göz ardı edilmemelidir. bu piyasa şartlarında kimse öyle bir parayı ve zamanını riske atmak istemez.

    dalga geçmekte haklı olan adamdır.
  • bunlar hep turk hukuk sisteminin ve is cevrelerinin yalanciyi sikmemesinden kaynaklanan bir durumdur. bati'da cv sahtekarligi yuzkizartici bir suctur ve yaptrimi vardir. aslinda hukuga guven olsa, bu tipleri ise alip catir catir mahkemeye vereceksin evrakta sahtecilikten. bu arkadaslar sadece dalga gecmisler.
  • söylediklerinde haklı olan adamdır.

    tamam 15 bin lira para değil günümüz türkiyesinde ama sen şirkete ne katacaksın be güzelim?

    sırf diploman var diye sana maaş, mac, kurs ücreti falan sağlamaya hazır bir sürü şirket olduğunu düşünüyorsan büyük bir yanılgı içindesin.

    cs oynamaya devam et sen bırak iş güç aramayı.
  • adam bol keseden ata ata cv doldurmazsa görüşmeye bile çağırmayacağınız için gayet olağan durum
  • müthiş karlar açıklayan, astronomik değerlemeleri ile övünen bir sektörde yoksulluk sınırının altında çalıştırılmak istenen kişilerle dalga geçen; kendi başladığında gördüğü köle muamelesini hayatın normu zanneden; bir adet gerçeklikten kopuk ama kapitalizmin illüzyonunu realite zanneden enteresan bir adamdır.

    çalışanları başkasının ya da kendisinin parasıyla eğitim aldığı sürece memnun olan ama çalışana yatırım yapmaya sıra gelince suratı ekşiyen; insani ve değişen çağa uygun çalışma şartları talep ederek esasında işverene saygı gösteren birini alaya almak ne derece mantıklı? zira insan olan insanla; zorbalar da kölelerle çalışmak ister.

    kısmen fikri hür, vicdanı hür sözlük yazarlarınca bile garipsenen bu asgari talepler esasında bizim ne kadar geride kaldığımızın resmidir. ölüm döşeğinde bitirdiğiniz projeleriniz sizi ziyarete gelmez; sadece yetiştirdiğiniz insanların nefesi yanınızda olur.

    bu satırları ütopik ya da fazla iyimser görüyorsanız, maalesef, siz de bu sorunun bir parçasısınız. zira uzaktan çalışma imkanı verilmediği için apple'dan gelen teklifleri reddeden insanlar var ve bu insanlar sektörlerinde süper star da değiller. zaman değişiyor ama boomerlar değişemiyor maalesef.
  • gerçeği söylemek gerekirse melek gibi sakin bir adammış yazılımcı, doğan arkadaş.

    son 2 senedir çokça (50'yi aşkın) jr "yazılımcı" ile görüşme yapma durumum oldu. geçtiğimiz 6-7 sene boyunca ise mavi, beyaz yaka aklınıza gelecek çoğu departmanın çoğu pozisyonu için yerleştirme yaptım ve devam ediyorum. üst düzey alımlar için de çok sayıda görüşme yaptım. ben sizle görüşmeye değil, tanışmaya geldim diyen özgüveni de gördüm*, yüksek lisans mezunu olup tezini yazmış insanların yapması abes olan işlere ok dediğini de.

    son 2 senedir gördüğüm şey ise, "laaan bi siktir git" dememek için kendimi zor tuttuğum yeni mezun bilgisayar mühendislerinin çoğu. %70'ine siktiri çekmemek için zor tutuyorum kendimi.

    eskiden saygıdan, iş etiğinden falan olumsuz sonuçlanacağı kesin olsa da görüşmeyi normal sürelerde sürdürürdüm. şimdi öyle bir taşak geçiyorlar ki, direkt teşekkür edip görüşmeyi sonlandırınca bir afallıyorlar.

    olum bu ülkede yıllarca belli başlı sektörlerin anahtar pozisyonlarında açlık yaşandı. sizin haberiniz yok belki ama bu ilk kez başa gelmiyor. görüşmelerde salak salak konuşup karşılığını veremeyeceğiniz taleplerde bulunmayın amk. çalışanı köleleştiren sistemi en çok eleştirenlerden biri olan ben, meslek hayatımda ender görülen osasuna atakları gibi işveren tarafındayım. bokunu çıkarıyorsunuz yapmayın komik oluyor.

    edit: adamın tipiyle taşak geçen dalyaraklar bi nude atsın başlığa. bir görelim analar neler doğurmuş. amk zavallıları sizi.
  • hani bir tek gözlü kurye getirmesin diye alay etmeyi çok seven, esprili bir salak vardı. bu adamın sonu o. bu komik suratlı, tombik baya baya laubali hem de sonradan görme. muhtemelen o pis göbeği hep vardı ve hep ezildi. birinin elinde kalır, ama kimin?

    mülakata çağırmadan önce, görüntülü görüşme denen bir şey var. bir ön görüşme yap, tipimle taşşak geçerler diye korkuyorsan telefonla görüş. belki adam seni beğenmeyecek. milleti ayağına çağırıp kafa bulma işi seni aşar yalınayak seni. 10 k altında adam mı kaldı çalışacak? 15 k ya yetenekli yazılımcı buldum diye sevindirik olma ilk fırsatta kaçar gider. yada rakip firma göndermiştir.
  • aslında videoda taşak falan geçilmiyor, bir dumur olay aktarılıyor.

    herhangi bir kurum, eleman yetiştirmek için hiçbir şey bilmeyen ve bildiğini iddia ettiklerini uygulamaya dökemeyecek bir yeni mezunu alıp kurslara yollayıp eline macbook verip sigortasını yaparak aylarca zaman harcamaz. bu para, zaman kaybıdır ve bu kayıp kurumun değil, herkesin kaybı olur.

    baba parasıyla özgeçmiş oluşturup "referansları" sayesinde junior olarak kurumlardan kan emen kaç kişi olduğunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. devlet girişimleri hele daha da kötü.

    yani. böyle memlekete böyle çalışan profili.

    .edit: yeni mezun kimselerin hiçbir şey bilmemeleri normal karşılanmış. arkadaşlar, hayatınızda mülakat yapmamış olabilirsiniz, bu bir eksiklik değil. ancak yeni mezun bir kimsenin "hiçbir şey bilmemesi" beklenmez. videodaki arkadaşımızın "sıfır değil, eksi" nitelemesini yapmasının nedeni bu. "sıfır" olarak nitelendirdiği bir yeni mezun, öne sürdüğü yetilerini ispat edebileceğini, pratiğini yapabileceğini garanti eden yeni mezundur. hiçbir şey bilmeden, "ben unuttum onları, kursa gitmem lazım" diyecek kimsenin sıfır yerine "eksi" olarak nitelendirilmesinin nedeni budur. böyle bir kişiyi işe almazsınız, şayet anası babası size gelir kapısı olmayacaksa. çünkü bir yeni mezunun bu seviyede olabilmesi demek, lisans hayatı boyunca hiçbir şey yapmadan okula gidip gelmiş olması anlamına gelmektedir. bunun başka bir açıklaması da yoktur.

    halbuki lisans hayatı boyunca merak etmiş, öğrenmiş, denemiş bir yeni mezun daha ilk görüşmesinde yaptığı ve ilgilendiği şeyleri anlatabilir, istenildiği zaman elinden geleni uygulamaya dökebilir. aradaki fark budur.
hesabın var mı? giriş yap