• son edit: konu hakkinda hiçbir bilgisi olmayanlar bu videoyu da izlesinler rica ediyorum. barış özcan togg
    ön edit: yazdığım araç iç dizaynındaki selçuklu motifleri kısmını “ön konsolda selçuklu motifleri var” olarak alıntılamış barzonun biri. savaştığımız cahiller ordusu bu kitle işte. açıp bir kere bakmamış bile içine ve tek yaptığı burada kötülemek. ayrıca motifler kapının iç kısmında...
    ön edit2: (#99389711) kripto akpli olmakla suçlayan alçaklar girdiğim entrylere bakabilir

    arkadaşlar ülkenin geldiği şu noktada artık çıldırma noktasına geldim. öncelikle belirteyim muhalif bir insanım tüm akrabalarım, aile bireylerim chplidir. çok sosyalist bir aile ve çevrede yetişmeme rağmen de her zaman milliyetçilik yanım ağır bastı. gelelim konumuza. arkadaşlarım hükümetin yanlışlarını hep beraber eleştirelim ama bilgimiz olmayan konularda da cahil cahil konuşmayalım.

    şimdi ılık götlü cihangir solcularının konuştuğu bazı yalanlara gelelim.

    soru 1-) araç yerli değil tasarımı italyada yapıldı. hükümet sizi kandırıyor inanmayın
    cevap -) ilk olarak hedef kitleye hitap edebilecek özelliklerin çalışması yapıldı. ardından 15 firma ile çalışma yapılıp bu 3 firmaya indirgendi. en son pininfarina seçildi.
    pininfarina bu tasarımı yaparken türk mühendisleri ile birlikte çalıştı bizim istediğimiz özellikler önceden belirtilmişti ve araç da ona göre dizayn edildi.

    soru 2-) madem bu tasarımda bizim emeğimiz var kanıtlayın. siz hükümetin köpeğisiniz
    cevap -) aracın orta konsolu günümüz araçlarından çok çok farklı. sebebini tabiki bilmiyorsunuz. bunun tasarımı türk helikopterlerini tasarlayan mühendisler tarafından tasarlandı. araç iç dizaynındaki selçuklu motifleri de tasarımda bizim de emeğimiz olduğunun kanıtlarından biridir.

    soru 3-) bu araç neden türkiye'de tasarlanmadı? başka yerde tasarlanan oto nasıl yerli milli olur siz salaksınız!!
    cevap -) şimdi pininfarina şirketi dünyanın en iyi araba tasarımcısı şirketlerden biridir. böyle bir ticari girişim yapılacağı zaman tabi ki bu adamlar pazarda söz sahibi olmak ve tercih edilebilmek için çok büyük bir tasarımcı ile çalışmak zorundadır. bunun bazı mekanik sebepleri de var. https://twitter.com/…k20/status/1209774546443788288 daha iyi bilgi almak için bu floodu okuyabilirsiniz. ek olarak barış özcanın videosunu da izlemenizi öneririm.

    soru 4-) bu araba 2018'de vietnamda tanıtıldı onun aynısı. bizi kandırıyor bunlar kanmayın hüüü
    cevap -) sayın cahil kardeşlerim. açın sadece resimlerine dikkatli bakın. arabaların bi alakasının olmadığını anlayacaksınız.

    soru 5 -) madem vinfast ve togg suv farklı ne farkı var açıkla ben aynı şeyi görüyorum
    cevap -)
    vinfast - kapı kolu var / togg - kapı kolu yok tamamen elektronik sistem
    vinfast - dikiz aynası var/ togg - dikiz aynası yok tamamen elektronik sistem(kamera)
    vinfast - orta konsolu günümüz arabalarıyla eş değer / togg - orta konsol tamamen bir helikopteri andırmakta ve çok özgün durmakta
    vinfast - ön konsolu günümüz arabalarıyla eş değer / togg - açıp bakarsanız farkını göreceksiniz zaten :)
    ayrıca şunu da belirtmeliyim ki pil tamamen kendi tasarımımız. zaten elektrikli araç sektöründe en önemli olay pili tasarlayıp üretebilmektir. ayrıca bizim pilimiz söylenene göre tesla araçlardan bile daha uzun yol götürüp daha kısa sürede şarj edilecek. mekanik verilere bakabilirsiniz.

    ben mühendis değilim. 2 gündür kendi çapımda yaptığım araştırmalar ile elimden geldiğince en çok bok atılan konular hakkında bilgilendirme yaptım.

