• karaman'da vuku bulan, bünyesinde ağır ahlaksızlık ve şerefsizlik bulunan hadise;

    "karaman'da sevgilisinden hamile kalan 22 yaşındaki huriye p., hastanede doğum yapmayı reddedip ailesiyle kaldığı evine döndü, ardından kendi imkanlarıyla dünyaya getirdiği kız bebeği sarıp kanlar içerisinde balkona bıraktı.

    bebek, doğumdan iki gün sonra polis tarafından balkonda ölü olarak bulundu. "

    kaynak

    kaynak 2
  • türkiye cumhuriyeti'nin tımarhaneye döndüğünün kanıtıdır. öyle bir bozdular ki psikolojilerimizi, artık hayatta kalmış olmak işe yaramıyor.

    biraz cebinde parası olan sen, ben yine ayda 1 kere de olsa dışarı çıkıp iki kadeh içip, veya daha dindarlar iki çay içip, muhabbet edip, bir miktar da olsa deşarj olabilirken, dipte yaşayanların ise zaten böyle bir şansı yok. adam dışarıda 1 bardak çay içse bütçesi zaten açık verirken oluyor sana koca bir boşluk.

    geçim sıkıntısı ile birlikte bir de zaten temeli bozuk, eğitimsiz, kültürsüz yetişmiş bireylerin buhranları birleşince, bitmedi bir de üstüne sürekli ölüm üzerinden oy devşirenler doluştukça, ülkenin her yanı ayrı bir kanayan yara olunca seyreyle sen kıyameti.

    kusura bakmayın, bunu da politikaya bağladı demeyin ve düşünün. bundan 15 yıl önce en büyük dertlerimiz geçim sıkıntısıydı yine evet, ama şimdi geçim sıkıntısı değil, yaşam savaşı. ortalıkta batmış milyonlar ile tüm imkanların seferber edildiği bir grup var.

    eğitim zaten dip, kültür diye bir şey kalmadı, sanatı unuttuk, sosyalliğimiz metrobüslerde götlerimizi birbirine değdirmekten ibaret. bu ülkenin bu gidişatını onaylayanlar da ısrarla bize kara propoganda ile sistemi onaylıyor musunuz sorusuna evet dedirtmeye çalışıyorlar. geçmişler olsun tüm türk milletine.
  • agzıma ne gelirse sayacagım.

    hayattakı en serefsız sey sana muhtac bırını terketmektır herhalde.
    bır de bebek ulan bu bebek.

    bız dogmamıs cocuklarımıza aglıyorken, bu serefsızler ölüme terk edıyor.

    gotur koy bır evın onune, koy bır camı avlusuna. nıye olume terk edıyorsun yaratık.
    doguran da serefsız, aılesı de.

    ulan nıce cocukcuksuz aıle var, allah belanızı versın.

    bız bır cocugu sevmeye, opmeye kıyamıyoruz, sunların yaptıgına bak.
  • coğrafya kader midir? sanırım kaderdir.

    fark ettiniz mi, bu tarz haberler hep karaman, elazığ, sakarya gibi aşırı muhafazakar yerlerden geliyor. oruç tutmayanı linç edip, sevgilisi ile ele ele dolaşanı dövenler, zina yapıp, günahsız bir bebeğin ölümüne sebep olabiliyorlar.

    siz ne halt ederseniz edin ama o masum yavrudan ne istediniz? yavrum çok ağlamış mıdır, ne yapmıştır o soğukta? allah belanızı versin.
  • dinleri, ideolojileri, peşine düşülmüş insanları, kutsal idealleri vs. şeyleri tartışmayı bir yana koymak gerek acilen. insanlığa yatırım yapmalı elden geldiğince. nihayetinde siyasetin bunu dikkate alması sağlanmalı. insanlık lan... çerçevesi çok belli...

    bu nedir arkadaş? kişisel sorumluluklar, mücadele ve yorgunluklar bir yanda, hayatın içindeki rezil gerçeklikler bir yanda... hangi birine nasıl dayanacağız?
  • sadece haberini bile okuduğumda kalbimde fiziksel bir acı hissettim, çok acımasızca çok.. küçücük bir melekti lan o..
  • eğer doğum yapmışsanız ya da yakınınızda yeni doğum yapmış biri varsa, bilirsiniz ki bir kadın doğum yaptıktan sonra 40 gün yalnız bırakılmaz. anadolu'daki efsanelere göre yalnız kalan lohusa kadına albastı denen cin musallat olur derler.

    bunun bilimsel temeli vardır. rahmin toparlanması ortalama 40 gün sürdüğü için bu sürede kadının hormonları allak bullaktır. intihar eğilimi ya da çocuğundan nefret eğilimi bulunur. bu yüzden bu süreçte böyle korkunç şeyler yapanın cinler olduğuna inandırır kendini insanlar.

