• son zamanlarda sık karşılaştığımız tabir. sanki 90'lar pop çalınan meyhaneler kendini bu şekilde niteliyor gibi geldi; ama olayı tam olarak nedir bilemedim.
  • yeni nesil siken meyhane de diyebiliriz. fix menü diye daya fahiş fiyatı, ufacık porsiyonlarda tadımlık meze ver, aç youtube’dan 90’lari bitti gitti.
    sonra storylerde paylaş hobaa aşırı eğleniyoruz diye, yersen.
  • kendi içkini getirebildiğin, mekanın fix menü, meze, su, tabak, çanak sağladığı, fahiş alkol fiyatları sebebiyle yaygınlaşmış mekanlar.
  • eski nesil meyhane önerisi olanlar yeşillendirsin. söyle içeri girdiğinizde o eski hava yuunuze vuran insanların göbek atmak yerine sohbet ettiği plaktan/kasetten/radyodan (ulan youtube bile olur) eski şarkıların çaldığı masalarda ipek yerine klasik sofra örtüsü serili olursa bi ufakta size açarım.
  • şu sıralar çok popüler olan ve her kesime hitap ettiğini düşündüğüm eğlence mekanı. bazılarının fiyatları oldukça yüksek. genellikle dj eşliğinde 90’lar pop müzik çalan ve animatör tadında çalışan garsonları meşhurdur. eğlenmeden göndermeyiz abi prensibiyle çalışırlar.
  • sonları lokmacı furyası ile aynı olacak olan meyhane grubudur.
  • bu dünyada en çok nefret ettiğim 2 şey var galiba, biri sivri sinek, aha biri de bu . allah belasını versin de bir an önce siktir olup gitsinler, silinsin piyasadan hepsi. hepsi şark kurnazı, hepsi avamdır bu işletmelerin. evet genellemelere karşıyım.

    ayrıca herkesin zevkinden bana ne ama hadi adabı falan geçtim, rakı içerken bir yandan da hoplaya zıplaya dans ettiğinizde anason aromalı mide suyunuz ağzınıza gelmiyor mu be kardeşim?
  • okurken tiksindim, bide gitsem buralara kusarım herhalde...
  • mezelerin lezzetsizleştiği, porsiyonların daha da küçüldüğü ve içki fiyatlarının daha da arttığı meyhane çeşidi. ayrıca buraları müziğin hoparlörlerden bangır bangır 90'lar türkçe pop şeklinde verilerek özenle kafa ütüleyen yerlerdir.

    yani işletmeciler adına aslında sizi kazıklıyoruz demek yerine böyle sözde bir konsept üretilmiş durumda. bu yüzden yeni nesil meyhane denince aç kalacağınız ve dünyanın parasını ödeyeceğiniz, aynı zamanda kafanızın şişeceğini bilmeniz gerekli.
  • kendi tecrübe ettiklerimde meze tabakları gerçekten çok küçük, servis için tatlı kaşığı geliyor mesela oradan da anlaşılabilir.. keza ara sıcaklar da gene öyle küçücük tabaklarda geliyor ve insanı sürekli “acaba çok mu aldım, açgözlülük mü ettim?” diye çelişkide bırakıyor.. klasik meze neredeyse yok, hepsinde bir deneysellik (dokunuş diyorlar hani) var, ve bu iyi bir şey, çoğunlukla isabetli katkılar, hoş yani..

    ana yemekler ok, normal insan porsiyonunda geliyor..

    müzik, akşam sanki sezen aksu sponsorluğunda yaşanıyormuş gibi sürekli o ve onun çıkarttığı şarkıcıların en popüler şarkıları.. katlanılmaz değil de olmuşken latin de çalınabilir aslında, illa bir yerli 80’ler-90’lar pop takıntısı ne kadar gerekli emin değilim..

    dekor ya minimalist ya da çukurcuma’da antikacı görünümlü..

    kitle, aslında meyhaneci kitle değil, midpoint - big chef, vs tayfası, çoğunlukla rakı, az da olsa şarap içiyorlar, midpoint’e gitmiş olsalardı şarap içeceklerdi, kılık kıyafetiyle, makyajıyla vs öyle bir kitle.. çoğunlukla memnun ve farklı bir şey deneyimliyor gibi görünüyorlar..

    mesela bu kitle kendi kendine “hadi kuzguncuktaki ismet baba’ya gidelim” demez, hani şirket yemeği filan varsa da ben gitmem diye itiraz da etmez, öyle tarif edeyim.. eski fasılcı-dansözcü-göbekçi müşterinin bu yeni tarzla uzlaşmış bir ileri versiyonu gibi..

    fiyatlar, nesil yeni olduğu için onlar da yeni nesil tabi*; %20-30’dan başlıyor yeni nesil mekana gitmenin farkı..

    velhasıl kötü mü değil, arada bir olabilir, şıklık kaygısı olanlar, yabancı müşterisini dışarı çıkarmak isteyenler tercih edebilir, kutlama vs için uygun olabilir..

    ama aslında meyhane değil bu yeni mekanlar, başka bir isim bulmak lazım bunlara..
hesabın var mı? giriş yap