    ılık götlü solcular dememin sebebi de artık beni çıldırtma düzeyine getirmesi bazı bilgisiz cahillerin. şu ekşisözlük öyle bir hale geldi ki artık herkes alay ettiği akpli yobaz dediği tiplerden farksız konusuyor. sizin gibi tiplere rağmen ahlaklı muhalefet yapmaya devam edeceğim. kanal istanbulu sonuna kadar eleştiririm ama vatanıma hayırlı bir iş yapıldıysa da sonuna kadar savunurum.

    edit: şunu da eklemek lazım. bir tasarımın patentini de tamamen satın aldıktan sonra üzerinde istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz kimse karışamaz. mesele fikriyatının ve patentinin bizim girişimcilerimize ait olmasıdır.
  • size verilen parayla bir dil kursuna yazılabilirsiniz, türkçe o kadar da zor bir dil değildir.
  • 2 gündür kendi çapımla … senin ben çapını.
  • bu ordudan değilim. ülkenin kendi arabası olması gerektiğine inanıyorum.

    de işte ortaya imza gibi reklam kampanyası ile çıkıp bir de aynı onun gibi gelin bu otomobile ön satışla destek olun derseniz insanların aklı karışır.

    yapın abi. valla bak ama reklam değil kendisini yapın. lafla peynir gemisi yürümüyor. yapın, yapanın ellerinden öpeyim. 2022’de piyasada olacakmış. hasretle bekliyorum.
  • ben ikna oldum arkadaslar.
    hele sunlari gorunce:
    https://en.wheelsage.org/…tic_k350/pictures/aewwtj/
    https://en.wheelsage.org/…tic_h500/pictures/i3bjvz/

    ikisinde kolaj yapmis bizim "muthis" turk muhendislerimiz, ortaya bu cikmis:
    https://rayhaber.com/…il-ile-ilgili-tum-detaylar-2/

    bi de merak ettim, aradim taradim bulamadim; pili nerde, ne zaman tasarladik? nasil, nerede, ne zaman urettik? ben bulamadim, bulan varsa gonderirse cok mutlu olurum.

    son soru baslik sahibine; kapi kolu ve dikiz aynasi degisik olunca araba farkli oluyorsa neden pininfarinaya o kadar para bayildik, hazir bir arabanin kapi kolunu iptal edip, dikiz aynasi yerine de kamera sistemi koysak olmaz miydi? zaten pilimiz fln da varmis ya hani.

    sunu da suraya koyayim, merak eden olur belki?
    https://en.wheelsage.org/…infarina/concepts/page27/
  • bu tiplere laf anlatmak gereksiz. (yerli otomobili eleştiren, bok atmaya çalışan tipler)
    muhattap almaya gerek yok bence...

    çok şükür ki muhalefet siyasiler bu embesiller gibi düşünmüyor. yerli otomobili tebrik ediyorlar...

    azılı muhalif halk ağzı böyle işte... yıkık, aciz ve kör.
  • --- spoiler ---

    muhalif bir insanım tüm akrabalarım, aile bireylerim chplidir. çok sosyalist bir aile ve çevrede yetişmeme rağmen de her zaman milliyetçilik yanım ağır bastı.
    --- spoiler ---

    tamam.
  • bilgisizce savunanlardan farkı olmayanlar.

    ilkokul çocuğu cümleleriyle bezeli bomboş bir metin. özet bile geçmiyorum, okumayın.
  • türkiye için güzel bir gelişmedir. devlet öncülüğünde güzel bir temel atılmıştır. ancak dinsizler ordusu salya saçarak kötülemektedir. bu cahillik değil olsa olda hainliktir.

    tanım: fularlı ukalaların gerçek yüzü. bizi aşağıladığınız devir geçti artık. ak parti ağzınızın payını verdi.
hesabın var mı? giriş yap