• su israfı konusunda katıldığım yobaz. ek olarak bağışın da gizli yapılması taraftarıyım şova dönüştürmeye gerek yok
  • ve sonunda yahudi oyunu diyen halis bir müslümanın sökün ettiği an. çok şükür fazla bekletmedi, biz de onu bekliyorduk.
  • burak topal isimli arkadaşın yorumlarda konuyu özetlediği yobaz zırvası.

    hadi bunu da açıklayın yobazlar.

    "bir toma 5.650 litre su almakta.
    gezi olayları kapsamında sadece taksim'de 14 adet tomayı ben gördüm. bu ülkede 77 şehirde eylem yapıldı ve neredeyse hepsinde tomalı müdahale oldu. çok düz bir şekilde 200 adet toma eylemlerde müdahalede bulundu diyelim.
    200*5650= 1130000 litre su yapar.
    bu miktar neredeyse günlük tomalarımızın yapmış olduğu müdahalede harcanan su miktarıdır.
    bunu sadece 1 hafta devam ettirmek 7910000 litre suya tekabül eder.
    mininmum hesapla ülkemizdeki tomaların tükettiği su ile:

    tanesi 10 litre su alan kovalardan 791.000 kova su dökülebilir.
    internette o kadar ıcebucketchallenge videosu maalesef yok.

    ki bu müslüman dostlarımız maalesef suyun buharlaşıp yağmur olarak geri yağdığını da bilmiyorlar."
  • böyle bir kampanya olmasaydı, belki als diye bir hastalığın farkında olmayacak olan, kişilerin eleştirilerinden birisi daha.
  • bunu söyleyeceğimi hiç sanmazdım ama hak verdiğim yobazdır.

    yani din ile ilgili olan kısımların hepsini bi' kenara atarsak (video'nun %99) ve su israfı noktasına odaklanırsak adam haklı beyler.

    zaten günlerdir bazılarımızın anlatmaya çalıştığı nokta da buydu. belli başlı ünlü insanların farkındalık uğruna kafasından bi' kova su dökmesi büyük sıkıntı değil tabi ki ve israf değil çünkü ünlülerin ve zenginlerin sayısı az ancak buna rağmen bi' kova su ile dökerek oluşturdukları etki daha fazla, o yüzden onların yaptığı salakça ve gülünç de gelse tamamen aklanabilir bir hareket.

    fakat her önüne gelen nobody sırf instagram hesabında videosunu paylaşıp arkadaşlarına hava atma heyecanı ile kafasından buzlu su dökerse o zaman siki tutarız ve tonlarca su israf edilmiş olur.

    edit: toma ile israf edilen suyu örnek veren arkadaşlar olmuş. toma ile sıkılan suyun israf olması, bu olayın israf olmadığı anlamına gelmez. ikisi de israf olabilir. birbirlerinin antitezi değil sonuçta bunlar iki ayrı olay.
  • kardeş sosyal mesaj vereceğim diye harcayacağın bu enerjini düşünmek için kullansaydın şimdiye kadar yobazlıktan uzaklaşmıştın dedirten görüntülere sahip video.
  • 3 ağıza 3 buruna.
  • aslında altında çok bir şey aranmaması gereken, tamamen suyun israfına parmak basmayı isteyen bir arkadaşın videosu.hadi israfı geçtim, hasta olacak insanlar hem de als hastalarına yardım etmemiş olacaklar.ice bucket challenge başlığı altındaki görünmeyen entry'mde de dediğim gibi son noktayı charlie sheen koyup kova ile başından aşağı on bin dolar dökmüştür.kısacası laf değil icraat lazım bazı konularda.
  • bitsin artık yobaz kelimesinin fütursuzca kullanımı. arkadaşa yobaz etiketini yapıştıranların kelime seçimlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. video sonunda eli kovaya uzanınca dalga geçmiş pij diyecektim ki salih amelliymiş kendisi.
  • konuyu yine yahudilere, israil'e, bunların oyunlarına bağlamış kişi zırvası. ulan bu yüzden islam hiç eğlenceli değil. her şeyde bir ciddi olmak zorundasınız amk. yahudi, hristiyan bunu yapıyor diye sen yapınca dinden çıkmıyorsun, kimsenin oyununa gelmiyorsun. bu kadar ciddiyetle bir hayat nasıl yaşanır anlayamıyorum cidden.
    saçmalıktan başka bir şey değildir. ayrıca o videoyu çekerken harcadığı elektrik, zaman vs. de israf oluyor senin mantığına göre.
hesabın var mı? giriş yap