• hiçbir etik davranışa sığmayan, profesyonellik dışı hareket etmiş çalışandır. herşey para değil. kendim de bir işverenim. tam önemli bir işi almışken 6 bin lira fazla maaş için hanımefendi bizi yüzüstü bıraktı mesela.

    neyse kendi nacizane tavsiyemdir; çalışanlar daha fazla veren yere değil çalıştığı yeri ilerletirse daha çok kazanabilir. hiçbir şirket okul değilki neden işi öğretip 1 yıl sonra başka birisine kaptırmak istesin. bende eski bir maaşlı çalışanım. hiç bir şirketi zor durumda bırakıp gitmedim.
  • patronuna ihbar tazminatı öder.
  • bomboş bir yorum.

    birader o zaman ver 6 bin fazla gitmesin. sanki kârından çalışanına pay veriyomuşsun gibi ömür boyu sana neden mahkum kalsın?

    nasıl ki sen ticaretinde kârına bakıyosun, çalışan da kârına bakıyo.

    edit: imlâ
  • daha azına daha çok çalıştırabilecek birini bulduğunda başı kıçı ayrı oynayanlara hak ettiğini veren çalışan.
  • 6 bin lira fazladan vermemek için kendisinden kolayca vazgeçen bir patrona sahip çalışan.

    yeni işinde kıymeti bilinir inşallah.

    (bkz: bir de böyle düşün)
  • akıllı bir çalışandır.
    (bkz: ceteris paribus)
    (bkz: homo economicus)
    (bkz: patronların güldüren istekleri)
  • pilot alper adlı troll yazar tarafından açılmış başka bir troll başlık daha. do not feed the troll diye de hatırlatma yapmak lazım
  • iyi yapıyor. şirkette 3 kuruş ucuza çalışacak daha tecrübeli birini bulsa gönderecek onu zaten. şirket sahipleri, patronlar, yöneticiler etik ahlaktan söz edecek son kişiler... iyi ve ahlaklı olanları tenzih ederim ama 2 yıllık sektör tecrübem ile topunun allah belasını versin diyorum. bu kadar karakter yoksunu, namussuzu bir arada görmemiştim daha önce. hele yeni mezun, jr seviyesinde iseniz ananızı sikmeyi bile hak görüyorlar...
  • babasının hayrına ya da yasal zorunluluk için çalışmadığı için gayet haklı çalışandır.

    sen çalışanını elinde tutama, sonra önceden haber vermedi diye ağla. bazı şeyler ani gelişir, insanlar fırsatı kaçırmamak ya da dayanamadıkları için işten ayrılırlar. gayet normaldir.

    ben de yaptım. yeni iş buldum, bugün başladım hatta. eski patronuma istifa edeceğimi söyleyince morali bozuldu çocuk gibi trip aytı yaynı gün çıkışımı yaptılar. halbuki ben çıkış günümü kararlaştırmak amacıyla açmıştım konuyu. niye önceden haber vermemişmişim. önceden haber veriyorum işte. aman salla. kurumsal yere geldim, tertip düzen var.
  • en doğrusunu yapmıştır. aslında alabileceği maaşın 6.000 tl altını verip kâr ettiğini sanan işverenlerin arkasından tek laf etmeye hakkı yoktur. herkes para için çalışıyor, tabi ki daha iyi maaş veren yer bulunca iş değiştirilecek. yüz bulamadığı kadının arkasından şöyle orospu, böyle bilmem ne diye atıp tutan ergenlerden farkınız olsun biraz.
hesabın var mı? giriş yap