• fazla gerçekçi olduğundan insanın düşünmekten kaçınıp bilinçaltına attığı sorunları yeniden gündeme getirebilecek bir film. charlize theron da oyunculuk yapabiliyormuş,aynı zamanda bizlere bunu gösterdi bu film. 80lerdeki gençlik filmlerindeki bir yandan büyüyüp bir an önce kendine bir hayat kurmak isteyen bir yandan da beraberinde sahip olacağı sorumluluklardan kaçarak büyümeyi reddeden ergenin büyümüş halini izliyormuş hissi veriyor. lise-üniversite-evlilik-çocuk şeklinde gidemiyor tabii hepimizin hayatı.tıkandığı an ille kaçındığımız sorunlar aklımıza gelecek,ille iş işten geçtikten sonra o sorunların üstüne eğileceğiz bir başımıza. modern insanının en büyük problemlerinden biri zaten nostaljiye takılmak. uzun zamandır görüşmeyen arkadaşların sohbet arasında farkında olmadan kimin hayatı standartlara daha uygun yarışı yaparken konunun dönüp dolaşıp eski hesaplaşmalara gelmesi ve ortamın gerilmesi mesela.herkes atlatacak diye bir şey yok sonuçta.veya atlatmayı isteyecek diye bir şey.

    --- spoiler ---

    mavis önüne bakmaktansa eski mevzuları şimdi yaşıyormuşcasına eve dönüp kontrolü ele almaya çalışıyor.ama hayatına devam eden ve kendine çizdiği yolda ilerlerken kişisel tatminini sorgulamayan insanların arasında kendisini bir güzel rezil ediyor.o ana dek bu durumdan gayet memnun çünkü onu yazar kılan şey nostalji.anılarından ve anıları olmasını arzuladığı konulardan besleniyor yazarken.az biraz erotomania da söz konusu.reddedilene kadar her şeyin istediği doğrultuda gideceğinden son derece emin.hayal kırıklığına uğrayınca da ona rezilliğini hatırlatabilecek sandra'yı yanına almadan ve mutlu sonla biteceğini düşündüğü ama batırdığı aşkının etkisinden kurtulmadan gündelik yaşamına geri dönüyor.başladığı noktaya yani.

    --- spoiler ---
  • olmuş dediğim filmdir. bir kere konu güzel, çekimler ise inanılmaz gerçekçi. oyunculuğa zaten laf yok. bir de gereksiz uzunlukta bir film değil, adam hikayeyi anlatıp çıkmış. e daha ne olsun?
  • her şey iyi güzel de charlize'in meme uçlarım gözükmesin diye giydiği o tuhaf şey neydi öyle. oscar galasında 10 karış dekolte giyip firikik vermek istemeyen aktris edasıyla yatağa girmek filmin gerçekçiliğini, anlatmak istediği her şeyi bir anda çöpe atıyor. hayır daha önce malum yerlerini görmemiş olsak neyse. ya da ne bileyim sütyen kısmında bitirirsin sahneyi o garabet şeyi görmek zorunda kalmazdık.
  • yetişkin olmasına rağmen büyümeyen,işinde ve aşk hayatında başarısız depresif kızımızın hikayesi.bu kızdaki çelişki kendini hem çok beğenmesi hem de hiç beğenmemesi bence.kendisine aynada bakmadan arkadaşı matt e geçmişte yaşayamazın demesi de cabası.neyse bütün film boyunca köpek açlıktan öldü şimdi ölücek diye düşündüm durdum.
  • theron'un çok iyi oyunculuğunun dahi kurtaramadığı bir film, vasatı aşamıyor. normalde hiçbir eseri ön yargıyla izlemem; fakat başrol seçimini yanlış bulduğumdan ötürü, bu filme bir türlü ısınamadım. bunlara ek olarak, ''zaman kaybı'' denecek kadar kötü olmadığına ve bir şekilde kendisini izlettirmeyi başardığına değinmekte fayda var.
    --- spoiler ---
    -mavis'in sağlıksız beslenmesine karşın devamlı güzelliğinin ön planda olması pek gerçekçi gelmedi.
    -insanın gözüne gözüne sokulan reklamlar rahatsızlık veriyor.
    -düşük hikayesindeki oyunculuk ve tek kişilik theron şovu filmin en güzel yanı.
    -filmde beğendiğim bir diğer unsur ise, klasik hollywood filmlerinin aksine, ana karakterin bir iyileşme göstermemesi.
    --- spoiler ---
  • dünyanın en sıkıcı filmleri arasında kendine rahatlıkla yer bulabilecek film...hem de charlize theron'a rağmen...
  • son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri. asla ve asla sıkıcı değil. dramatik yapıdan anlamayan, hollywood style aksiyon dışında her filme "sıkıcı yea" diyen andavallara bakmayın siz. izleyin, charlize theron'a bir kez daha hayran olun.
  • sıkıcı ve kötü film. açıkçası neden çekildiğini anlamak bile güç, harcanan emeğe yazık zira film hiçbir yere gitmiyor, doğru düzgün birşey anlatmıyor ve çok durağan. filmdeki tek güzel şey tahmin edileceği gibi charlize theron yaş almak yakışmış daha güzelleşmiş gibi hatta.
  • ismini gördüğüm anda yeni bir porno kategorisi sandığım film. sonra entryleri dolaştım yavaşça, kesin benim gibi sanan olmuştur diye. olmamış. izninizle cehennemin dibine doğru yol alıyorum.
  • beni teenage fanclub grubunun - young adult soundtrack'i ile tanistiran hakettegi degeri görmemis film. bu filmi izledigim günden beri dinlerim o sarkiyi.
hesabın var mı? giriş yap