• şu yazısını; her yazısını, her kelimesini okumak gerektiğini düşünüyorum.
    buralarda yetişen değerli akademisyen khk ile kovuldu. yurt dışına çıkışı yasak ama derdi yine ülke ve başına gelenler...

    bırakın burayları, esmersoyları!
    bunun gündemde durması lazım. o çocukların hayatları çalınıyor, ses olmamız en azından bunu yapmamız lazım.

    gözaltındaki öğrencilerden dokuzu tutuklanmış.
    ben o öğrencilerin birkaçının dersine girmişim, iki üç yıl önce. ‘anayasaya giriş’.

    o öğrencilere, temel hak ve özgürlükler anlatıldı. sorular sorulup tartışıldı birlikte. bir sınav sorusunda, o öğrencilerin, cuma namazına gitmek isteyen arkadaşlarının hakkını canhıraş savunduklarına tanık olundu. bu cevvalliklerinin, vermeleri gereken yanıtla ilgisi olmamasına karşın!

    o öğrencilerin, bir ‘sınav sonucu’ tartışmasında/karmaşasında nihai kararı ‘onlara’ bıraktığımda, sınıfta kırk dakika tartışıp sonunda en dürüst sonuca vardıklarına tanık oldum. sınıfın dışında beklemiştim; gelip bana kararlarını ‘tebliğ’ etmişlerdi!

    o öğrencilere, hak ve özgürlükler rejimi anlatıldı. şiddete, ırkçılığa, savaşa, nefrete çağrı yapmayan düşüncelerini savunmaları gerektiği.

    o öğrencilere, ifade özgürlüğü ilkesinin, asıl olarak rahatsız edici, şoke edici düşünceler açısından geçerli olduğu anlatıldı.

    o öğrencilere, kendilerine sorulan bazı sorulara yanıt vermemeleri gerektiği, soruyu yönelten hocaya kızıp tepki göstermeleri gerektiği anlatıldı.

    o öğrencilere, toplu gösteri ve yürüyüş hakları ve sınırları anlatıldı.

    devamı diken'den
hesabın var mı? giriş yap