    şimdi bu kadar eskilere dayanan bir bilgiyi yok sayarak bu kadını acımasız bir katil ilan etmek vicdansızlıktır.

    bu 22 yaşında gencecik kadın karaman gibi bir yerde evlilik dışı hamile kalmış, muhtemelen herkesten kaçarak yaşamış, toplumdan izole olmuş.

    bu kadıncağızın hamilelik sürecinin ve doğum sürecinin nasıl geçtiğiyle ilgili ahkam kesmek kolaydır. neler yaşadığını biraz tahayyül etmeye çalışın.

    her şeyin "normal" olduğu bir hamilelik sonrasında bile kadınların depresyona girip çocuklarını öldürmesi çok rastlanan bir şeyken, yaşadığı yerin normlarına bu kadar aykırı bir gebeliğin böyle sonuçları olması bir sürpriz değildir.

    o çocuğun ölmesinin, kadının hayatı boyunca böyle ağır bir travmayla yaşamasının suçlusu kadın değil, onu yalnız bırakan ailesi ve sevgilisidir.

    kürtajı yasaklamakla uğraşan, kadınları aile planlama konusunda yeterince bilinçlendirmeyen devletin suçudur.

    cinsel hayatı olan bekar kadınlara orospu deyip, olmayanları kezban diye yaftalayan toplumun suçudur.

    bunu değiştirmek için bu kadar etkisiz olduğumuzdan dolayı biraz senin suçundur, biraz benim suçumdur.
  • haber doğruysa ailesiyle evine döndü deniyor, yani zavallı yavrucağı balkona bıraktığında çok büyük bir olasılıkla yanında başkaları da vardı. tasarlayarak cinayetten hüküm giymesi gerekir o evde bulunanların. bir battaniyeye sarıp cami avlusuna bırakmak da akıllarına gelmedi? ne hale geldik biz ya? resmen taammüden cinayet, ilgili herkes müebbeti hak ediyor.
    o bebek ağlamıştır hatta avazı çıktığı kadar haykırmıştır, nerede yaşıyor bunlar dağ başında mı, bir allah'ın kulu da mı duymadı, o minicik yavru yardım çığlığı atarken? nasıl insanlara dönüştük biz?
    (bkz: kitty genovese)
  • çok da dikkat çekici ve şaşırtıcı bulmadığım olaydır.
    istemeden hamile kalıp, aldıramayıp doğurmak zorunda kalan, bütün bu olayı ve çocuğu reddeden, istemediği fakat bir şekilde kontrol edemediği bu travmatik durum karşısında psikolojisi bozulan bir sürü kadın yüzyıllardır yeni doğmuş bebeklerini ya bizzat kendi elleriyle öldürüyorlar ya da ölüme terkediyorlar. çünkü o çocuğun annesi olmaktan kurtulmanın tek yolu bu. ne vakalar var, 4-5 kere evinde küvette doğum yapıp, her seferinde çocuğu hemen boğup, mumyalar gibi sarıp sarmalayıp, bir kutuya koyup, kutuları evinde yıllarca saklayan mı ararsın, tamamen normal davranıp, 7 kere doğum yapıp doğurduğu her çocuğu boğduktan sonra gece uykusunda öldüğüne herkesi inandırıp kahrolmuş numarası yapan mı...

    kadınlar aptallık, fakirlik, tecavüz gibi sebeplerden kontrolsüzce hamile kalıp köşeye sıkıştıkça, böyle olaylar hep olmuştur, hep de olacaktır.

    bir yerde çocuğu da kurtarmış aslında. maddi durumu muhtemelen berbat bir annenin istenmeyen çocuğu olarak, orda burda sürünüp, belki terkedilip, yetimhanede büyüyüp, zor ve dertli bir hayat yaşasaydı daha mı iyiydi. ölmüş kurtulmuş yavrucağız.
  • bu tarz insanları kısırlaştırmak lazım. çocuğun günahı ne öldürüyorsun kansız. doğdu tamam ölüme terk etmek ne demek. sahiplenmeye korkuyorsan da devlet ile irtibata geç neden öldürüyorsun. bu hamilelik nedeniyle beni öldürecekler diye korkarken ufacık çocuğun ölümü neden seni korkutmuyor.
hesabın var mı? giriş yap