• trakya yoresi oyunlardan tulumun daha agir olani. dokuz zamanli olup iki klarnet veya zurnayla eslik edilir. klarnetin biri melodiyi verirken, digeri (genellikle zurna) duz sesi verir. yine ayni sekilde iki davul (veya davul ve darbuka) vardir. oynarken genelde yere inildigi icin bu adla adlandirilir. karsilama ve hora gibi sonunda ritm hizlanmaz. alemin krali ve benim favorimdir.
  • özellikle tek başına düğün çalanların (piyanist şantor)çalmak istemediği bir çeşit oyun havasıdır.bir diğeri için (bkz: harmandalı)
    oynayanlar genelde kendi kafalarına göre ve tartımsız bir şekilde çöker kalkar yere vurur.ritmi yakalayamaz,çalan elemana ikide bir dönüp ''napıyosun lem ! adam gibi çal ! bana ayak uydur !'' gibilerinden bakar.bunun sebebi yörede 'ince saz' olarak tabir edilen klarnet,cümbüş,darbuka ve asma davul ekibinin oynayana (daha doğrusu oynayamayana) ayak uydurabilmesi ve açıklarını kapatabilmesidir.rhythmboxu oynayanın (daha doğrusu oynayamayanın) tartımına uydurmak imkansıza yakın olduğu için çalan elemanı ateşler basar.
    oynayanı ise harika oynar seyretmeye doyulmaz.
hesabın var mı? giriş yap